×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 02.09.2020 12:12:10

#TELESTELIVE-WEBINAR GRATUIT / Un nou webinar gratuit #TelesteLive despre tehnologiile de head-end video



București (MEDIA EXPRES) / 2 sep 2020 / Producătorul de echipamente pentru telecomunicații Teleste organizează un nou seminar gratuit pe web în cadrul seriei #TelesteLive despre tehnologiile video de headend, miercuri, 23 septembrie, de la ora 3 PM ora Europei Centrale, ora 4 ora României.

Înscrierile la seminar se pot face din pagina de web Teleste, la adresa https://www.teleste.com/events/2020/telestelive-webinar-video-delivery-2020s.

În cadrul seminarului deweb gratuit #TelesteLive care se desfășoară în limba engleză cei doi vorbitori din partea Teleste, Julius Tikkanen, vicepreședinte pentru platforme de servicii video și Attila Pester, Director de vânzări CEE, alături de inivitatul lor Tim Westcott, Senior Manager cercetare, canale, programare și publicitate la compania de cercetare a pieței Omdia, vor descrie transformarea tehnologiei care este în plină desfășurare și care sunt provocările pentru operatori din punctul de vedere al tehnologiilor video de headend, precum și care sunt așteptărilor consumatorilor din partea furnizorilor de servicii.

Evenimentul online este moderat de Stuart Thomson, Editor al publicației Digital TV Europe.

Julius Tikkanen are o experiență de peste 15 ani în tehnologii și servicii de difuzare video și OTT. În prezent, el ocupă funcția de vicepreședinte al platformelor de servicii video și este responsabil pentru produsele Video Headend și serviciile de integrare aferente de la Teleste Corporation.

Tikkanen s-a alăturat din nou Teleste în 2005. Înainte, a lucrat în diferite poziții de conducere în sectorul comunicațiilor mobile, concentrându-se în special pe domeniile de testare a interoperabilității. Tikkanen deține un Master în Științe în tehnologia informației de la Universitatea de Tehnologie Tampere din Finlanda.

Attila Pester are o experiență de peste zece ani în domeniul tehnologiei în bandă largă. El a realizat mai multe proiecte semnificative de telecomunicații și CATV în Ungaria și în țările vecine, inclusiv România.

Attila s-a alăturat companiei Teleste Corporation în 2013. În prezent, este director de vânzări pentru regiunea Europa Centrală și de Est și conduce operațiuni de dezvoltare și vânzări în Europe de Sud-Est (Turcia). De asemenea, este Key Account Manager pentru mai mulți operatori principali de bandă largă și de telecomunicații din țările din regiune.

Înainte de a se alătura Teleste, a lucrat în diferite funcții pentru integratorul de sisteme maghiar HFC Technics Kft.

Attila are o diplomă de inginer la Budapesti Műszaki Főiskola și este economist specializat în dezvoltarea afacerilor absolvind Universitatea Óbuda, Facultatea de Economie Keleti Károly.

Cuvântul cheie pentru viitor este arhitectura distribuită de acces care satisface noile cerințe pentru distribuția de conținut video, dar adaptarea tehnologiei la nivelul industriei în ansamblu se lasă încă așteptată. Mulți producători tradiționali de head-end-uri video au anticipat tranziția și deja reduc oferta de produse tradiționale în acest domeniu.

Având la bază distribuția tradițională și standardul DOCSIS, în piață există, de asemenea, opinii rivale despre modul în care ar trebui să se efectueze în practică distribuția de videoclipuri prin arhitectura distribuită de acces.

Provocarea pentru operatori este cum și când să își actualizeze infrastructura din head-end-uri, deoarece cerințele și standardele stabilite de DAA (Digital Advertising Alliance) pentru soluțiile de head-end sunt încă oarecum neclare, pe de altă parte reducerea sistemelor existente necesită deja decizii iminente.

La ce se așteaptă consumatorii?

În ciuda popularității crescânde a OTT, televiziunea liniară este departe de dispariție. Atâta timp cât există sute de milioane de case cu receptoare, va fi nevoie de difuzare liniară TV și tehnologii de head-end video pentru acestea.

Vizionarea liniară la TV deține încă o parte semnificativă din timpul liber al consumatorilor, deși vizionarea online oferă noi alternative. Pe măsură ce concurența pentru atenția consumatorilor devine mai dură, așteptările cresc pentru o calitate ridicată a serviciilor.

Soluții flexibile sunt necesare pentru a satisface cererea diversificată a consumatorilor, totul în timp ce companiile de cablu trebuie să acționeze în plină epocă de transformare a tehnologiilor. Seminarul va răspunde întrebării „Cum pot operatorii să rămână relevanți și să ofere servicii video de cea mai bună calitate în prezent, în timp ce sunt pe deplin pregătiți pentru viitor?
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL