×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 20.08.2020 15:19:40

CONSUM VIDEO ONLINE-EUROPA-BILANȚ / Consumul video se mută tot mai mult pe televizoarele conectate în Europa



București (MEDIA EXPRES) / 20 aug 2020 / Un studiu global realizat de compania de streaming de conținunt video americană Brightcove și publicat la 19 august arată că în Europa consumul video pe dispozitive conectate a crescut cu 52% în T2, cu cele mai mari creșteri pe smartphone-uri, cu 69%, un trimestru în care vizionările pe mobil au fost mai mult decâ duble față de trimestrul anterior.

Vizionarea pe televizoarele conectate (la servicii de streaming online de tip Netflix, HBO GO, Amazon Prime dar și YouTube, Facebook etc.) a crescut cu 45% în aprilie, cu 37% în mai și 44% în iunie. Pentru trimestrul al doilea, vizionarea pe ecrane mari / televizoare conectate la internet (CTV) a crescut cu 42%, față de o creștere de 59% în primul trimestru 2020. Pentru primele șase luni ale anului, numărul de sesiuni video pe CTV au crescut cu 49%, al doilea cel mai mare câștig în rândul dispozitivelor conectate.

Tabletele au înregistrat cel mai mic câștig trimestrial (22%) după un prim trimestru în creștere cu 23%. Calculatoarele conectate pentru conținut video au crescut cu 35% în primul trimestru și cu 28% în primele șase lunile anului.

Smartphone-urile au dominat vizionarea în Europa pe toate categoriile de lungime a conținutului, în trimestrul II, cu 60% din timp vizionat la clipurile scurte de 0-1 min și 61% din categoria 2-5 min. Aproape jumătate (49%) din categoria de video 6-20 min., 46% din categoria 21-40 min. și 46% din categoria de peste 41+ min. a fost consumat pe smartphone-uri.

Calculatoarele au ocupat cel de-al doilea bloc ca durată a folosirii pentru vizionarea de conținut video.

Ratele de finalizare a conținutului vizionat au variat de la 40% la 49%, considerate de raportiul de audiență ca fiind „cifre rezonabile”, având în vedere că „finalizat” însemnă că telespectatorii au urmărit cel puțin 80% dintr-un videoclip.

Cum era de așteptat, smartphone-urile au avut cea mai mică rată de finalizare, de 39%, în vreme ce ecranele mai mari au performat mai bine. În medie, ratele de finalizare pe calculatoare au fost de 49%, urmate de CTV-uri (43%) și tablete (43%).

Diferențiatorul a fost cantitatea de conținut consumat pe ședința de vizionare. Telespectatorii CTV au urmărit de trei ori mai mult conținut decât pe orice alt dispozitiv, cu tabletele, computerele și smartphone-uri.

Smartphone-urile rămân un dispozitiv principal pentru consum video în Europa, conform raportului de audiență citat, din care aproape trei sferturi din toate vizualizările video de pe continent au fost pe telefoanele Android.

Vizualizările pe tablete cu sistem Android le-au depășit cele de pe iPad, 69% - 31%, în aprilie. Acum un an, proporția a fost 54% la 46%. Acest avantaj Android nu este similar pe toate țările. În Regatul Unit, de exemplu, Android smartphone-urile au o cotă de 58%, în Franța, de 85%, în timp ce în Danemarca, iPhone-urile dețin majoritatea cu 53% față de 47% Android.

Concluziile pentru Europa: consumatorii rămân lipiți de smartphone-urile lor, cu cele mai mari creșteri în vizionare timp de două trimestre consecutive. În cele mai multe
țări din regiune, Androidul este rege.

Televizoarele conectate continuă să crească în vizionarea de conținut și, probabil, în cele din urmă, va depăși calculatoarele părăsind locul al doilea în topul dispozitivelor conectate pentru consumul video - în principal în detrimentul calculatoarelor și tabletelor. Televizoarele conectate sunt deja preferatele europenilor în vizionarea cu duratele lungi de peste 41 de minute.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL