= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.07.2020
Data ultimei ştiri: 03.07.2020 15:47:52
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 19.06.2020 13:22:12
PRO TV-ȘTIRI-SONDAJ / Românii au cea mai mare încredere în PRO TV și știrileprotv.ro
București (MEDIA EXPRES) / 19 iun 2020 / Televiziunea și mediul online sunt principalele surse de informare ale românilor, iar PRO TV și stirileprotv.ro conduc topurile locale în preferințele românilor, potrivit celui mai recent sondaj de media realizat de Reuters Institute.

Într-un comunicat difuzat de televiziunea din Pache Protopopescu se arată că PRO TV continuă să fie cel mai puternic brand media din țară, cu o diferență de 20 de puncte procentuale față de televiziunea de pe locul secund. Unul din doi oameni a declarat că s-a uitat de mai mult de trei ori la PRO TV în săptămâna de dinaintea interviului pentru sondaj. În mediul online, stirileprotv.ro este site-ul în care au cea mai mare încredere.

Sondajul a fost realizat de Reuters Institute de la Universitatea Oxford, în partenerial cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării București, în perioada ianuarie – februarie 2020, pe un eșantion de 2017 persoane cu o distribuție urbană, cu acces mai mare la tehnologie și cu posibilități financiare mai mari.

De la începutul anului, aproximativ 7 milioane de vizitatori unici au intrat lunar pe stirileprotv.ro și s-au documentat despre diverse subiecte la nivel național sau internațional. În total, în perioada ianuarie – mai 2020, pe site-ul stirileprotv.ro au fost peste 300 de milioane de vizualizări.

„La nivel global au fost înregistrate câteva trenduri clare care au fost generate de criza sanitară. Pe scurt este vorba de o digitalizare puternică, foarte multă lume la nivel global a început să renunțe la presa scrisă și să se mute în online. În al doilea rând este vorba de consumul de informație și de divertisment pe telefonul mobil care schimbă un pic modul în care poți să transmiți o știre pentru că are ecranul mai mic, atenția este redusă pentru că ești pe telefonul mobil. Există tot mai mulți membri ai audiențelor dispuși să plătească informația online, ceea ce este îmbucurător. Inclusiv în România, 16% din audiențele digitale au declarat că au plătit în 2019 într-un fel sau altul informațiile online. Este îmbucurător pentru că în timpul pandemiei au dispărut de pe piață foarte multe venituri din publicitate și redacțiile trebuie să găsească alte soluții de venit și o soluție este că redacțiile trebuie să explice publicului că știrile bune trebuie să fie susținute financiar”, a declarat Raluca Radu, Raportor Digital News Report pentru România, într-un interviu difuzat pe Pro TV Plus.

Reuters Institute realizează sondaje în peste 40 de state din întreaga lume printre care se numără și România. Sondajul mai arată că încrederea românilor în presă a crescut în 2020, comparativ cu anul trecut.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.