×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 17.11.2020 13:26:09

GOOGLE PAY-ROMÂNIA-LANSARE / Google Pay este disponibil și în România



București (MEDIA EXPRES) / 17 nov 2020 / Google Pay este disponibil în România, din această săptămână, prin intermediul aplicațiilor mobile a 5 bănci și 5 servicii financiare online sau mobile, precum Revolut, Curve, Transferwise și Orange Money, potrivit unui comunicat Google.

Google a colaborat cu MasterCard și Visa, precum și instituții financiare partenere pentru a aduce o experiență de plată mai sigură, mai simplă și mai utilă în România, se mai arată în comunicat. La acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicațiile următoarelor instituții, urmând ca altele să se alăture ulterior:
Revolut
Curve
Transferwise
ING Bank
UniCredit Bank
Banca Transilvania
Alpha Bank
CEC Bank
Viva Wallet
Orange Money

Deși aplicația Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienții acestor instituții financiare vor putea utiliza Google Pay online și în orice magazin care acceptă plăți contactless prin Visa sau Mastercard.

Soluția tehnică se numește „Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea „Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay)

Securitatea este un element cheie al Google Pay, astfel că există mai multe niveluri de securizare a plăților. Între acestea se numără „tokenizarea”, soluția standard a industriei plăților, care presupune că tranzacțiile se realizează cu un număr virtual de card (acesta jucând rolul token-ului), specific fiecărui dispozitiv, fiind asociat cu un cod de securitate dinamic care se schimbă la fiecare tranzacție. Această funcționalitate și altele vor funcționa alături de soluțiile de protecție oferite de emitenții cardurilor. De asemenea, dacă deținătorul și-a pierdut telefonul sau i-a fost furat, acesta poate folosi funcționalitatea „Găsește telefonul” pentru a bloca dispozitivul de oriunde, îi poate schimba parola sau chiar să șteargă de pe el datele personale.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998, servicii deținute în prezent de Alphabet Inc. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL