×


Comunicaţii -- Data și ora publicării: 14.08.2020 13:08:48

T2 2020-DIGI-BILANȚ / Digi a raportat venituri în creștere pe televiziunea prin cablu în trimestrul al doileaBucurești (MEDIA EXPRES) / 14 aug 2020 / Veniturile din România ale Digi / RCS & RDS pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2020 au fost de 187,8 milioane de euro, comparativ cu 186,7 milioane de euro pentru perioada de trei luni încheiată pe 30 iunie 2019, cu o creștere de 0,6%, potrivit unui raport financiar publicat de Digi la 14 august.

Evoluția a fost pusă pe seama creșterii televiziunii prin cablu și a serviciilor fixe de internet și de date, rezultatele fiind însă parțial afectate de deprecierea monedei în perioada respectivă (rata de schimb valutar EURO / RON a crescut cu 1,9% în T2 2020 comparativ cu T2 2019, fapt care a avut un impact negativ asupra veniturilor transformate din RON în EUR).

În România, DIGI a raportat o creștere a utilizării serviciilor de internet fix și TV prin cablu pentru clienții rezidențiali. Acest model s-a reflectat în creșterea traficului în rețelele fixe cu 30% și în rețelele mobile cu 5%.

Veniturile pe abonat (RGU) din cablu TV au crescut de la aproximativ 3.447.000 la 30 iunie 2019, la aproximativ 3.801.000 la 30 iunie 2020, o creștere de aproximativ 10,3%, iar veniturile din rețeke fixe de internet și date (rezidențiale și de afaceri) au crescut de la aproximativ 2.636.000 la 30 iunie 2019, la aproximativ 2.979.000 la 30 iunie 2020, o creștere de aproximativ 13,0%.

Aceste creșteri s-au datorat în primul rând investițiilor în extinderea rețelei fixe de fibră optică.

Veniturile pe abonat din serviciile de telecomunicații mobile au crescut de la aproximativ 3.383.000 la 30 iunie 2019, la aproximativ 3.525.000 la 30 iunie 2020, o creștere de aproximativ 4,2%.

Pentru serviciile de telecomunicații mobile, veniturile medii pe abonat (ARPU) au fost în medie de 4,7 € / lună pentru perioada de trei luni încheiată la 30 iunie 2020, comparativ cu 4,8 € / lună medie pentru perioada de trei luni încheiată pe 30 iunie 2019, o ușoară scădere de aproximativ 2,1%.

Aceasta este în principal rezultatul scăderii valorii MTR implementate la 1 ianuarie 2020, precum și a veniturilor din roaming care au scăzut în perioada din cauza restricțiilor legate de pandemie.

“Creșterea televiziunii prin cablu și a internetului fix și a datelor a fost parțial compensată de o scădere a veniturilor generate de DTH și de firmele de telefonie fixă, ca urmare a scăderilor RGU în ambele linii de afaceri. Această scădere a fost determinată în principal de un număr de abonați DTH care și-au reziliat contractele, s-au mutat la concurenții noștri sau au migrat de la serviciile DTH la serviciile noastre de cablu TV”, potrivit raportului financiar Digi.

Veniturile pe abonat la telefonie fixă au scăzut ca urmare a tendinței generale de renunțare la telefonia fixă în favoarea serviciile de telecomunicații mobile. Alte venituri includ în principal vânzări de echipamente (telefoane mobile și alte echipamente), venituri din publicitate și altele, care au fost mai mici comparativ cu perioada anterioară.
(MEDIA EXPRES)

    Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

    Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereDa Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL