×


Autorităţi -- Data și ora publicării: 18.08.2020 11:54:33

Ședința CNA de marți, 18 august 2020 - ora 11.00.București (MEDIA EXPRES) / 18 aug 2020 / Ședința este condusă de Nicolae Bălașa cu participarea online a membrilor CNA Radu Herjeu, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Cristina Pocora și Alexandru Kocsis.
CNA a audiat punctul II la începutul ședinței.

I. Proiect de decizie privind campania pentru alegerile locale.
CNA a aprobat decizia. Campania va fi gratuită (Guvernul nu a adoptat nicio hotărâre privind campania pe bani). Juridicul CNA a propus o modificare la anexa Deciziei care a fost aprobată.

II. Adresa nr.7526/07.08.2020 de la Comitetul Olimpic șI Sportiv Român - solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spotului privind miscarea sportivă românească/Olimpiada de la Tokio din anul 2021.
CNA a aprobat solicitarea.

III. Adresa nr.6906/10.08.2020 - revenire cu sesizarea privind emisiunea Jocuri de putere difuzată pe data de 24.06.2020 - cu pdv al SJRRE
CNA a respins solicitarea.

IV. Prelungiri Licențe Audiovizuale
- S.C. SUD MEDIA PRODUCTION SRL (Târgu Jiu) pentru Sud FM din Târgu Jiu cu modificarea formatului de principiu și a structurii serviciului de programe
Radio încearcă să schimbe formatul tematic pentru copii în radio de știri. Cu formulă mixtă radio și televiziune, emisiuni în duplex informative de la TV Sud la Sud FM.
Nicolae Bălașa a observat că doar un radio este local Radio Târgu-Jiu, restul sunt programe naționale. Este un proiect de rentabilizarea trustului. În urmă cu 2 săptămâni am modificat la Arad o licență pentru copii în cultural religios.
Vot amânat pe parcursul ședinței pentru refacerea grilei de programe.

- S.C. MEDIA VIDEO PRODUCTION ONE SRL (Pitești) pentru Curier TV din Pitești, cu modificarea structurii serviciului de programe
CNA a aprobat solicitarea în unanimitate pentru formatul de principiu și structura de programe după prezentarea unei grile refăcută la finalul ședinței.

Nicolae Bălașa a spus că se trece peste capitolul V. deoarece Grațiela Fota de la monitorizare este suspectă de COVID 19 și fie revine la serviciu fie un alt angajat de la monitorizări va face prezentările. Punctul va fi reluat în ședința CNA de joi, 20 august.

V. Rapoarte ale Direcției Monitorizare:
A. Reportate:
1. România TV - emisiunea Ediție de seara difuzată pe data de 10.07.2020 - cu reclamații (persoană lezată) - Rediscutare
2. PRO TV și PRO Cinema - cu reclamații.
B. Noi:
1. Mozi+ filmul Logan difuzat pe data de 15.05.2020 - cu reclamații (persoană lezată)
2. Realitatea Plus
- Emisiunea 100% Tu decizi! difuzată pe data de 04.07.2020 - cu reclamație (persoană lezată)
- Emisiuni difuzate în 19, 28 și 31.07.2020 - cu reclamație (persoană lezată)
3. Posturi TV - spoturile publicitare: *Spital de Urgență, *Acustivum durere - difuzate în perioada 20-27.07.2020); *Kaufland difuzat în perioada 06-12.07.2020, *Superlove difuzat în perioada 07-13.07.2020 - cu reclamații și pdv RAC
4. Posturi Radio și TV: Antena 1, Antena 3, B1 Tv, Digi 24 Tv, Digi Sport 1, Etno Tv, KanalD, Kiss FM, Național Tv, Nașul Tv, Prima Tv, Pro Tv, Realitatea Plus, România Tv, emisiuni difuzate în perioada 16-31.07.2020 - cu reclamații

VI. Rapoarte ale Direcției Control:
CNA a continuat ședința cu audierile de la acest punct de pe ordinea de zi.

A. Noi:
1. RTT Brașov - cu petiții
CNA a audiat 6 petiții cu știri de la RTT cu acuzații de publicitate mascată pentru Eximbank Brașoov de exemplu. În alte știri apare primarul George Scripcaru. Într-o știre s-a văzut un laptop Lenovo.
Reprezentanta televiziunii Anca Sigmirean a spus că toate aparițiile la TV ale primarului sunt reclamate.
CNA nu a luat nicio decizie.

A revenit cu grila refăcută MEDIA VIDEO PRODUCTION ONE SRL, trecând la programe retransmise preluările de la TV.
Vot pentru grila refăcută: unanimitate.

Ședința CNA s-a închis la ora 12.59 restul punctelor fiind reprogramate pentru ședința de joi, 20 august.

2. Posturi Radio-TV și CATV - rapoarte ale inspectorilor

VI.Diverse.

Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL