×


Comunicaţii -- Data și ora publicării: 10.12.2020 17:24:22

TV-PIAȚA-BILANȚ S12020 / Piața de distribuție TV a ajuns la 7,7 milioane de abonamente la jumătatea anuluiBucurești (MEDIA EXPRES) / 10 dec 2020 / Piața de distribuție TV a ajuns la jumătatea anului la 7,7 milioane de abonamente (+2% creștere semestrială), dintre care 5,6 milioane erau prin cablu (+4% în total, din care +9% în rural și +1% în urban), potrivit unui raport publicat de ANCOM la 10 decembrie.

În funcție de numărul de abonați de la jumătatea anului 2020, RCS & RDS avea o cotă de piață de 55%, grupul Telekom 16%, ceilalți furnizori însumând 29%.

Comunicarea raportului de către ANCOM pune accentul pe creşterea traficului de internet în prima jumătate a anului, de peste 30%.

Raportul ANCOM privind piața telecom în prima jumătate a anului 2020 este disponibil online la adresa https://statistica.ancom.ro/sscpds/public/alldocuments/report.

Potrivit Raportului, existau 5,5 milioane de conexiuni la internet fix la jumătatea anului 2020 (+3% evoluție semestrială), dintre care trei sferturi sunt conexiuni de foarte mare viteză (minim 100Mbps).

Traficul total de internet fix a crescut puternic în prima jumătate a anului, ca efect al crizei sanitare (+33%), însemnând un trafic mediu lunar de 41 GB pe locuitor.

Rata de penetrare a internetului fix la 100 de gospodării a fost de 66% la nivel național la jumătatea anului 2020, în mediul urban fiind de 76%, iar în mediul rural de 53%. Decalajul dintre urban şi rural se reduce, impulsionat de contextul pandemic, ritmul de creștere al numărului de conexiuni din rural fiind de 7%, mult peste cel din urban (+1%).

În funcție de numărul de conexiuni la internet fix înregistrat la jumătatea anului 2020, RCS&RDS avea o cotă de piață de 55%, grupul Telekom 20%, ceilalți furnizori însumând 25%

Deşi numărul total de conexiuni la internet mobil a scăzut cu 2%, influenţat de scăderea cu 9% pe segmentul cartelelor preplătite, conexiunile 4G au stagnat la 12 milioane.

Traficul total de internet mobil a crescut cu doar 12% în primul semestru al anului 2020, astfel că traficul mediu lunar de internet mobil/locuitor a ajuns la 4,6 GB.

În funcție de numărul de conexiuni la internet mobil active la jumătatea anului 2020, Orange avea o cotă de piață de 38%, Vodafone 25%, ceilalți furnizori însumând 37%.

În funcție de numărul de abonați la telefonie fixă de la jumătatea anului 2020, grupul Telekom avea o cotă de piață de 38%, RCS & RDS 36%, ceilalți furnizori însumând 26% 

După mai multe semestre de creştere, veniturile din sectorul telecom au înregistrat o scădere de 4% în prima jumătate a anului 2020, rămânând totuşi peste pragul de 8 miliarde de lei, adică aproape 1,7 miliarde de euro.

Telefonia mobilă a generat 39% din totalul veniturilor, internetul fix și mobil 30%, retransmisia programelor TV 14%, iar celelalte servicii 17%.

În funcție de veniturile obținute în primul semestru din 2020, Vodafone şi grupul Telekom aveau fiecare o cotă de piață de 25%, Orange 24%, ceilalți furnizori însumând 26% 

Raportul de date statistice privind piața de comunicații electronice din România pentru semestrul I 2020 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligația de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL