×

ECO -- Data și ora publicării: 30.03.2021 17:12:19

Google Maps va avea noi funcționalități de anul acesta, inclusiv detalii despre vreme, calitatea aerului și rute „eco-friendly”



București (MEDIA EXPRES) / 30 mar 2021/ Google Maps introduce de anul acesta peste 100 de inovații ce folosesc tehnologiile de ultimă oră de tipul machine learning și inteligență artificială, pentru a oferi informații precise și la zi, atunci când este nevoie de ele, potrivit unui comunicat difuzat pentru Google de agenția Grayling.

Câteva dintre cele mai importante schimbări din Google Maps, de interes pentru utilizatorii din România, sunt, din luna mai, două noi niveluri de date: vreme și calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS.

Nivelul cu informații despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia și KECO din Coreea.

Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index). Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extinse la nivel global.

Nouă interfață pentru rute către destinație

Interfața prin care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație.

În loc să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât le ia să ajungă la destinație în fiecare mod de transport, acestea fiind așezate una lângă alta. Informațiile necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate și altele.

Noua interfață va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android și iOS.

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”. Acestea sunt obținute printr-un nou model de calcul ce optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată.

Din aceeași categorie, alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afișa alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite mașini diesel, sau nu permit accesul mașinilor care respectă un standard minim de emisii.

Aceste alerte vor fi lansate în iunie 2021 și vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de orașe europene din Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, în principiu acolo unde sunt impuse restricții privind poluarea, urmând să fie extinse apoi în mai multe țări.

Mai multe detalii despre îmbunătățirile și noile funcționalități ale Google Maps au fost publicate în limba engleză în articolul de pe blogul Google la adresa: https://blog.google/products/maps/redefining-what-map-can-be-new-information-and-ai/.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL