×Comunicaţii -- Data și ora publicării: 22.03.2021 17:58:56

Un proiect de cercetare european 5GMediaHUB va defini tehnologia de difuzarea a conținutului virtual panoramicBucurești (MEDIA EXPRES) / 22 mar 2021 / O companie spaniolă de soluții de grafică 3D în timp real și soluții de studio virtual, Brainstorm, a anunțat că va participa la proiectul 5GMediaHUB, care își propune să accelereze testarea și validarea aplicațiilor media cu tehnologia 5G.

Scenariul specific care urmează să fie dezvoltat și validat de Brainstorm se concentrează pe difuzarea optimă a conținutului virtual panoramic către mai mulți utilizatori.

Proiectul 5GMediaHUB se află în faza a treia, “5G experimentation environment for 3rd party media services” și a început în ianuarie 2021 cu participarea unui consorțiu de 17 parteneri din 11 țări europene - companii, universități și centre de cercetare și va dura 3 ani, fiind coordonat de Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) din Barcelona, Spania, un lider în cercetarea 5G din Europa.

Obiectivul proiectului 5GMediaHUB este de a dezvolta un mediu de testare și validare pe două platforme experimentale 5G existente, situate în Barcelona și Oslo, pentru a crea o platformă de experimentare 5GMediaHUB - un sistem elastic, sigur, de încredere, all-in-one pentru dezvoltarea aplicațiilor de rețea (NetApps).

5GMediaHUB va oferi dezvoltatorilor de aplicații terți cum ar fi furnizorii de servicii posibilitatea de a experimenta, testa și valida aplicațiile media utilizând instalația de experimentare 5GMediaHUB. Acest lucru va reduce timpul necesar unei întreprinderi pentru a-și pune serviciile la dispoziția utilizatorilor finali. Rezultatele proiectului vor aduce beneficii considerabile industriei media europene, în special a IMM-urilor, permițându-le să devină o forță de luat în calcul la nivel global.

„În 5GMediaHUB valorificăm experiența din proiectele anterioare 5G. Platformele 5G existente vor fi extinse pe parcursul proiectului pentru a testa serviciile media, făcând ca UE să își atingă obiectivul de a deveni un lider mondial în 5G”, a declarat coordonatorul proiectului 5GMediaHub, Christos Verikoukis, director de cercetare la CTTC.

Cazurile de utilizare care vor fi testate sunt aplicațiile Imersive Augmented, Virtual și Extended Reality, producție media inteligentă și distribuția inteligentă de conținut media.

„Proiectul 5GMediaHub permite Brainstorm să utilizeze, să testeze și să valideze tehnologia 5G cu aplicațiile sale grafice de realitate virtuală și realitate augmentată pentru sectorul de difuzare de conținut”, a declarat Francisco Ibáñez, director de proiect R&D la Brainstorm Multimedia.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL