×

Programe TV -- Data și ora publicării: 28.01.2021 13:37:41

NATIONAL GEOGRAPHIC WILD-LUNA FELINE / Luna Feline în februarie la National Geographic WildBucurești (MEDIA EXPRES) / 28 feb 2021 / National Geographic Wild difuzează în februarie „Luna Feline”, un bloc de programe dedicat măreției și puterii felinelor mari. În plus, programele televiziunii evidențiază activitatea pe care National Geographic Society o realizează pentru a proteja felinele mari și habitatele lor prin Inițiativa Big Cat, cu Derek și Beverly Joubert.

Din acest bloc de programe fac parte următoarele șase documentare:

LEOPARDUL CU OCHI DE JAD (7 februarie, de la ora 19:00)

Numele ei este „Toto” („mic” în limba swahili) și are cei mai pătrunzători și strălucitori ochi acvamarini. S-a născut într-un cort din tabără safari în Maasai Mara, Kenya.

Documentarul narat de actorul Jeremy Irons (nominalizat la premiile Emmy și premiat cu Oscar) și dezvăluie primii trei ani din viața lui Toto pe măsură ce învață abilitățile fundamentale de supraviețuire și face trecerea la maturitate. JADE EYED LEOPARD reunește cineaști de renume mondial, exploratori National Geographic și activiști în domeniul protecției și conservării felinelor sălbatice. Dereck și Beverly Joubert dezvăluie povestea lui Toto dintr-o perspectivă uimitoare - filmată în 4K pur și vedere nocturnă termică.

LEOPARD ȘI HIENĂ: ALIANȚĂ STRANIE (7 februarie de la ora 20:00)

Atunci când Toni, o tânăra hienă (mascul) este expulzată din grupul său, dezvoltă un parteneriat surprinzător de vânătoare cu Mahri, o femelă leopard. Dar prădătorii inamici așteaptă mereu să apară o falie între ei. După un atac puternic din partea câinilor sălbatici, Toni trebuie să aleagă dacă să se întoarcă la Mahri sau să se alăture unui grup de hiene.

JURNALUL UNUI LEOPARD ADOLESCENT (7 februarie de la ora 21:00)

Tânărul leopard Pemba este băiatul mamei. La doi ani, ar trebui să fie independent, dar locuiește încă împreună cu mama sa! La fel ca majoritatea adolescenților, el este nerăbdător și încăpățânat, ceea ce nu îl avantajează deloc atunci când își pândește și vânează prada, așa că mama lui încă îi asigură toate mesele. Dar când aceasta este rănită, Pemba este forțat să se maturizeze rapid pentru a putea supraviețui! Oare va reuși să taie cordonul ombilical și să-și depășească temerile pentru a se maturiza cu adevărat?

MOȘTENIREA UNUI LEOPARD (7 februarie de la ora 22:00)

O puternică și încrezătoare femelă leopard numită Olimba, stăpânește o zonă extrem de mare de-a lungul râului Luangwa din Zambia. Este un vânător redutabil, un conducător curajos și o mamă devotată. După ce tocmai a născut doi pui mici și încearcă din răsputeri să facă față noilor provocări ale vieții de mamă, ea trebuie să vâneze, să-și apere teritoriul și să-și protejeze puii împotriva dușmanilor. În primele câteva luni, puii devin din ce în ce mai puternici, dar ori de câte ori iese la vânătoare, îi lasă vulnerabili.

Într-o zi, Olimba găsește un leopard mascul nomad lângă puii săi, îl atacă și alungă din preajma familiei sale însă constată că unul dintre puii ei a dispărut. După această pierdere, Olimba evoluează ca mamă devotată și îi transmite toate cunoștințele sale băiatului ei cu ochii albaștri, pe nume Makumbi. Atunci când acesta ajunge la vârsta de un an și reușește să-și asigure singur hrana, Olimba se desparte de fiul ei. Chiar daca ultima lor întâlnire ostilă îl lasă pe tânăr cu o rană puternică la ochi, rezistentă și spiritul său de luptător îl transformă într-un prădător puternic.

CECIL: DESTINUL UNUI LEU (14 februarie de la ora 19:00)

Acest documentar urmărește viața și moștenirea unuia dintre cei mai renumiți lei din lume - Cecil. Cel mai redutabil rege al felinelor, Cecil era un luptător, tată și frate loial. Dar moartea sa prematură din cauza braconajului a însemnat sfârșitul domniei sale extraordinare; stârnind furia și tristețea celor care i-au auzit povestea.

SERENGETI, REGINA VITEZEI (21 februarie de la ora 19:00)

Nzuri este Regina Vitezei din Serengeti - dar a fi rapid nu este suficient. Este hărțuită constant de hiene pe pajiști și vânată de lei în zonele mlaștinoasă. Când doi dintre puii ei sunt uciși, familia este exilată în pădurea de tranziție. Acolo, ea învață să-și adapteze metodele de vânătoare și să folosească diferite stretegii pentru a-și depăși dușmanii și a-și conduce puii rămași spre maturitate.

REGINA TIGRU DIN TARU (28 februarie de la ora 19:00)

Filmată pe parcursul a șase ani, povestea tigroaicei Maya se desfășoară într-o rezervație de tigri din Tadoba, în India Centrală. În cadrul acestui documentar special vedem imagini uluitoare cu tigrii bengalezi ce urmăresc câinii sălbatici, luptă cu urșii leneși și își dispută teritoriul. Maya își scrie propriile reguli atunci când vine vorba de creșterea puilor săi, însă viața de mama nu este deloc ușor. Un lucru este clar, Maya va face tot ce este nevoie pentru a asigura continuitatea liniei sale genealogice în Regatul Taru.
(MEDIA EXPRES))


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL