Primul site de știri despre
cablu și televiziune din România.
Despre audiovizual din anul 2001.
Advertisement
  Login    Creează cont

Data:24.10.2020
Data ultimei ştiri: 22.10.2020 17:36:31
Cine suntem | Abonamente | Publicitate in MEDIA EXPRES | Confidenţialitate | Contactaţi-ne

Index ştiri
__Editorial____
__Televiziune
_Comunicaţii
_Legislaţie
Autorităţi
Cinema
Externe
ONG
ONLINE / VOD / OTT
Profil
Publicitate
Radio
Revista presei
Timp liberCăutare avansată
 Autorităţi 23.07.2020 13:53:16
CNA-SPOTURI GRATUITE-APROBĂRI / Inflație de spoturi sociale și umanitare în ședința CNA din 23 iulie
București (MEDIA EXPRES) / 23 iul 2020 / Mai multe entități publice, ONG-uri și reprezentanții unor companii au solicitat în ședința CNA din 23 iulie aprobarea pentru difuzarea în regim de campanii sociale, fără bani, la televiziune și radio, a unor spoturi.

Pe ordinea de zi au figurat: adresa nr. 6848/16.07.2020 de la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei si Bărbați - referitor la modificarea spotului aferent campaniei, privind promovarea liniei telefonice gratuite destinate victimelor violenței domestice, adresa nr. 6854/09.07.2020 de la Fundația World Vision România – care a solicitat difuzarea in regim de campanie de interes public a spotului privind campania de strangerea de fonduri pentru digitalizarea și modernizarea școlilor din mediul rural, adresa nr. 6871/10.07.2020 de la S.C. QUB TV SRL - care a solicitat difuzarea pe postul Qub TV din Timișoara, în regim de campanie de interes public, a spotului Agenției Naționale Antidrog ”Fii liber”, adresa nr. 7013/15.07.2020 de la Fundația ALTEX – care a solicitat difuzarea în regim de campanie de interes public a spotului aferent campaniei #împreună, campanie privind dotarea cu aparatură a spitalelor din România și adresa nr. 6852/14.07.2020 de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale – care a solicitat difuzarea în regim de campanie de interes public a spoturilor radio-tv ce fac parte din proiectul ”Sprijin pentru persoanele vulnerabile in contextul epidemiei COVID-19”.

CNA a aprobat toate spoturile cu excepția celui propus de Altex, pentru care a amânat votul, punând condiții. Campania Fundației Altex pentru utilarea spitalelor cu paturi pentru urgențe ar urma să primească recomandarea de difuzare pentru radio și televiziune după ce spotul de un minut, care este prea lung, va fi redus la 30 de secunde, va fi scoasă referirea la banca UniCredit ce a donat o sumă importantă și campania va trimite la un site al Fundației și nu la site-ul comercial altex.ro.

Spotul Altex menționează parteneriatul cu Ministerul Sănătății. La întrebarea președintelui CNA Monica Gubernat dacă cineva de la Ministerul Sănătății a văzut acest spot, Carmen Căpitănescu, reprezentanta Altex, a răspuns: „Da, și a fost văzut și de consilierul Guvernului pe comunicare, domnul Manciu” (Eduard-Andi Manciu. consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în domeniul comunicării, n.red.).

Monica Gubernat a replicat „Și domnul Manciu a văzut acolo UniCredit și a fost în regulă”.

Moment în care a intervenit Dorina Rusu, membru CNA, spunând: „Pe dânsul nu-l interesează asta, pe dânsul îl interesează mesajul”.

CNA a mai votat o cerere cu modificarea ariei de difuzare de la nivel local și regional la național pentru campania Agenției Naționale Antidrog, considerând că spotul este de interes național.

Discutarea campaniilor a iscat păreri opuse între membrii CNA. De exemplu, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a susținut că firmele care sprijină campanii sociale ar trebui să plătească spoturile difuzate la TV pentru că beneficiază de publicitate, în vreme ce Dorina Rusu a spus că orice campanie de responsabilitate socială este un exemplu de urmat și difuzarea gratuită este un sprijin pentru educarea companiilor să contribuie într-un număr tot mai mare la astfel de inițiative.

Dintre campaniile discutate în ședința CNA din 23 iulie două fac apeluri publice la donații: World Vision România cere pentru dotarea școlilor 4 euro pe lună, prin SMS, în vreme ce campania ALTEX solicită donații de 10 lei, 50 de lei, 100 de lei sau alte sume la latitudinea donatorilor, care se pot face doar cu cardul, online.

Potrivit site-ului altex.ro, în campanie au fost strânse până în prezent 793.117 lei, ținta fiind 952.000 de euro (aproximativ 4,5 milioane de lei la un curs de 4,8 lei pentru un euro).

Reprezentanta Altex a spus că modificarea spotului se poate face într-o zi dar o nouă platformă dedicată campaniei Fundației Altex se va putea lansa în două săptămâni.

World Vision România este o fundație condusă, printre alții, de reprezentanții Odgers Berndtson (resurse umane), Hewlett Packard Enterprise (computere), PwC (consultanță), AbbVie (industria farmaceutică).

Potrivit legislației în domeniul audiovizualului, recomandările CNA pentru campaniile sociale nu sunt obligatorii pentru difuzarea la radio și TV, dar în cazul în care sunt difuzate nu se pot percepe bani pentru difuzare și ca atare nu se contabilizează la monitorizarea publicității.
(MEDIA EXPRES)


Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereMEDIA EXPRES
pe Web, Android și IOS

Latest issue Media Expres 1st Cover


Răsfoiește Anuarul 2018
de la pag. 10 necesită cont și parolă


Click aici pentru comenzi online
www.e-Ziare.ro


© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.