×

Autorităţi -- Data și ora publicării: 09.02.2021 17:45:14

ANCOM a amendat în 2020 cu peste jumătate de milion de lei cabliștii, televiziunile și radiourile



București (MEDIA EXPRES) / 9 feb 2021 / ANCOM a făcut 291 de controale în anul pandemiei 2020 la furnizorii de rețele de tip CATV, aplicând 37 de amenzi contravenționale în valoare totală de 267.900 de lei, pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în Autorizația Generală, potrivit unui comunicat difuzat de Autoritatea în comunicații.

După 492 de controale, ANCOM a aplicat 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 252.000 de lei și furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonoră. Principalele sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condițiilor cuprinse în autorizațiile tehnice.

Distribuția de programe radio-tv și furnizorii de servicii au fost așadar controlați de 783 de ori și amenzile cumulate au fost de puțin peste o jumătate de milion de lei, mai precis 519.900 de lei.

ANCOM a derulat anul trecut 3.481 de controale în domeniile pe care le reglementează și a dat 200 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 3.628.400 de lei, dar a transmis și 170 de notificări și a aplicat 512 de avertismente.

Pe piaţa de comunicaţii electronice, în anul 2020, ANCOM a efectuat 1.996 de acțiuni de control, contravenienții primind 170 de notificări, 209 avertismente și 99 amenzi contravenționale, în cuantum de 3.184.300 de lei.
37 de amenzi contravenționale în cuantum total de 2.592.400 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de telefonie pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire asumate prin licențe, încălcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, desfășurarea procesului de portare sau încălcarea altor obligații.

În 2020 ANCOM a finalizat o noua campanie de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României de către operatorii Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS, care aveau această obligaţie prevăzută în licențele de utilizare a spectrului radio obținute în urma licitaţiei din 2012. Acoperirea cu semnal de voce mobilă a fost măsurată în 13.398 de localități, fiind totodată măsurați aproape 250.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale.

6 amenzi contravenționale în cuantum total de 60.000 lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la internet, cea mai mare dintre ele, în cuantum de 15.000 lei fiind aplicată pentru facturarea și furnizarea de servicii fără a avea un contract valabil încheiat.

O amendă de 12.000 de lei a fost aplicată unui operator de radiocomunicații pentru utilizarea unei frecvențe fără a deține licență.

Pe piața echipamentelor radio și compatibilității electromagnetice, ANCOM a efectuat 947 de controale, în urma cărora au fost aplicate 208 de avertismente și 65 de amenzi contravenționale în valoare totală de 307.500 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 35.000 de lei și a fost aplicată pentru publicitate în scopul comercializării a echipamentelor de tip jammer.

În ceea ce privește compatibilitatea electromagnetică, cea mai mare amendă în valoare de 2.500 de lei a fost aplicată pentru lipsa marcajului CE și a manualului de utilizare în limba română.

Pe piața serviciilor poștale, ANCOM a efectuat în anul 2020 un număr de 538 de acțiuni de control, fiind aplicate 95 de avertismente și 36 de amenzi contravenționale, de 136.600 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligațiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Din totalul controalelor, 21 de controale au vizat Compania Națională Poșta Română (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în urma acestora fiind aplicate 3 avertismente, precum și 3 amenzi în total de 50.000 de lei.

Cea mai mare amendă aplicată pe piața serviciilor poștale, în cuantum de 35.000 de lei, a fost aplicată Companiei Naționale Poșta Română, pentru nerespectarea condițiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență internă din sfera serviciului universal.

În cazul celorlalți furnizori de servicii poștale, principalele nereguli au constat în furnizarea serviciilor poștale nenotificate, nerespectarea modalităților de predare a trimiterilor poștale către destinatari, lipsa sau nerespectarea conținutului avizului poștal.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL