×


  Cinema -- Data și ora publicării: 20.10.2020 17:49:28

  FESTIVAL-CANNES-BUCUREȘTI / Cea de-a 11-a ediție Les Films de Cannes à Bucarest a anunțat intrarea liberă la proiecțiile outdoor între 23 octombrie și 1 noiembrie  București (MEDIA EXPRES) / 20 oct 2020 / A 11-a ediție a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie cu zece zile de proiecții a celor mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume, desfășurându-se în cinematografe drive-in și outdoor.

  Proiecțiile outdoor din Pergola Grădinii Verona din spatele Cărturești Verona și de pe taresa Muzeului de Artă Recentă vor avea intrarea liberă, potrivit unui comunicat difuzat de organizatori prin intermediul agenției The Shape Of E.

  Întregul program al proiecțiilor drive-in și outdoor poate fi găsit pe www.filmedefestival.ro sau pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

  Din cauza frigului, cinefilii vor fi întâmpinați cu ceai, încălzitoare și, la nevoie, pături pentru a le asigura confortul necesar, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată durata proiecțiilor ce vor începe la ora 19:00 în ambele locații.

  Pe toată durata festivalului, timp de 10 zile, în Pergola Grădinii Verona din spatele Librăriei Cărturești Verona va fi proiectat câte un film în fiecare seară, într-un program care ne invită să ne bucurăm de căldura nostalgică a verii și de amintirea vibranților ani '80, grație dramei franco-belgiane „Été 85”, scrisă și regizată de François Ozon și inspirată din romanul Dance on My Grave de Aidan Chambers. „Nimeni, de la Eric Rohmer încoace, nu înțelege mai bine fercirea și agonia iubirii adolescentine de sub soarele estival franțuzesc, așa cum o face, din nou și din nou, Ozon”, e de părere Hollywood Reporter. Iar The Wrap vorbește de „o poveste deseori stânjenitoare și nițel dureroasă la privit, însă sinceră și adevărată despre adolescență, așa cum rareori vezi într-un film făcut de un regizor de vârstă mijlocie.”

  Ozon, aflat de trei ori în selecția oficială la Cannes și în competiția pentru Palme d’Or, a fost prezent în sălile de cinematograf din România cu mai multe din filmele sale premiate, printre care „8 femmes” (2002), „Potiche” (2010), „Jeune et Jolie” (2012) și „Grâce à Dieu” (2018).

  Tot la Cărturești Verona va fi proiectat și „Malmkrog”, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, distins cu Premiul pentru cea mai bună regie al competiției Encounters la Berlinale. Bazat pe textele filosofice ale lui Vladimir Soloviov „Trois entretiens” și filmat timp de 40 de zile într-un conac din satul Mălâncrav din Sibiu, filmul este plasat la începutul secolului XX. Filmul îi prezintă pe marele moşier Nikolai și invitații săi care discută despre religie, moralitate și război, iar pe măsură ce conversațiile devin mai aprinse, ei ajung să cadă în capcanele propriului discurs.

  Prezentăm în continuare programul complet de la Cărturești Verona, pe zile:
  Vineri, 23 octombrie – True Mothers de Naomi Kawase
  Sâmbătă, 24 octombrie – Le discours de Laurent Tirard
  Duminică, 25 octombrie – Still the Water de Naomi Kawase
  Luni, 26 octombrie – La Vérité de Hirokazu Koreeda
  Marți, 27 octombrie – Été 85 de François Ozon
  Miercuri, 28 octombrie – Mandibules de Quentin Dupieux
  Joi, 29 octombrie – Sweat de Magnus Von Horn
  Vineri, 30 octombrie – Sweet Bean de Naomi Kawase
  Sâmbătă, 31 octombrie – Malmkrog de Cristi Puiu
  Duminică, 1 noiembrie – Another Round de Thomas Vinterberg

  Proiecțiile de pe terasa din curtea Muzeului de Artă Recentă (MARe) sunt programate să aibă loc tot cu începere de la ora 19:00, după cum urmează:
  Vineri, 23 octombrie – Another Round de Thomas Vinterberg
  Sâmbătă, 24 octombrie – Été 85 de François Ozon
  Duminică, 25 octombrie – Le discours de Laurent Tirard
  Participanții la proiecții vor primi cadou câte un bilet de vizitare al muzeului, gratuit din partea MARe, valabil până la finalul anului (2020).

  Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului. Inspirat de: UniCredit Bank Cu sprijinul: Catena, Apa Nova, Groupama Asigurări

  Ediția a 11-a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din România, Proiect co-finantat de: Administratia Fondului Cultural Național, Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Naţional al Cinematografiei.

  Parteneri: Librăriile Cărturești, Muzeul de Artă Recentă, Festivalul Sonoro, Muzeul Național de Artă al României, Europa Cinemas.

  Parteneri media principali: TVR, Magic FM, Rock Fm; Parteneri media: RFI, Agerpress, Zile și Nopți, Cinemagia, Film Menu, Elle, Ziarul Metropolis, Suplimentul de Cultură, Psychologies, Igloo, Dilema Veche, A List Magazine, Movie News, HotNews, News.ro, AARC – All About Romanian Cinema, Films in Frame, Liternet, The Institute, IQ Ads, Smark, News Week, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural.
  (MEDIA EXPRES)

  Dacă ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici

  Since you’re hereSubscription contributions provide access to News Alerts on e-mail, free Yearbook online, and the daily Press Review, but perhaps more important help us so others with less means still have access to information. If everyone who reads our reporting, who likes it, helps to support it, our existence would be secured. Subscribe click hereDa Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Dacă nu credeți, citiți aici prima știre online publicată de mediaexpres.ro: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL