×

Revista presei -- Data și ora publicării: 01.10.2020 16:55:04

REVISTA PRESEI / 1 oct 2020 /




Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel NAȚIONAL – SEPTEMBRIE 2020
MTV Rocks devine MTV 90s și VH1 Classic devine MTV 80s
Viasat Nature difuzează trei documentare noi de Ziua Mondială a Animalelor
Mădălina Dobrovolschi anunță că pleacă de la Realitatea PLUS: „Postul a decis o schimbare de politică editorială”. Ea va fi înlocuită de Alexandra Păcuraru, una dintre fiicele patronului
Fiica lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, a devenit moderatoare în prime-time în locul Mădălinei Pușcalău
Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
Documentarul „Aşteptaţi răspunsul operatorului”, regizat de Pavel Cuzuioc, în selecţia IDFA şi Viennale
Disney concediază 28.000 de angajați, una dintre cele mai mari disponibilizări din pandemie
EXCLUSIV. Radu Banciu pleacă de la B1 TV, după aproape zece ani. Unde merge?
GOOOOL și calificare? Ilie Dobre comentează la radio meciul CFR-ului din Europa League
Prima dezbatere Trump - Biden, urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori
Seria de spectacole „Teatru în TVR”, la final
Proiect: UE ar putea interzice Google, Facebook, Amazon şi Apple să îşi favorizeze serviciile proprii
O nouă serie de podcasturi cu actorii şi producătorii filmului "No Time to Die", lansată pe toate platformele
Siveco România va transfera proiectele IT naționale către o nouă societate, Siveco Technology
Noutățile Netflix pentru luna octombrie
Noul Chromecast vine cu facilități de smart TV și 4K la 50 de dolari
Semnale pozitive pe piața de media locală. GroupM România - primul loc pe segmentul de new business
Google a prezentat Nest Audio, un difuzor inteligent care promite multe în ceea ce privește calitatea sunetului
Siveco România va transfera proiectele IT naționale către o nouă societate, Siveco Technology
AUDIENȚE. Premieră! Chefi la Cuțite a învins pentru prima dată Visuri la Cheie
ULTIMĂ ORĂ. Meciul dintre CFR Cluj și KuPS, pe două posturi TV
Noi semne de întrebare la achiziția de tablete în Sectorul 1: A fost suspendată licitația organizată după ce primarul Tudorache a livrat mii de tablete în școli
Discovery Channel şi HGTV, din octombrie: Programe despre renovări, maşini, viaţa sălbatică şi situaţii extreme
Netflix pregăteşte un serial "Conan Barbarul"
Iuliana Tudor a pregătit un program special pentru TVR 1 intitulat „Nu uita că eşti român”
EXCLUSIV. Interviu Ana Ularu: „Teatrul și filmul se vor adapta și transforma, pentru că sunt esențiale”
EXCLUSIV. Jorge, despre show-ul „Masked Singer”: „Este cea mai frumoasă perioadă din cariera mea în televiziune”
EXCLUSIV. Ruxandra Ion, despre finalul serialului „Sacrificiul”: „A o experienţă pe care nu a mai trăit-o nimeni până acum!”


Topul televiziunilor cu cele mai mari audiențe la nivel NAȚIONAL – SEPTEMBRIE 2020
Lansarea noilor grile de programe ale principalelor televiziuni comerciale, începerea anului școlar și campania electorală pentru alegerile locale au condus la creșterea consumului de televiziune în luna septembrie. Vacanța a rămas o amintire.
Antena 1 și Pro TV au câștigat cei mai mulți telespectatori în septembrie, la nivel național, față de luna precedentă: 92.000, respectiv 51.000 de persoane. Cele două televiziuni și-au recuperat rapid audiența pierdută în vară, iar potențialul de creștere este mare în următoarele luni până la finalul anului.
Cota cumulată de piață a celor două televiziuni a fost de 30,44% la nivel național, conform măsurătorilor Kantar Media. Altfel spus, o treime dintre românii care s-au uitat la televizor, în septembrie, au urmărit programele Pro TV și Antena 1, dintr-un total de 72 de televiziuni monitorizate de Kantar Media.
Aleph News, televiziunea de știri și entertainment, lansată de Adrian Sârbu pe 1 septembrie, a intrat în măsurători de la jumătatea lunii, și a înregistrat un rating mediu de 1.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), la nivel național. Ratingul este normal pentru un nou jucător, în condițiile unei piețe aglomerate și concurențiale.
O analiză temeinică a audienței acestei televiziuni se poate face abia cinci-șase, timp în care echipa Aleph News se va „suda” și programele se vor așeza în rutina telespectatorilor. Este evident că Aleph News n-a „rupt norii” în sondajele de audiență, în prima lună de la lansare.
Televiziuni care au suferit scăderi de audiență față de august: Kanal D (-10.000), România TV (-19.000), Antena 3 (-7.000), TVR 1 (-3.000), DigiSport 1 (-8.000) și Nickelodeon (-2.000).
Televiziuni care au câștigat audiență față de luna august: Național TV (1.000), Digi 24 (3.000), Prima TV (8.000), Happy Channel (6.000), Realitatea Plus (1.000) și Pro Cinema (4.000).
B1 TV și-a conservat ratingul mediu din luna august.
https://www.forbes.ro/topul-televiziunilor-cu-cele-mai-mari-audiente-la-nivel-national-septembrie-2020-185633

MTV Rocks devine MTV 90s și VH1 Classic devine MTV 80s
ViacomCBS a notificat partenerii de distribuție din România că rebrandingul celor două televiziuni de nișă MTV va fi aplicat conform planului, din 5 octombrie 2020, MTV Rocks și VH1 Classic schimbându-și denumirea în MTV 90s și, respectiv, MTV 80s, informează Media Expres. Rebrandingul a fost anunțat din vara acestui an. În cazul VH1 Classic vor exista unele schimbări la nivelul conținutului muzical, dar și al formatului, MTV 80s urmând să treacă de la formatul imaginii de 4:3 la 16:9. Televiziunea își va păstra genul de televiziune muzicală. MTV Rocks va suferi de asemenea schimbări la nivelul conținutului muzical, dar își păstrează formatul imaginii și nișa muzicală. Televiziunile sunt deținute de ViacomCBS Networks CEE și operate în România prin intermediul unei companii din Ungaria, Viacom International Hungary Kft., alături de Paramount Channel, Comedy Central, MTV și Nickelodeon. Televiziunile vând publicitate pe piața locală prin intermediul Thematic Channels, distribuția este realizată prin Tematic Cable, notează Media Expres.
https://www.forbes.ro/mtv-rocks-devine-mtv-90s-si-vh1-classic-devine-mtv-80s-185498

Viasat Nature difuzează trei documentare noi de Ziua Mondială a Animalelor
Duminică, 4 octombrie, de Ziua Mondială a Animalelor, la Viasat Nature au premiera trei documentare noi: „Madagascar: Galapagosul Africii", de la ora 14:00, „Inginerii din lumea animalelor", de la ora 15:00 și „Furnicile lui Attenborough", de la ora 15:55, informează Media Expres. Primul din acest trio al premierelor este filmul “Madagascar: Galapagosul Africii“. Madagascar găzduiește o gamă largă de specii bizare și o lipsă interesantă de prădători tradiționali. Nu există deloc pisici. Nu există prădători mari din clasa mamiferelor, cu excepția unui singur carnivor ciudat cunoscut sub numele de fosă, notează Media Expres. În ciuda modului său clar felin, nu este de fapt o pisică. Este vag legat de manguste și civete, dar rămâne o familie în sine – în plus, cu ritualuri de împerechere bizare. Acest documentar dezvăluie o parte dintre locuitorii insulei, de la fosa la aye aye – posibil cea mai ciudată creatură de pe Pământ. Tot la 4 octombrie, va avea premiera la Viasat Nature seria “Inginerii din lumea animalelor“, la ora 15:00).
https://www.forbes.ro/viasat-nature-difuzeaza-trei-documentare-noi-de-ziua-mondiala-animalelor-185494

Mădălina Dobrovolschi anunță că pleacă de la Realitatea PLUS: „Postul a decis o schimbare de politică editorială”. Ea va fi înlocuită de Alexandra Păcuraru, una dintre fiicele patronului
Mădălina Dobrovolschi, moderatoarea emisiunii „Legile Puterii”, difuzată în prime time la postul de televiziune Realitatea PLUS, a anunțat, miercuri noapte, pe pagina sa de facebook, că a fost ultima emisiune. „Postul a decis o schimbare de politică editorială.” a precizat Dobrovolschi în mesaj. Dobrovolschi avea printre cele mai mari audiențe ale postului. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis a mai explicat, cu majuscule, că nu se va alătura echipei de guvernare, așa cum ar fi fost strecurat, „din eroare” în comunicatul postului. Demisia lui Dobrovolschi vine pe fondul apariției în grila de programe a unor emisiuni în care apar tot mai des Miron Mitrea, Anca Alexandrescu și fiica patronului Maricel Păcuraru. Emisiunea va fi prezentată, începând de luni, 5 octombrie, de Alexandra Păcuraru, conform unui anunț al redacției. „Într-o societate zguduită de pandemie şi de jocuri politice care ne influenţează viaţa în permanenţă, cu decizii luate peste noapte, avem nevoie de răspunsuri în fiecare zi și de cineva care să știe să pună întrebările potrivite. Vrem să aflăm adevărul de la oameni implicați și analizele pertinente ale profesioniștilor. De luni până vineri, de la ora 21.00, timp de două ore, veți vedea cele mai avizate păreri, cele mai precise previziuni și analize despre evenimentele zilei, despre subiectele care ne interesează. Fostei realizatoare a emisiunii ,,Legile puterii”, Mădălina Dobrovolschi, îi urăm mult succes şi suntem convinşi că va avea parte de el în continuare datorită profesionalismului de care dă dovadă în fiecare zi.”
https://www.g4media.ro/madalina-dobrovolsvhi-anunta-ca-pleaca-de-la-realitatea-plus-postul-a-decis-o-schimbare-de-politica-editoriala.html

Fiica lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, a devenit moderatoare în prime-time în locul Mădălinei Pușcalău
Ce soluție a dat ea pentru problema traficului din Capitală: nu mai merge singură cu mașina, ci cu șofer
Alexandra Păcuraru, una dintre fiicele patronului postului de televiziune Realitatea PLUS, va modera, începând cu 5 octombrie emisiunea „Legile Puterii”, difuzată în prime- time. Anunţul a fost făcut pe site-ul realitatea.net, în contextul demisiei Mădălinei Dobrovolschi, care a anunţat că „postul a decis o schimbare de politică editorială. „Într-o societate zguduită de pandemie şi de jocuri politice care ne influenţează viaţa în permanenţă, cu decizii luate peste noapte, avem nevoie de răspunsuri în fiecare zi și de cineva care să știe să pună întrebările potrivite. Vrem să aflăm adevărul de la oameni implicați și analizele pertinente ale profesioniștilor. De luni până vineri, de la ora 21.00, timp de două ore, veți vedea cele mai avizate păreri, cele mai precise previziuni și analize despre evenimentele zilei, despre subiectele care ne interesează.” conform anunţului redacţiei Realitatea PLUS. Alexandra Păcuraru a fost invitat permanent al postului şi a moderat emisiunea „Culisele Puterii” alături de Miron Mitrea, fostul coleg de celulă al lui Maricel Păcuraru. Într-una dintre emisiunile în care a fost invitată, Alexandra Păcuraru a furnizat soluția pe care a găsit-o pentru a nu aglomera suplimentar traficul infernal din București: a spus că nu mai merge singură în mașină, așa cum fac mulți bucureșteni, ci cu șofer. ”Nici nu avem educație. Avem foarte multe mașini în trafic cu o singură persoană, doar cu șoferul. Eu de exemplu am început să merg cu șoferul, nu mai circul cu mașina mea tocmai din acest motiv. Cred că toți putem lua măsuri.”
https://www.g4media.ro/fiica-lui-maricel-pacuraru-patronul-realitatea-plus-a-devenit-moderatoare-in-prime-time-in-locul-madalinei-puscalau-ce-solutie-a-dat-ea-pentru-problema-traficului-din-capitala-nu-mai-merge-singura.html

Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
George Haber (66 de ani), supranumit peste Ocean „părintele DVD-ului”, a plecat la mijlocul anilor 70 în SUA, unde a dat lovitura. Azi este considerat cel mai bogat român din America şi investeşte sume cu multe zero-uri în companii din domeniul inteligenţei artificiale. Un adevărat nonconformist, spirit creativ şi rebel, George Haber a ieşit din tipare încă din adolescenţă, când a fondat, împreună cu regretatul actor Adrian Pintea, o trupă de rock 'n' roll. Ajuns ulterior în SUA, în celebra Silicon Valley, Haber a fondat mai multe companii, pe unele dintre ele reuşind să le vândă cu zeci şi sute de milioane de dolari. Românul cu origini israeliene e cunoscut acum ca „părintele DVD-ului”. În prezent, el investeşte în mai multe afaceri în Silicon Valley şi ajută companiile româneşti care vor să facă afaceri în domeniul inteligenţei artificiale, unde e expert.
https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/povestea-fabuloasa-celui-mai-bogat-roman-sua-plecat-tara-vandut-pretul-vaci-1_5f7479d35163ec4271768e48/index.html

Documentarul „Aşteptaţi răspunsul operatorului”, regizat de Pavel Cuzuioc, în selecţia IDFA şi Viennale
„Aşteptaţi răspunsul operatorului”, producţie Austria-România, o alegorie audio-vizuală a comunicarii, regizată de Pavel Cuzuioc a fost inclusă în selecţia celei de-a 33-a ediţii a Festivalului Internaţional de Documentare de la Amsterdam (IDFA) şi în a celei de-a 58-a ediţii a Viennale, informează News.ro Filmul va fi proiectat în cadrul secţiunii „Best of Fests” a festivalului din Amsterdam, ce adună cele mai bune filme din circuitul festivalier internaţional, favoritele publicului şi cele mai inovative filme ale anului. Ediţia de anul acesta va avea loc în perioada 18 – 29 noiembrie 2020.
https://www.stiripesurse.ro/documentarul-asteptati-raspunsul-operatorului-regizat-de-pavel-cuzuioc-in-selectia-idfa-si-viennale_1511783.html

Disney concediază 28.000 de angajați, una dintre cele mai mari disponibilizări din pandemie
Disney disponibilizează 28.000 de angajați în SUA, marcând una dintre cele mai profunde reduceri ale forței de muncă din epoca Covid-19. Mișcarea afectează parcurile tematice ale companiei, liniile de croazieră și afacerile cu amănuntul, a anunțat Disney. Vor fi disponibilizați directori și lucrători, 67% fiind angajați cu normă parțială, relatează Bloomberg. Concedierea în masă a zdruncinat investitorii și a dus la o scădere rapidă cu aproape 2% a acțiunilor Disney, care oricum se confruntau cu un declin de 13% în acest an. Astfel, gigantul Disney se alătură companiilor aeriene și altora care depind de călătorii, trecând la planuri masive de restructurări. Disney număra 223.000 de angajați la sfârșitul ultimului an fiscal, care s-a încheiat în septembrie 2019.
https://www.forbes.ro/disney-concediaza-28-000-de-angajati-una-dintre-cele-mai-mari-disponibilizari-din-pandemie-185344

EXCLUSIV. Radu Banciu pleacă de la B1 TV, după aproape zece ani. Unde merge?
Plecare de la B1 TV. Realizatorul Radu Banciu părăsește postul de știri B1 TV, după aproape zece ani în care a realizat emisiunea de la miezul nopții – Lumea lui Banciu. Aseară, Radu Banciu nu a mai avut emisiune la B1 TV. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, plecarea lui Banciu ar fi legată de faptul că el mai realiza în același timp o emisiune zilnică la canalul Look Plus. Conform acelorași surse, conducerea B1 TV i-a cerut lui Banciu să aleagă una dintre cele două direcții. De altfel, Look este și direcția către care se va îndrepta Radu Banciu. Contactați de Paginademedia.ro, oficialii postului de televiziune au declarat că: „Banciu a decis să se întoarcă la emisiunile de comentarii sportive pe care le realizează zilnic la un alt post de televiziune. Am întrerupt colaborarea de comun acord”, punctează aceștia.
https://www.paginademedia.ro/2020/10/radu-banciu-pleaca-de-la-b1-tv/

GOOOOL și calificare? Ilie Dobre comentează la radio meciul CFR-ului din Europa League
Ilie Dobre, celebrul comentator sportiv cunoscut pentru recordurile în direct (cel mai lung „GOOOL”), va comenta joi la radio meciul din play-off-ul Europa League al CFR-ului. Dobre se va auzi la meciul CFR Cluj-KuPS, decisiv pentru calificarea în grupele Europa League. Partida va fi joi, 1 octombrie, de la ora 18:30. Dobre va comenta partida campioanei României la Național FM, așa cum a făcut-o și la partida ardelenilor cu Dinamo Zagreb, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. De menționat că partida CFR-ului se va auzi și la Radio România Actualități, în comentariul lui Alexandru Țențu și Radu Anghel Barna. Momentan, până la redactarea acestui articol, meciul CFR Cluj-KuPS nu este televizat. Conform gsp.ro, reprezentanții ardelenilor au cerut 100.000 de euro celor de la Digi Sport, Look Sport și Telekom pentru partida de mâine. Televiziunile ar fi oferit doar 50.000 de euro, notează sursa citată.
https://www.paginademedia.ro/2020/09/ilie-dobre-comenteaza-radio-meci-cfr/

Prima dezbatere Trump - Biden, urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori
Prima dezbatere Donald Trump - Joe Biden a fost urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori, cu 13% mai puţin decât a înregistrat prima confruntare din 2016 dintre Trump şi candidatul democrat de atunci, Hillary Clinton, informează Variety. Transmisiunea a atras 73,1 milioane de telspectatori, potrivit Nielsen, cu 13 milioane mai puţin decât prima dezbatere Trump - Clinton, care a fost urmărită de 84,4 milioane de telespectatori pe 13 reţele de televiziune, aceasta fiind cea mai mare audienţă din istoria de 60 de ani de dezbateri televizate. Dezbaterea de marţi seară - transmisă de ABC, CBS, NBC, Fox, Telemundo, Univision, PBS, CNN, CNNe, Fox Business Network, Fox News, MSNBC, Newsmax, Newsy, Vice şi WGNA - a devansat celelalte două din 2016, care au atras 66,5, respectiv 71,5 milioane de telespectatori. În 2012, prima dezbatere între Barack Obama şi Mitt Romney a fost urmărită de 67,2 milioane de telespectatori.
https://www.news.ro/cultura-media/prima-dezbatere-trump-biden-urmarita-de-peste-73-de-milioane-de-telespectatori-1922401901002020100819498773

Seria de spectacole „Teatru în TVR”, la final
A patra stagiune a programului „Teatru în TVR” se va încheia vineri, cu spectacolul „Oglinda neagră”, realizat de echipa Teatrului „Nottara” după texte de I. L. Caragiale. Ultimul spectacol din această stagiune este programat să înceapă în curtea Televiziunii Române la ora 20.30. „Oglinda neagră” este o poveste muzicală de Cristina Juncu, realizată după texte de I.L.Caragiale, pe beat-uri de Sever Bârzan şi Iulian Sfircea, cu Rareş Andrici, Mihaela Subţirică, Vlad Bălan, Cristina Juncu şi Crenguţa Hariton în distribuţie. Scenariul este semnat de Vlad Bălan şi Cristina Juncu. Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” a cuprins 61 de reprezentaţii a 23 de producţii, susţinute de 16 instituţii şi companii teatrale pe parcursul a 11 săptămâni. În total, 280 de profesionişti din teatru au participat la seria de spectacole.
https://www.news.ro/cultura-media/seria-de-spectacole-teatru-in-tvr-la-final-1922400501002020101019498909

Proiect: UE ar putea interzice Google, Facebook, Amazon şi Apple să îşi favorizeze serviciile proprii
Uniunea Europeană ar putea interzice Google, divizie a grupului Alphabet, Facebook, Amazon, Apple şi altor companii mari de tehnologie să îşi favorizeze serviciile proprii sau să oblige utilizatorii să accepte servicii la pachet, potrivit unui proiect de reglementări, transmite Reuters. Proiectul, cunoscut sub numele de Digital Services Act (Legea privind Serviciile Digitale), are rolul să stabilească regulile de bază pentru schimbul de date şi modul în care funcţionează pieţele digitale. Proiectul este aşteptat să intre în vigoare până la sfârşitul acestui an. Comisia Europeană adoptă o linie dură împotriva giganţilor tehnologici americani, parţial prin cazuri antitrust care au dus la decizii care ulterior nu au reuşit să stimuleze concurenţa din cauza procesului îndelungat, care durează de obicei câţiva ani.
https://www.news.ro/economic/proiect-ue-ar-putea-interzice-google-facebook-amazon-si-apple-sa-isi-favorizeze-serviciile-proprii-1922401401002020100719498597

O nouă serie de podcasturi cu actorii şi producătorii filmului "No Time to Die", lansată pe toate platformele
O nouă serie de podcasturi cu actorii din filmul "No time to Die" - Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Jeffrey Wright, Naomie Harris şi producătorii Michael G. Wilson, Barbara Broccoli şi Billie Eilish a fost lansată miercuri pe toate platformele. "No Time To Die: Podcastul oficial James Bond" prezintă interviuri în exclusivitate şi oferă acces la secvenţe din culisele uneia dintre cele mai îndrăgite francize din întreaga lume. Seria este disponibilă, săptămânal, pe Apple, Spotify, Acast şi toate platformele de podcasturi. Găzduită de criticul de film James King, seria cu şase episoade conţine interviuri cu Daniel Craig Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Jeffrey Wright, Naomie Harris, Ana de Armas, Rory Kinnear, Billy Magnussen, regizorul Cary Joji Fukunaga, producătorii Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli, Billie Eilish şi Finneas O’Connell, dar şi cu un prezentator al echipei din spatele camerelor, de la regizorul de casting până la supervizorul pentru efecte speciale.
https://www.news.ro/entertainment/o-noua-serie-de-podcasturi-cu-actorii-si-producatorii-filmului-no-time-to-die-lansata-pe-toate-platformele-1922400030002020092019498427

Siveco România va transfera proiectele IT naționale către o nouă societate, Siveco Technology
Siveco România va transfera, în cadrul unei operațiuni de divizare parțială, aprobată la începtul lunii septembrie, departamentul Proiecte Naționale către Siveco Technolgy, o societate nou-constituită, potrivit datelor companiei. Compania se va concentra pe proiectele internaționale, alături de subsidiarele din Turcia, Kazahstan și Emiratele Arabe Unite. "Desprinderea fracțiunii din patrimoniul societății aferente Departamentului Proiecte Naționale și transmiterea către Siveco Technology SRL va permite utilizarea mai eficientă a resurselore conomico-financiare și umane, prin redimensionarea activității, dar și o mai bună gestionare a activităților și ariscurilor, un management mult mai eficient și adaptat lanevoile specifice fiecărei societăți, dar și răspunsuri mult mai rapide la reacțiile și mișcările pieței naționale și la schimbările care intervin în mediul legislativ românesc. Totodată, va permite identificarea mult mai ușoară a activităților și operațiunilor nerentabile ori a celor supuse multiplelor riscuri specifice fiecărei activități de bază sau fiecărui posibil proiect, urmată de acțiuni pentru rentabilizare și eficientizare, precum și crearea contextului pentru intrarea în viitoare parteneriate/asocieri cu societăți sau organizații care activează în domenii similare sau complementare", se arată în proiectul de divizare parțială.
https://www.profit.ro/stiri/siveco-romania-va-transfera-proiectele-it-nationale-catre-o-noua-societate-siveco-technology-19496410

Noutățile Netflix pentru luna octombrie
Din portofoliul de noutăți Netflix pentru luna octombrie nu lipsește doza obișnuită de titluri celebre, sezoane noi, dar și numeroase producții exotice. După destul de criticatul Away, zona de science-fiction revine la viață cu al treilea sezon din Star Trek: Discovery. Protagoniștii vor fi purtați acum în viitor, unde vor avea de îndreptat anumite lucruri. Un alt serial popular care primește un nou sezon este Arrow. Cu adăugarea sezonului 7, Netflix mai are de recuperat doar un singur sezon pentru a ajunge la zi cu aventurile lui Oliver Queen.
https://www.profit.ro/profitul-tau/entertainment/video-noutatile-netflix-pentru-luna-octombrie-19477407

Noul Chromecast vine cu facilități de smart TV și 4K la 50 de dolari
Google a prezentat o nouă versiune a stick-ului de streaming Chromecast, versiune care aduce îmbunătățiri majore față de cele anterioare. Noul Chromecast arată diferit de cele vechi - seamănă cu un puc de hochei, fiind mai oval și mai subțire - însă designul este cel mai puțin important aspect raportat la restul facilităților oferite. În primul rând, acum există un sistem de operare cu o interfață grafică proprie afișată pe televizor, în cadrul căruia utilizatorii pot naviga pentru a descoperi conținut, aplicații și jocuri.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/foto-noul-chromecast-vine-cu-facilitati-de-smart-tv-si-4k-la-50-de-dolari-19498755

Semnale pozitive pe piața de media locală. GroupM România - primul loc pe segmentul de new business
Conform raportului realizat de COMvergence, companie independentă care monitorizează evoluția piețelor de media la nivel internațional, GroupM este desemnat grupul de media numărul 1 pe segmentul de new business, atât pe piața locală, cât și la nivel global, cu performanțe de new business și retenție de 3.7 miliarde dolari. “În contextul actual este un rezultat care ne aduce o dublă bucurie. Pe de o parte, suntem bucuroși pentru că este o validare a muncii echipelor noastre, iar pe de altă parte, ne bucurăm că putem să vorbim și despre semnale pozitive în industrie. De la începutul pandemiei ne-am mobilizat să rămânem aproape de clienții noștri, cu toată expertiza, suportul și energia și să ne păstrăm ambiția de a face new business, în ciuda situației actuale. Cu atât mai mult cu cât toate studiile noastre interne ne-au arătat că, în timpuri de criză, consumatorii se așteaptă ca brandurile să comunice și să rămână active și relevante”, a declarat Marian Petcu, Growth Lead GroupM.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/media-advertising-csr/semnale-pozitive-pe-piata-de-media-locala-groupm-romania-primul-loc-pe-segmentul-de-new-business-19497875

Google a prezentat Nest Audio, un difuzor inteligent care promite multe în ceea ce privește calitatea sunetului
Alături de două smartphone-uri și un nou Chromecast, Google a prezentat la cel mai recent eveniment hardware al companiei și un nou difuzor inteligent, care va concura pe o piață în care principalul rival este Amazon. Acoperit cu țesătură, Nest Audio promite, prin vocea oamenilor de vânzări de la Google, un sunet mai clar și mai natural. Aceeași reprezentanți ai gigantului american vorbesc despre un bass cu 50% mai puternic decât versiunea anterioară și volum mai mare cu 75%. Responsabile de aceste progrese ar fi un tweeter de 19 milimetri și un mid-woofer de 75 mm.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/google-a-prezentat-nest-audio-un-difuzor-inteligent-care-promite-multe-in-ceea-ce-priveste-calitatea-sunetului-19498771

Siveco România va transfera proiectele IT naționale către o nouă societate, Siveco Technology
Siveco România va transfera, în cadrul unei operațiuni de divizare parțială, aprobată la începtul lunii septembrie, departamentul Proiecte Naționale către Siveco Technolgy, o societate nou-constituită, potrivit datelor companiei. Compania se va concentra pe proiectele internaționale, alături de subsidiarele din Turcia, Kazahstan și Emiratele Arabe Unite. "Desprinderea fracțiunii din patrimoniul societății aferente Departamentului Proiecte Naționale și transmiterea către Siveco Technology SRL va permite utilizarea mai eficientă a resurselore conomico-financiare și umane, prin redimensionarea activității, dar și o mai bună gestionare a activităților și ariscurilor, un management mult mai eficient și adaptat lanevoile specifice fiecărei societăți, dar și răspunsuri mult mai rapide la reacțiile și mișcările pieței naționale și la schimbările care intervin în mediul legislativ românesc. Totodată, va permite identificarea mult mai ușoară a activităților și operațiunilor nerentabile ori a celor supuse multiplelor riscuri specifice fiecărei activități de bază sau fiecărui posibil proiect, urmată de acțiuni pentru rentabilizare și eficientizare, precum și crearea contextului pentru intrarea în viitoare parteneriate/asocieri cu societăți sau organizații care activează în domenii similare sau complementare", se arată în proiectul de divizare parțială.
https://www.profit.ro/stiri/siveco-romania-va-transfera-proiectele-it-nationale-catre-o-noua-societate-siveco-technology-19496410

AUDIENȚE. Premieră! Chefi la Cuțite a învins pentru prima dată Visuri la Cheie
Audiențe. Premieră în acest sezon. Chefi la Cuțite a reușit să depășească pe toate segmentele emisiunea Visuri la Cheie de pe Pro TV. Chefii prind din ce în ce mai mult la public. Și a treia ediție din această săptămână a avut multă audiență, dar a reușit ceea ce nu a putut acum: să învingă Visuri la cheie, una din producțiile de bază de la Pro TV și care plasa postul din Pache Protopopescu pe prima poziție în fiecare miercuri. La emisiunea culinară de pe Antena 1 s-au uitat, în medie, puțin peste 1,5 milioane de telespectatori, cu 100.000 mai mulți decât erau pe Pro TV. Diferența s-a menținut și la orașe, dar și pe segmentul comercial, acolo unde bătălia cea mai strânsă. De menționat că emisiunea de pe Antena 1 a durat puțin mai mult și s-a încheiat la 22:40. Cifrele de pe interval au fost asemănătoare cu cele de pe intervalul comun cu Visuri la Cheie.
https://www.paginademedia.ro/2020/10/audienta-chefi-la-cutite-visuri-la-cheie/

ULTIMĂ ORĂ. Meciul dintre CFR Cluj și KuPS, pe două posturi TV
ULTIMĂ ORĂ. S-a decis unde se vede meciul CFR-ului din Europa League. Partida dintre CFR Cluj și KuPS, decisiv pentru calificarea în grupele competiției, se vede pe două posturi TV: DigiSport 1 și Look Plus. Duelul este în această seară, de la ora 18:30. Pe lângă TV, meciul va fi dat și la radio. Se va auzi pe Național FM (comentariul lui de Ilie Dobre) și la Radio România Actualități (comentariul de Alexandru Țențu și Radu Anghel Barna). S-a ajuns cu greu la o înțelegere între televiziuni și clubul ardelean. Conform gsp.ro, reprezentanții ardelenilor ar fi cerut 100.000 de euro celor de la Digi Sport, Look Sport și Telekom pentru partida de mâine. Televiziunile ar fi oferit doar 50.000 de euro, scria sursa citată ieri.
https://www.paginademedia.ro/2020/10/cfr-cluj-kups-tv/

Noi semne de întrebare la achiziția de tablete în Sectorul 1: A fost suspendată licitația organizată după ce primarul Tudorache a livrat mii de tablete în școli
Achiziția de tablete cu internet pentru minim 45.000 și maxim 50.000 de preșcolari, elevi și cadre didactice din Sectorul 1 din București, contract cu o valoare estimată la aproape 87 milioane de lei, a fost suspendată, conform datelor din SEAP. Licitația a fost demarată de Administrația Unităților de Învătățământ din Sectorul 1, după ce primarul PSD Daniel Tudorache a anunțat că a finalizat achiziția prin negociere a 48.000 de tablete pentru toți elevii și profesorii din Sector, tablete care au și fost livrate în școli. Primarul Tudorache ține însă la secret atât firmele care vor încasa acești bani, cât și motivul lansării acestei noi licitații, care acum a fost suspendată. Licitația deschisă pentru achiziția a minim 45.000 și maxim 50.000 de preșcolari, elevi și cadre didactice din Sectorul 1 din București, contract cu o valoare estimată la aproape 87 milioane de lei, a fost suspendată, conform unui anunț recent publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), fără alte detalii. Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost 30 septembrie 2020.
https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24322715-achizitie-tablete-sectorul-1-daniel-tudorache-licitatie-suspendata-scoli-elevi-profesori.htm

Discovery Channel şi HGTV, din octombrie: Programe despre renovări, maşini, viaţa sălbatică şi situaţii extreme
Posturile Discovery Channel şi HGTV propun începând cu luna octombrie programe despre renovări, maşini, viaţa sălbatică şi situaţii extreme, între care se regăsesc câteva premiere. Vor fi difuzate în premieră la Discovery Channel „Expediţie la capătul pământului”, „Legendele sălbăticiei” şi „Maşini la comandă”, iar serialul „Indigenii din Alaska” continuă cu episoade speciale. HGTV prezintă poveştile căutătorilor de locuinţe din America care renunţă la viaţa din oraş pentru a găsi un refugiu în case de vis din Bahamas, în seria „Ne mutăm în Bahamas”, şi va difuza episoade noi din „Case mari la preţuri bune”.
https://www.news.ro/cultura-media/discovery-channel-si-hgtv-din-octombrie-programe-despre-renovari-masini-viata-salbatica-si-situatii-extreme-1922400101002020101419499208

Netflix pregăteşte un serial "Conan Barbarul"
Netflix pregăteşte un serial despre "Conan Barbarul", eroul inventat de romancierul american Robert E. Howard în anii 1930, potrivit informaţiilor Deadline. Niciun nume de actor nu a fost anunţat pentru moment. Cel care va fi ales îi va urma lui Arnold Schwarzenegger, interpretul personajului în două filme-cult din anii 1980. De asemenea, Jason Momoa ("Aquaman") l-a interpretat pe războinicul solitar într-un film din 2011. Acordul dintre Netflix şi cei care au dreptul asupra operei lui Robert E. Howard prevede mai multe adaptări pentru ecran şi serial.
https://www.news.ro/entertainment/netflix-pregateste-un-serial-conan-barbarul-1922403001002020101319499178

Iuliana Tudor a pregătit un program special pentru TVR 1 intitulat „Nu uita că eşti român”
Iuliana Tudor ne invită să regăsim valori, rădăcini şi tradiţii pur româneşti, dar şi obiceiuri legate de recoltele toamnei, totul împletit cu vechi cântece româneşti. Programul special pregătit de prezentatoare va fi difuzat duminică, 4 octombrie, la ora 21.00. Mari nume ale folclorului românesc au răspuns cu bucurie invitaţiei: Floarea Calota, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Maria Dragomiroiu, Elisabeta Turcu, Carmen Muntean, Gelu Voicu, Constantin Enceanu, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Nicoleta Voica, Maria Murgoci, Ovidiu Homorodean, Andreea Haisan, Mihai Teacă, Alexandra Chira, Simona Alexandru, Ion Ghiţulescu şi, nu în ultimul rând, prahoveanca Maria Văduva, veterana petrecerii.
https://tvmania.ro/iuliana-tudor-a-pregatit-un-program-special-pentru-tvr-1-intitulat-nu-uita-ca-esti-roman-277204.html

EXCLUSIV. Interviu Ana Ularu: „Teatrul și filmul se vor adapta și transforma, pentru că sunt esențiale”
Una dintre cele mai talentate tinere actrițe din România, Ana Ularu are deja o experiență consistentă și în coproducțiile internaționale, în care a jucat roluri generoase și variate. Unul dintre ele este al abilului psiholog Eva Stellenbosh din serialul „Alex Rider', în care o vom vedea la AXN începând de marți, 6 octombrie, de la ora 23.00. TV Mania: Cum ați fost distribuită în „Alex Rider'? Ana Ularu: Am dat o probă inițială filmată „acasă', în perioada în care eram în L.A. Practic, am venit cu o idee despre personaj, o intuiție ce avea să fie dezvoltată apoi în cea de-a doua probă dată la Londra. Tocmai urma să ajung în Vancouver, eram foarte fericită și plănuiam excursii în Victoria Island, când a venit un telefon de la agenta mea (în timp ce Uberul mă lăsa la aeroport) că va trebui să fiu la Londra la o anumită dată. Alți bani, altă distracție, câteva zboruri pierdute, alte zboruri găsite în ultimul moment, telefoane, prieteni inimoși care m-au găzduit câteva seri ca să pot da proba. Sunt tare obișnuită să nu pot plănui nimic și nu mă deranjează neapărat, ne obișnuim cu traiul de valiză. Acum, în perioada asta, chiar ne e un pic dor. Am zburat către Londra și, cu o doză sănătoasă de jet lag, am dat a doua probă cu Otto (Farrant – n.n.), un partener, de altfel, excelent și rămas bun prieten, și cu Andreas Prochaska, regizor și showrunner, un artist minunat, subtil, inteligent, care a creat un thriller fin și interesant acolo unde putea fi o poveste cu adolescenți. Am dat trei duble cu variațiuni și am plecat veselă să mă văd cu amici din Londra. Și am aflat apoi o veste frumoasă.
https://tvmania.ro/interviu-exclusiv-ana-ularu-teatrul-si-filmul-se-vor-adapta-si-transforma-pentru-ca-sunt-esentiale-277214.html

EXCLUSIV. Jorge, despre show-ul „Masked Singer”: „Este cea mai frumoasă perioadă din cariera mea în televiziune”
Jorge, prezentatorul noului format de la Pro TV, „Masked Singer', difuzat la Pro TV in fiecar vineri de la ora 20.30, descrie acest proiect ca fiind „cea mai frumoasă perioadă' din cariera sa. Artistul s-a bucurat de șansa primită, după ce în urmă cu 3 ani a prezentat la Kanal D emisiunea „Super potriveala': „Cred că este cea mai frumoasă perioadă din cariera mea în televiziune de până acum. Încă de acum 3 ani mi-am dorit și mi-am propus sa ajung prezentator la PRO TV și am așteptat, m-am rugat, m-am pregătit, m-am schimbat și oportunitatea a apărut atunci când m-am împăcat cu răbdarea. A venit la momentul perfect, așa cum vin lucrurile frumoase în viață. Sunt foarte recunoscător pentru această emisiune și îmi doresc să ajungă la inimile oamenilor', a declarat Jorge în exclusivitate pentru TVMania.
https://tvmania.ro/exclusiv-jorge-despre-show-ul-masked-singer-este-cea-mai-frumoasa-perioada-din-cariera-mea-in-televiziune-277207.html

EXCLUSIV. Ruxandra Ion, despre finalul serialului „Sacrificiul”: „A o experienţă pe care nu a mai trăit-o nimeni până acum!”
Ultimul sezon al serialului „Sacrificiul' a debutat la Antena 1 pe 9 septembrie și va avea 14 episoade, care vor fi difuzate în fiecare miercuri, de la 22.30. După o serie de decizii radicale ce au încheiat sezonul anterior al serialului, poveştile impresionante, răsturnările de situaţie vor continua în această toamnă la Antena 1. De răsturnări de situaţie a avut parte inclusiv echipa de producţie, din motive independente de ei. După ce în primul sezon, scenariul a trebuit modificat pe parcurs, dintr-un „motiv' întemeiat – faptul că personajul principal, Oana Cârmaciu, a rămas însărcinată, şi în acest ultim sezon s-a ajuns aici. Mădălina Bellariu, personaj principal în acest sezon, a trebuit să plece la filmări pentru un film în America de Sud, film care nu era sigur că se va produce în momentul începerii filmărilor pentru „Sacrificiul'. Din păcate, din cauza pandemiei, întoarcerea în ţară a Mădălinei nu a mai fost posibilă pentru o perioadă îndelungată de timp: „A fost un ultim sezon foarte chinuit, din multiple motive. Noi ne-am fi dorit altceva, dar eu cred că până la urmă a ieşit un produs bun!',a mărturisit Ruxandra Ion în exclusivitate pentru TVMania, care mai spune: „Am întrerupt filmările de pe azi pe azi. Sâmbătă eram pe platourile de filmare şi de luni a început starea de urgenţă. Tot finalul este un final forţat de împrejurările pandemiei. După ce s-a ieşit din starea de urgenţă, am avut doar trei zile în care a trebuit să filmăm finalul de sezon. A fost o muncă de Sisif, o experienţă pe care nu a mai trăit-o nimeni până acum!', a mai declarat producătoarea.
https://tvmania.ro/exclusiv-ruxandra-ion-despre-finalul-serialului-sacrificiul-a-o-experienta-pe-care-nu-a-mai-trait-o-nimeni-pana-acum-277240.html
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL