= Media Expres

Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:06.07.2020
Data ultimei ştiri: 03.07.2020 15:47:52
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansatăGlosar

 __Televiziune 25.06.2020 13:45:41
REALITATEA SPORTIVĂ-REALITATEA STARS-LICENȚE / CNA a licențiat Realitatea Sportivă și Realitatea Stars
București (MEDIA EXPRES) / 25 iun 2020 / CNA a licențiat la 25 iunie Realitatea Sportivă și televiziunea cu tematică mondenă Realitatea Stars, ambele deținute de PHG MEDIA INVEST SRL din București, pentru difuzarea națională prin satelit și prin rețele de comunicații electronice.

Acționarul unic al companiei care a obținut licențele este Păcuraru Daniela-Madi iar investiția în televiziunea sportivă este de 800.000 Euro și va avea peste 140 de angajați, identică cu investiția și numărul de angalați pentru televiziunea mondenă. Daniela-Madi este soţia lui Maricel Păcuraru.

„Se vrea o altfel de televiziune”, au explicat reprezentanții televiziunii prezenți în ședința CNA prin intermediul aplicației Zoom. „Alte 15 televiziuni cu tematică sportivă difuzează în special fotbal, noi ne adresăm publicululi care preferă și alte sporturi. Fotbalul rămâne regele dar încercăm să ne îndreptăm atenția spre partea de copii și juniori”.

„Încercăm să găsim speranțele pentru sportul românesc pe mai departe din fotbal, baschet, atletism, rugby. Ne asumăm pierderea unei audiențe dar recuperăm publicul care a fugit de televiziune pe online”.

Herjeu a observat că în grilă există talk-show-uri dar au o natură informativă deși tabelul de grilă menționează zero programe informative. Trebuie modificat tabelul din cererea de licență.

Realitatea Sportivă are un program 75% de producție propie și 25% alți producători.

Televiziunea Realitatea Star are o legătură cu Realitatea Plus (retransmite Realitatea Plus în proporție de 25%), dar este o companie diferită.

Realitatea Stars este declarat ca având o tematică monden, are tot 140 de angajați și aceeași investiție. Reprezentanții companiei au spus că vor funționa la aceeași adresă pe etaje diferite, adresa fiind pe strada Frumoasă din București.

Dorina Rusu, membru CNA, a remarcat faptul că doamna Păcuraru Daniela-Madi (fostă Ionescu) este implicată într-un dosar în instanță, fără să precizeze mai multe detalii. Avocatul Ioan Georgescu, reprezentantul televiziunilor, a spus că „doamna Păcuraru este martor în procesele aflate pe rol și nu este inculpată”.
„Oricum se aplică prezumția de nevinovăție”, a spus Monica Gubernat, președintele CNA, care a condus ședința în timpul audierilor și a votului pentru acordarea licențelor.

Potrivit Portalului Instanțelor al Ministerului Justiției și unor relatări din presă, soții Păcuraru erau în 2019 cercetați penal în legătură cu falimentul Realitatea Media, alături de alți peste 30 de „intimați” persoane fizice și juridice.

Emisia Realitatea Sportivă și Realitatea Stars va începe în octombrie 2020, au promis reprezentanții televiziunii.

Reprezentanta Realitatea Stars și șefa de proiect pentru această televiziune, Nicoleta Cone, a declarat în timpul ședinței în care a susținut proiectul că vor face emisiuni pentru un public țintă cu vârsta de 18-49 de ani, preponderent femei, din mediul urban, cu educație medie și superioară, „care a migrat pe online”, „un monden tratat corect, nu de scandal, ci în lumina lui glamour ca să zic așa, cu vedete adevărate, personalități”.

„Nu vom vorbi de Corina Cercel sau Stela Popescu doar în momentele lor finale”, a mai declarat Nicoleta Cone.

„Sună frumos, dar România nu are vedete”, a observat Radu Herjeu. „Trebuie să căutați oameni noi pe care să-i faceți vedete. Ultimul experiment de genul acesta a fost Vulpița. Veți avea multe ore de program pe zi de acoperit. Mă tem că va fi extrem de greu pentru că mai există canale mondene care și-au propus același lucru și nu au reușit”.

Nicoleta Cone a promis că televiziunea nu va semăna cu Antena Stars.

CNA a votat în unanimitate acordarea licențelor după ce Realitatea a modificat procentele de emisiuni informative de la 0 la 10% în cazul Realitatea Sportivă și emisiuni culturale de la 0 la 5% în cazul Realitatea Stars. De asemenea, Realitatea Stars a corectat tabelul de cerere a licenței în sensul că va difuza 100% programe românești.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS
Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.