×


Televiziune -- Data și ora publicării: 26.03.2021 15:01:32

„Ecologizarea și epurarea apelor de mină sunt un fiasco total!” și „Bătaie de joc pe bani publici!” două noi anchete la Pro TVBucurești (MEDIA EXPRES) / 26 mar 2021 / Pro TV difuzează duminică două noi anchete „Ecologizarea și epurarea apelor de mină sunt un fiasco total!” și „Bătaie de joc pe bani publici!”, despre epurarea apelor din minerit și, respectiv, cartierul ANL Henri Coandă din București.

România are vaste depozite de minereuri, însă, în ultimele decenii, cele mai multe sectoare miniere au fost închise, din motive economice. Pe lângă problemele sociale, ale celor care au rămas fără locuri de muncă, închiderea minelor duce la probleme serioase de mediu. Rareș Năstase merge duminică, 28 martie, de la 18:00, la sursa poluării care afectează sănătatea unor întregi comunități: „apele roșii”.

„Noi am filmat în Maramureș și Mehedinți, dar avem informații și dovezi despre mine închise, care poluează în multe alte județe. Toate mesajele primite de la telespectatori îmi confirmă că, indiferent de zonă, ecologizarea și epurarea apelor de mină sunt un fiasco total, în sensul că nu există! Asta deși se alocă, anual, în jur de 50 de milioane de lei pentru aceste activități”, a spus Rareș Năstase.

Ediția va cuprinde și ancheta lui Cosmin Savu care ajunge în cartierul Henri Coandă, din București. Cosmin va merge pe firul istoric al neregulilor și ne va arăta cum, de-a lungul timpului, planurile și promisiunile au fost făcute doar pe hârtie, în timp ce Henri Coandă a ajuns cartierul nimănui. „Bătaie de joc pe bani publici!”, a spus Cosmin Savu.

Foto: Echipa "România, te iubesc!". Sursa: Pro TV.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL