×


Televiziune -- Data și ora publicării: 26.03.2021 15:35:45

Europa de Est va pierde aproape 5 milioane de abonați la TV cu plată între 2020 și 2026București (MEDIA EXPRES) / 26 mar 2021 / Un studiu realizat de compania britanică Digital TV Research arată că numărul total de abonați la televiziunea cu plată va scădea până în anul 2026 cu aproape 5 milioane în Europa de Est, până la un total de 78,18 milioane de abonați, principalele surse ale scăderii fiind abonamentele analogice, prin satelit și DTT.

Raportul menționează că, deși penetrarea televiziunii cu plată va scădea de la 66% la 63% în regiune, penetrarea TV cu plată digitală va crește de la 56% la 62%. Se estimează că numărul abonaților la televiziunea digitală cu plată va crește cu aproape 6 milioane între 2020 și 2026, până la 76 de milioane.

Cea mai semnificativă creștere va fi în televiziunea digitală prin cablu și IPTV cu plată, care vor crește până la 24,83 milioane și respectiv 22,96 milioane.

Televiziunea prin satelit cu plată va scădea de la 29,76 milioane la 27,39 milioane.

Televiziunea analogică prin cablu va scădea drastic de la 12,6 milioane la 2 milioane până în 2026, în timp ce televiziunea Free To Air de tipul DTT (digital terestru) va dispărea în întregime.

Simon Murray, analist principal la Digital TV Research, a declarat: „Cei mai mulți dintre abonații rămași ai televiziunii prin cablu analog plătesc foarte puțin pentru a primi foarte puțin. Aceste case sunt reticente sau nu pot face upgrade la un TV digital cu plată mai scump.”

Previziunile se bazează pe calcule pentru un număr de 22 de țări și 84 de companii, după cum urmează (Țara, Nr. de companii, Numele companiilor):
Albania 3 Digitalb; Tring; Albtelecom
Belarus 3 MTIS, Zala, A1
Bosnia 3 Telemach, M:Tel; Total TV
Bulgaria 3 Bulsatcom, Vivacom, A1 Croatia 3 Max TV/T-HT, Evo, A1
Cipru 3 Cytavision; Cablenet; Primetel
Cehia 5 Vodafone, O2, Telly, Skylink; T-Mobile
Estonia 3 Elisa; Telia; Home 3
Grecia 3 Nova, Cosmote; Vodafone
Ungaria 6 T-Home, Digi TV, Vodafone, Invitel, MinDig, Direct One
Letonia 3 Baltcom, Tet; Home 3
Lituania 3 TEO, Cgates, Home 3
Macedonia 3 A1; Max TV; Total TV
Moldova 2 Sun; Moldtelecom
Muntenegru 2 Total TV; CT
Polonia 8 UPC, Vectra, Inea, Toya, TP/Orange, Cyfra Polsat, Canal Plus, Netia România 5 RCS-RDS, Vodafone, Telekom Romania, Orange TV, Focussat
Rusia 8 Akado, ER Telecom, MTS, Rostelecom, Beeline/Veon, NTV Plus, Tricolor, Orion
Serbia 2 SBB, Telekom Srbija
Slovacia 4 UPC, Skylink, Slovak Telekom; Orange TV
Slovenia 5 Telemach, Neo TV, Total TV, T-2, A1
Ucraina 4 Volia; Triolan; Ukrtelecom; Viasat.

Studiul "Eastern Europe Pay TV Forecasts" va fi lansat în format PDF în aprilie 2021 și costă 1.200 de lire sterline (fără TVA), fiind produs în Marea Britanie. Tot în aprilie compania va lansa și un studiu despre distribuția video la cerere online în Europa de Est, "Eastern Europe OTT TV and Video Forecasts".
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL