×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 01.09.2020 18:18:22

NETFLIX-LIU CIXIN-ECRANIZARE / Best-sellerul internațional „The Three-Body Problem” va fi adaptat într-un serial original NetflixBucurești (MEDIA EXPRES) / 1 sep 2020 / Povestea primului contact al umanității cu o civilizație extraterestră scrisă de autorul chinez Liu Cixin “The Three-Body Problem” / „Problema celor trei corpuri” care combină știința cu ficțiunea într-un mod mai realist decât majoritatea predecesorilor săi din genul SF, potrivit unei păreri unanime a criticii internaționale, va fi adaptată pentru ecran într-un serial original Netflix, potrivit unui anunț făcut la 1 septembrie de către Peter Friedlander, vicepreședinte pentru seriale originale dramatice la Netflix.

„Încă din primele mele zile la Netflix, lucrând la serii precum “Black Mirror” și “Sense8”, am căutat povești și puncte de vedere care sunt singulare. Această poveste este singulară, specială și eminamente relatabilă. De aceea, îmi face plăcere să anunț că trilogia “The Three-Body Problem” (primul roman SF din Asia care a primit premiul american Hugo pentru cel mai bun roman SF, n.red.) vor fi serializate de către Netflix”, a spus Friedlander.

Acesta a relatat că Netflix a primit drepturile de a produce adaptarea serialului în limba engleză pentru universul „The Three-Body” de la Yoozoo Group, angajând o echipă creativă din care fac parte scriitorii și producătorii executivi David Benioff și DB Weiss („Game of Thrones”) și Alexander Woo (“The Terror: Infamy”, “True Blood”), precum și producătorii executivi Rian Johnson și partenerul de producție Ram Bergman (“Looper”, “Knives Out”, “Star Wars: Episodul VIII - Ultimii Jedi”).

“În calitate de fani înfocați ai cărților, a fost deosebit de important pentru noi să obținem sprijinul lui Liu Cixin, care a creat acest univers extins. Cixin a făcut un pas mai departe și s-a alăturat ca producător consultant alături de Ken Liu, care a scris traducerea în engleză pentru “The Three-Body Problem” și a treia carte din trilogie, “Death's End”, a mai spus oficialul Netflix.

Echipa de producători executivi este completată de Bernadette Caulfield („Game of Thrones”, “The X-Files”), noua președintă a companiei de producție Benioff & Weiss, Nena Rodrigue, președinte de televiziune pentru Johnson și compania de producție Bergman, T-Street, Lin Qi, președinte al deținătorilor de drepturi - Grupul Yoozoo și “The Three Body Universe” și Zhao Jilong, vicepreședinte al “The Three Body Universe”, Plan B Entertainment (compania lui Brad Pitt, Jeremy Kleiner și Dede Gardner) și Rosamund Pike și Robie Uniacke a căror companie Primitive Streak este specializată în ecranizarea unor prestigoase lucrări literare internaționale.

Peter Friedlander își încheie anunțul privind serialul original Netflix cu un citat din „Problema celor trei corpuri”: „În domeniul meu de lucru, este vorba despre a pune împreună mai multe chestiuni aparent neconectate. Când sunt așezate în mod corect, se obține adevărul”.

Liu Cixin, autor și producător consultant, a declarat: "Am cel mai mare respect și încrederea în echipa creativă care adaptează “Problema celor trei corpuri” pentru publicul de televiziune. Mi-am propus să spun o poveste care transcende timpul și limitele naționale, culturale și rasiale; una care ne obligă să luăm în considerare soarta omenirii în ansamblu. Este o mare onoare ca autor să văd acest concept unic de SF exportat și câștigând premii de gen pe tot globul și sunt încântat câ atât fanii noi cât și cei deja existenți din întreaga lume vor putea descoperi regăsi mea pe Netflix”.

Scriitorii și producătorii executivi David Benioff și DB Weiss au comunicat o declarație comună: „Trilogia lui Liu Cixin este cea mai ambițioasă serie de science-fiction pe care am citit-o, transportând cititorii într-o călătorie din anii 1960 până la sfârșitul timpului, de la viața de pe planeta noastră ca un punct albastru în imensitatea cosmosului până la marginile îndepărtate ale universului. Așteptăm cu nerăbdare să ne petrecem următorii ani din viață aducând această carte la viață, pentru publicul din întreaga lume".

Scriitorul și producătorul executiv Alexander Woo, a declarat: „Este un privilegiu să adaptezi una dintre marile capodopere ale science-fiction-ului chinezesc. Trilogia „Problema celor trei corpuri” combină atât de multe lucruri pe care le iubesc: personaje complexe, cu mai multe straturi și adevărate mize existențiale - totul narat ca o alegorie elegantă și profund umană. Sunt încântat să încep parteneriatul meu cu Netflix și această echipă creativă”.
Producătorul executiv Lin Qi a spus: „The Three-Body UniverseȚ și Yoozoo Group se străduiesc să colaboreze cu creatorii și artiștii „The Three-Body” care iubesc problemele din întreaga lume pentru a crea diverse forme de artă. „A exalta civilizațiile cu tehnologia” este o misiune pe care o angajează Yoozoo, iar saga din Da Liu [Liu Cixin] este exact o parte a acelei frumoase civilizații. Suntem încântați să ne lansăm în această nouă aventură cu Netflix, o putere creativă și un serviciu de divertisment cu adevărat global care ne alimentează în mod constant cu filme și seriale de televiziune remarcabile”.

Producătorul executiv Bernadette Caulfield a declarat: “După ce am lucrat îndeaproape cu David și DB timp de mulți ani, sunt încântată să mă alătur companiei lor și să mă angajez în următoarea călătorie cu ei și cu echipa fantastică de la Netflix. Împărtășim aceeași viziune și pasiune pentru a aduce la viață povești dinamice și mărețe; „Problema celor trei corpuri” este deosebit de specială și extraordinar de ambițioasă".

Cele trei volume scrise de Liu Cixin denumite generic "Amintiri din trecutul Terrei" și anume "Problema celor trei corpuri", "Pădurea întunecată" și "Capătul morții" au fost traduse și sunt vândute în România de către editura Nemira. Pachetul celor trei volume costă pe site-ul editurii 119.99 de lei. fiind disponibil din mai 2020.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL