×

Programe TV -- Data și ora publicării: 26.01.2021 11:59:32

LIFE STYLE TV-LICENȚĂ / CNA a licențiat o televiziune românească de documentare despre gătit, moduri de viață și călătorii



București (MEDIA EXPRES) / 26 ian 2021 / Life Style TV a primit licența audiovizuală la 26 ianuarie pentru un program bazat pe documentare, în special cu tematici legate de gătit și călătorii, un canal românesc care prezintă informații din lume dar mai ales din România, potrivit descrierii reprezentantului televiziunii, Ionuț Samoilă.

Televiziunea va emite inițial în HD și în formatul 4K se lansează fie la finalul anului acestsa sau în 2022.

Serviciul tehnic de emisie este asigurat de compania Digital Broadcast, cu emisie prin cablu și IPTV, televiziunea este finanțată inițial cu 230.000 de euro din fonduri proprii și va avea un buget anual estimat de 240.000 de euro, cu un model de business bazat pe venituri din publicitate și taxe de distribuție prin cablu, potrivit prezentării din ședința publică a CNA din 26 ianuarie.

Ionuț Samoilă, cunoscut în piața de media ca reprezentant al televiziunilor Bollywood și Mooz, a mai spus că 45% din programele contractate pentru noua televiziune se referă la bucătărie – cu Marta Stuart, chefi necunoscuți din Europa, o familie care trăiește în Australia unde a plantat viță-de-vie, dar pe parcurs grila se va adapta preferințelor publice după comentariile pe social media sau audiența emisiunilor.

Samoilă a explicat că inițial s-a gândit la un format culinar (în România există o singură televiziune pe această nișă, Paprika TV care aparține AMC), „dar la pornire viziunea va fi mai largă, gătit și călătorii, și vedem apoi care va fi cea mai potrivită abordare”.

Întrebat câți angajați vor avea la televiziune, Samoilă a răspuns că sunt patru oameni care se ocupă de programe și caută liberprofesioniști din social media care să împartă producțiile cu televiziunea, „vrem să aducem vlogg-eri și pe TV”.

Licența deținută de compania TV Alb Negru SRL din București, cu acționar unic Ionuț Samoilă, a fost votată în unanimitate cu toți cei 9 membri CNA prezenți în ședința publică: Monica Gubernat, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Orsolya Borsos, Ancuța Pocora, Ramona Sorescu și Oana Dincă.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL