×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 26.06.2020 12:15:34

CANALIZAȚII-TÂRGU MUREȘ-TARIFE / ANCOM a aprobat condițiile și tarifele de acces la canalizația subterană pentru rețele publice de comunicații electronice din Târgu Mureș



București (MEDIA EXPRES) / 26 iun 2020 / ANCOM a comunicat Primăriei Municipiului Târgu Mureș decizia prin care au fost aprobate condițiile tehnice și economice pentru accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la infrastructura fizică realizată de către municipalitate, cu un preț de 0,36 lei/ml/an pentru închirierea spațiului aferent unui cablu cu diametrul de 10 mm, amplasat în canalizația municipală.

Decizia ANCOM nr. 554/2020 aprobă tarifele și celelalte condiții de acces incluse în regulamentul de acces, precum și modelul contractului şi al cererii de acces la canalizația subterană a municipiului Târgu Mureș.

Canalizația subterană destinată instalării rețelelor publice de comunicații electronice din municipiul Târgu Mureș este realizată din fonduri proprii ale municipalității.

Tarifele propuse de Primăria Municipiului Târgu Mureș cu scopul de a încuraja investițiile eficiente în infrastructura necesară furnizării serviciilor de acces la internet în bandă largă sunt de 0,36 lei/ml/an pentru serviciul de închiriere a spațiului aferent unui cablu cu diametrul de 10 mm, amplasat în canalizația municipală; pentru cablurile cu diametrul exterior diferit de 10 mm, amplasate în canalizația municipală, tariful menționat mai sus se va modifica proporțional cu diametrul acestora.

Tarifele se aplică în funcție de lungimea reală a cablurilor și/sau tubetelor care fac obiectul accesului, nu includ TVA și vor fi indexate anual cu rata inflației.

Municipalitatea are obligația să publice, pe pagina de internet proprie, toate informațiile esențiale despre infrastructura fizică subterană de comunicații electronice (amplasarea, disponibilitatea spațiului în canalizație) și să actualizeze aceste informații ori de câte ori este nevoie.

În cazul respingerii cererii de acces, Primăria Municipiului Târgu Mureș are obligația de a comunica solicitantului motivele obiective care au determinat luarea acestei decizii, într-un termen de 15 zile.

O altă obligație a autorității locale se referă la asigurarea continuității furnizării serviciilor de acces la infrastructura fizică, întreruperea furnizării serviciilor fiind acceptată doar în situații temeinic justificate.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din Romania, prin promovarea concurentei pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investitților eficiente în infrastructura și a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL