×

ONLINE VOD OTT -- Data și ora publicării: 19.11.2020 19:03:06

FESTIVAL FILM-ONLINE / Festivalul internațional de film BUZĂU – BUZZ organizează a cincea ediție ]n 21-26 noiembrie exclusiv online



București (MEDIA EXPRES) / 19 nov 2020 / Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, dedicat filmului european, a ajuns la cea de-a cincea ediție, care se va desfășura în perioada 21-26 noiembrie, exclusiv online, din cauza măsurilor de siguranță impuse de autorități în contextul pandemiei.

Filmele din selecția festivalului vor putea fi urmărite gratuit prin intermediul platformei Vimeo (www.vimeo.com) cu linkurile pornind din pagina de Facebook BUZZ IFF și din site-ul buzz-iff.com.

Cinefilii sunt invitați să se bucure de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum patru filme. Acestea vor putea fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepția filmelor din competiție, care vor fi disponibile timp de 48 de ore), link-urile de vizionare fiind disponibile pe pagina de Facebook BUZZ IFF, dar și pe site-ul buzz-iff.com.

Majoritatea filmelor din competiție sunt difuzate în premieră în România.

Din selecția de anul acesta, menționăm:

„Acasă”, documentarul (care a avut premiera pe HBO) regizat de Radu Ciorniciuc care spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – și a devenit primul parc natural urban din România. Filmul a fost premiat la festivaluri de prestigiu, precum Sarajevo, Sundance Film Festival, Salonic, Cracovia etc.

Secțiunea necompetițională BUZZ Women, dedicată filmelor realizate de femei, revine cu o serie de proiecții speciale:

„Creativ” - un film documentar realizat de Ioana Grigore care spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian. Acesta, împreună cu percuționistul Corneliu Stroe, au oferit spațiului românesc jazz-ul cu influențe etno într-o formă nemaiauzită, avându-și începutul și apogeul muzical în anii ’80.

Tot în această secțiune va fi difuzată și drama „Copilul Problemă” („System Crasher”), în regia Norei Fingscheidt, câștigător al Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin și propunerea Germaniei la Premiile Oscar în 2019.

Și cei mai mici dintre spectatori se vor putea bucura de BUZZ, la fel ca în fiecare an, cu filme dedicate lor, precum: „Ziua Ciocolatei”, un film inspirat de stilul anime, în regia lui Jacek Piotr Bławut sau documentarul „Cât de mare e Galaxia?”, în regia Kseniei Elyan, o cheie spre înțelegerea libertății, cunoașterii și civilizației în vastele întinderi ale Siberiei, la sute de kilometri depărtare de așezările umane, prin ochii unui băiețel localnic de șapte ani. Tot lor festivalul le-a pregătit ateliere-surpriză, online, la care vor putea participa cu înscriere prealabilă.

„Trebuie să facem eforturi să ne adaptăm acestei perioade, care se pare că va ține mult timp. Să încercăm să ne ducem viața așa cum trebuie, chiar dacă avem foarte multe constrângeri. Dar Buzăul merge mai departe, pentru că trebuie să se dezvolte și din punct de vedere cultural. Cultura este sufletul unei nații, iar Buzăul nu trebuie să își oprească acțiunile culturale,” a declarat Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău.

Din cele două jurii ale festivalului în 2020 fac parte actrița Maria Obretin, regizorii Mihai Dragolea, Dumitru Grosei și Daniels Joffe, distribuitorul de film Monica Felea, producătorii de film Laura Baron și George Kalomenopoulos și fotograful Miluță Flueraș. Aceștia vor juriza cele patru categorii competiționale: lungmetraj ficțiune, film documentar, scurtmetraj și film studențesc și vor decide care sunt filmele câștigătoare din fiecare categorie la cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Buzău.

Programul Festivalului va fi disponibil pe pagina de Facebook BUZZ IFF și pe www.buzz-iff.com.

„Este un an atipic, care ne-a îndepărtat, din păcate, de cultură și de film, așa cum eram obișnuiți să îl experimentăm, în sala de cinema. Dar echipa BUZZ a căutat cele mai bune moduri de a continua, online, festivalul devenit deja tradițional în Buzău. Sperăm să avem cât mai mulți spectatori alături de noi la proiecțiile virtuale și, deși ne este dor de energia unui eveniment fizic, de bucuria și implicarea voluntarilor noștri și de întâlnirile față în față cu spectatorii și invitații noștri, am căutat cele mai valoroase filme și vom fi alături, chiar dacă situația ne impune să ne sărbătorim online,” declară echipa Festivalului Internațional de Film Buzău.

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ își propune să promoveze producții de calitate din țările europene și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact direct cu cinematografia europeană.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUZĂU – BUZZ este organizat de Asociația Culturall, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și susținut de Centrul Național al Cinematografiei. Directorul festivalului BUZZ IFF este Mihaela Constantinescu.

Parteneri: Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Muzeul Județean de Istorie Buzău, Dopamine Photo Studio

Sponsori: Winmarkt, Lucsor

Parteneri media: Radio România Cultural, Campus Media, Opinia Buzău, Buzău Media, SuperSonic Radio, www.theLavenderist.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL