×


ONLINE / VOD / OTT -- Data și ora publicării: 24.03.2021 12:37:55

Proiectul media al TVR continuă cu un nou film disponibil exclusiv onlineBucurești (MEDIA EXPRES) / 24 mar 2021 / TVR difuzează pe canalul YouTube al Arhivei TVR documentarul „Lume, ia-mă în braţe, eu vin”, duminică, 28 martie de la ora 10.30 până luni, 29 martie ora 10.30, - un film din 2015, regizat de Violeta Gorgos de la TVR Iași, in coproductie cu OWH Studio din Republica Moldova. Documentarul spune povestea unei femei care, după 10 ani de inchisoare, încearcă să se reintegreze social.

Filmul a fost prezentat în cronici după cum urmează:

"Lume, ia-mă în brațe, eu vin" este povestea întregii noastre societăți. Lipsită de compasiune. De acceptare. A unei societăți în care oamenii sunt împărțiți. În cei care trebuie să trăiască și în cei care trebuie distruși. Deși regizoarea a insistat că aceasta nu este un film social, eu l-am văzut anume așa. O palmă peste obrazul celor care știu să vadă." - teotitude.com.

"Frumuseța acestui documentar constă în faptul că fiecare poate găsi în el povestea care vorbește cel mai bine inimii sale. Povestea societății care nu știe cum să-și accepte copiii rătăciți, povestea statului care se dovedește impotent în fața problemelor foștilor deținuți, povestea sistemului inuman, care funcționează după principiul "cei mai slabi dintre noi trebuie să moară" și, în sfârșit, povestea poveștilor - cea a dramei personale, de dragoste, care întotdeauna va fi deasupra dramei sociale." - cronograf.md.

"Producţia realizată în coproductie cu OWH Studio Chişinău urmăreşte povestea Nataliei care, după ani lungi de închisoare, încearcă să se reintegreze în societate, o societate în care foştii deţinuţi reprezintă o minoritate ignorată şi uneori, şansa lor de supravieţuire este doar întoarcerea în închisoare." - iasifun.ziaruldeiasi.ro.

Filmul a primit 2 nominalizări la Premiile UCIN România, 2017, la categoria ”Film documentar” şi Menţiune la Prix CIRCOM, 2016, la categoria ”Minorităţi în societate". - iasifun.ziaruldeiasi.ro.

"Atunci când am pornit filmările care au durat 4 ani, n-am avut o finalitate, să știm unde mergem și ce obținem. A fost..nu știu... a fost soarta să obținem ceva, deși nu știu dacă am obținut ceva pentru că eu cred până acum, că, ba din contră, sunt momente în care am speculat povestea ei și n-am ajutat-o cu nimic, poate ar fi trebuit s-o fi ajutat cumva sau filmul ăsta să fie un element pozitiv din viața ei, dar mă tem că este doar un film." - Violeta Gorgos docuart.ro

LUME, IA-MĂ ÎN BRAȚE, EU VIN (2015)
regia: Violeta Gorgos; montaj: Letitia Stefanescu; director de imagine: Marin Iliut, Sergiu Ciorescu, producător: OWH TV Studio, Republica Moldova; co-producator: Casa de Productie TVR
cu : Natalia Starikova
Partenerii prezentului proiect sunt: Radio Romania şi Liternet.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL