= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.07.2020
Data ultimei ştiri: 03.07.2020 15:47:52
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 23.06.2020 14:37:00
NATIONAL GEOGRAPHIC-DISNEY-DISTRIBUȚIE / National Geographic și Disney au de la 1 iunie un nou reprezentant de distribuție pentru România
București (MEDIA EXPRES) / 23 iun 2020 / National Geographic, National Geographic Wild, Nat Geo People, Baby TV, respectiv Disney Channel și Disney Junior au, de la 1 iunie, un nou reprezentant pentru distribuție în România: Gabriela Stoian, în calitate de Distribution Partener, potrivit mai multor surse din industria de cablu.

Unul dintre anunțurile primite de companiile de cablu la începutul lunii iunie menționează că Promar Media, condusă de directorul general Corina Constantin, este de peste 12 ani agenția companiei Disney în România pentru marketing, comunicare și retail, preluând acum și activitatea de distribuție TV.

Distribuția televiziunilor Disney a fost realizată de la intrarea acestora pe piața din România prin intermediul companiei Inner Consulting Group, condusă de Marius Gârlea. Acesta a anunțat din luna mai 2020 că părăsește activitatea de distribuție de televiziune.

Distribuția National Geographic a fost realizată timp de 20 de ani, până la 1 iunie 2020, de către Pronetis SRL, o companie din București controlată de Radu Petric, fost cablist (Telemach din Piatra Neamț) și ultimul președinte al Asociației de Comunicații prin Cablu (ACC), asociație desființată în urmă cu câțiva ani ca urmare a consolidării pieței de cablu.

Preluarea distribuției National Geographic și Disney de către Promar Media / Gabriela Stoian este un efect al cumpărării companiei americane 21st Century Fox de către Disney, în martie 2019, tranzacție care a inclus pachetul de control de 73% din compania care deține licențele pentru National Geographic, National Geographic Partners, restul acțiunilor fiind deținunte de organizația non-profit National Geographic Society.

Disney și National Geographic fac acum parte din același grup de televiziune și este de așteptat ca și activitățile de marketing și PR ale National Geographic să treacă la Promar Media, deși niciun anunț oficial nu a fost făcut în acest sens până la data publicării acestui articol.

Pe piața din România atât Disney cât și National Geographic au o distribuție cvasigeneralizată pe rețelele de cablu, satelit și IPTV, cu feeduri dedicate și programe subtitrate în limba română. Disney, Disney Junior, National Geographic și National Geographic Wild vând publicitate pe piața locală, prin intermediul agenției Thematic Channels.

Potrivit audienței oficiale din România comunicată de Kantar Media / ARMA Data SRL, Disney era în luna mai pe locul 23 în topul televiziunilor din România la nivel național, Disney Junior pe locul 26, National Geographic pe locul 34 și National Geographic Wild pe locul 39.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.