×


Cinema -- Data și ora publicării: 30.07.2020 18:35:04

BIFF-AER LIBER / A XVI-a Ediție a Bucharest International Film Festival are loc în aer liber între 27 august și 3 septembrieBucurești (MEDIA EXPRES) / 30 iul 2020 / După amânarea prima dată în istoria festivalului a ediției din luna iunie, #BIFF2020 se va desfășura exclusiv în locații outdoor - Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More (Creart București) și Opera Comică pentru Copii, în perioada 27 august - 3 septembrie.

Secțiunile festivalului cunoscute de la edițiile trecute sunt însoțite acum și de „Socially United in Cinema”.

Competiția Oficială propune filme noi și îndrăznețe ce vor fi evaluate, pentru prima dată în istoria BIFF, de un juriu 100% românesc, format din personalități din lumea cinematografiei autohtone.

“Panorama” cuprinde cele mai de succes filme care aparțin unor regizori consacrați, fiind premiate în festivaluri internaționale din anul 2019 – 2020 (Berlinale, Cannes, Mostra Veneţiană).

“Films 4 kids”, în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, include filme alese special pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Secțiunea cuprinde și alte activități de educare și cunoaștere cinematografică.

„Focus on South Coreea” este o secțiune sprijinită de Ambasada Republicii Coreea în România și KOFIC (Korean Film Council).

“Socially United in Cinema” este curatoriată de Cristina Cepraga, în premieră în România, și „aduce în vizorul publicului pasionat și consumator de film de artă, o viziune de unitate, care nu ține cont de diferențele etnice, de culoare, religie sau status social, ci de pasiunea pentru artă și umanitate”, potrivit organizatorilor. Cu această ocazie va fi organizată o masă rotundă prin internet, în care publicul va putea interacționa și dezbate tematicile sociale ale filmelor propuse, direct cu creatorii acestora.

În vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță, BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea participanților la festival.

Pe site-ul BIFF și pe pagina de Facebook sunt publicate toate informațiile actualizate despre invitați, parteneri, selecție și program.

Festivalul este organizat de Fundația Charta, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL