×

ECO -- Data și ora publicării: 21.01.2021 15:30:34

MAȘINI ELECTRICE-LEGE / Un deputat vrea să propună o lege a mașinilor electriceBucurești (MEDIA EXPRES) / 21 ian 2021 / Deputatul Glad Varga de la PNL invită toți reprezentanţii industriei auto, asociaţiile profesionale din domeniu, organizaţiile neguvernamentale, cetăţenii şi orice alţi factori interesaţi, să trimită pe adresa glad.varga@cdep.ro propuneri şi opinii referitoare la acţiuni și măsuri ce pot fi reglementate prin lege şi implementate, pentru ca vehiculele electrice să fie utilizate la scară largă în comparaţie cu cele convenţionale, potrivit unui comunicat difuzat la 21 ianuarie.

Deputatul consideră că stimularea achiziţiei de vehicule electrice este una dintre soluţiile alternative la taxa de mediu.

Deputatul a anunțat prin comunicatul de presăă că va depune o iniţiativă legislativă pentru promovarea transportului ecologic, care să ia în considerare prevederi cum ar fi deductibilitatea TVA de 100% la maşinile electrice cu preţ mai mic de 50.000 euro sau scutirea de la plata TVA la achiziţia de maşini electrice, care nu beneficiază de subvenţia oferită de Administraţia Fondului pentru Mediu, parcare gratuită în anumite condiţii pentru mașinile electrice, dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare la nivel naţional și exceptarea de la obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru staţiile de încărcare a vehiculelor electrice sau pentru centrele de închiriere a bicicletelor.

„Mediul urban este principalul beneficiar al trecerii la mobilitatea electrică, iar un pachet de stimulente care să contribuie la micşorarea costului de deţinere a vehiculelor electrice apare ca una dintre cele mai eficiente măsuri. Practic avem de ales între a taxa extrem de asupru maşinile şi carburanţii care poluează masiv, cu ample repercusiuni sociale datorate creşterii preţurilor sau a sprijini achiziţia de maşini verzi, care în timp, vor înlocui natural maşinile poluante”, se mai arată în comunicatul parlamentarului.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL