×

Programe TV -- Data și ora publicării: 05.04.2021 13:08:58

Noul sezon "Europe from Above" începe la National Geographic din 6 aprilie



București (MEDIA EXPRES) / 5 apr 2021 / National Geographic prezintă un nou sezon cu imagini spectaculoase ale continentului, odată cu premiera seriei "Europa Văzută de Sus", din 6 aprilie, de la ora 21:00.

Seria documentară în șase părți poartă telespectatorii într-o călătorie vizuală uluitoare prin Grecia, Franța, Turcia, Finlanda, Suedia și Ungaria.

De-a lungul seriei, telespectatorii vor putea să vadă de sus locuri binecunoscute, cum ar fi Partenonul din Atena, unde a început un uriaș proiect de restaurare, vor putea explora în Paris cea mai mare fermă pe acoperiș din lume și vor putea asista la construcția unei bărci de 12 mii de tone în Finlanda, înainte ca aceasta să parcurgă 270 de kilometri în aval către destinația finală.

Alte puncte de interes în acest sezon includ imagini uimitoare din construcția Podului Cannakale în vestul Turciei- ce va conecta Europa de Asia, valorosul monument Stâncile lui Ale din Suedia și cel mai mare patinoar din Europa aflat în parcul municipal din Budapesta, o mare sursă de mândrie pentru cetățenii Ungariei.

Seria Europa văzută de sus este produsă pentru National Geographic de Windfall Films (parte a Grupului Argonon). Pentru Windfall Films, Mark Bridge este producătorul seriei și Carlo Massarella este producător executiv.


Rezumatul episoadelor:

Europa văzută de sus: Grecia, 6 aprilie
Este o realitate regretabilă faptul că Grecia se confruntă cu una dintre cele mai grave poluări oceanice din lume. Sub suprafața apei, subsolul marin seamănă cu o groapă de gunoi. Dar localnicii iau măsuri pentru a combate această situație.

O echipă recuperează o mulțime de deșeuri de pe fundul oceanului. În Atena, emblematicul templu antic, Partenonul, este o capodoperă a ingineriei, arhitecturii și sculpturii grecești, care a rezistat timp de peste 2500 de ani. Dar a fost lovit de cutremure, jafuri și războaie de-a lungul timpului și acum are nevoie de lucrări de restaurare.

Muncitorii trebuie să reinstaleze sute de pietre antice și noi blocuri de marmură pentru a finaliza zidurile. Sunt privite de sus eforturile monumentale de restaurare, blocuri din piatră cu greutatea de 12 tone fiind ridicate și poziționate cu o precizie absolută.

Europa văzută de sus: Franța, 13 aprilie
Parisul este cel mai populat oraș al Franței, cu 2 milioane de locuitori. Dar, din aer, echipa poate dezvălui secretul ascuns al capitalei franceze – o oază verde situată la mare distanță de străzile aglomerate.

Episodul prezintă o imagine aeriană nemaivăzută până acum cu o echipe de horticultori care creează cea mai mare fermă pe acoperiș din lume, în cadrul unui masterplan pentru transformarea hranei în Franța. În sudul Franței, Viaductul Millau este cel mai înalt pod din lume și una dintre cele mai remarcabile realizări inginerești din istorie. Dar cum se desfășoară operațiunile de întreținere? De sus, se vede reparația becurilor aflate sub puntea pentru automobile și verificările care protejează vehiculele de trăsnetele care lovesc turnurile masive ale podului în fiecare an.

Europa văzută de sus: Ungaria, 20 aprilie
În parcul municipal din Budapesta, un castel grandios și un lac de navigație trec printr-o incredibilă schimbare iarna, când lacul îngheață, transformându-se în cel mai mare patinoar din Europa. Patinajul aici este una dintre cele mai vechi tradiții ale orașului și o mare sursă de mândrie pentru cetățenii Ungariei. Cu o vedere panoramică, echipa îi urmărește pe cei responsabili cu sarcina extrem de importantă de a avea grijă de patinoar, care trebuie să se desfășoare nu doar cu unul, ci cu două utilaje Zamboni.

Un alt punct de atracție în Budapesta sunt țiglele Zsolnay care decorează acoperișurile orașului. Datorită imaginilor aeriene unice, pot fi văzute moștenirea și importanța acestora privind câteva dintre cele mai proeminente clădiri ale orașului: Biserica Matthias, Biserica Szent László, Trezoreria Ungariei și biserica reformată Szilágyi Dezső.

Europa văzută de sus: Suedia, 27 aprilie
În Suedia, o imagine aeriană unică prezintă una dintre cele mai valoroase comori antice ale țării – Stâncile lui Ale. Structura constă dintr-o succesiune de 59 de pietre uriașe, cu greutatea de până la cinci tone fiecare, care se află în sudul Suediei cel puțin din anul 600 AD.

CGI de ultimă generație arată cum pietrele sunt aranjate sub forma unei nave, cu prova și pupa ascuțite și unite în lateral. Dar cine le-a pus acolo? Și de ce a fost acest loc atât de important pentru strămoșii suedezilor?

În nordul îndepărtat al țării, se află insula Hindersön, locuită de doar 12 persoane. În mod normal, localnicii trebuie să folosească barca pentru a ajunge pe continent dacă au nevoie să se aprovizioneze. Dar, în fiecare iarnă, apele din jurul insulei îngheață, ceea ce le permite localnicilor să construiască un lung drum de gheață de 15 km. Urmăriți cum se transformă peisajul prin construcția drumului care necesită precizie militară.

Europa văzută de sus: Finlanda, 4 mai
Finlanda este acoperită de mai multe păduri decât oricare altă țară din Europa. Urmăriți de sus o demonstrație de inginerie prin crearea unei bărci de 12 mii de tone care urmează a călători 270 de kilometri în aval către Lacul Samaii. Miza este mare, deoarece barca complicată valorează milioane de euro și, dacă se sparge, va provoca ravagii pe căile navigabile interne aglomerate.

În estul Finlandei, lacul Saimaa este cel mai mare din țară și adăpostește foca inelată Saimaa, una dintre speciile pe cale de dispariție în lume. De sus, echipa urmărește un ecologist care încearcă să salveze aceste remarcabile animale pentru a se asigura că mediul lor este protejat de intervenția omului. A început o cursă contracronometru, deoarece mai există doar 400 de exemplare în sălbăticie.

Europa văzută de sus: Turcia, 11 mai
În vestul Turciei, Podul Cannakale este o megastructură inovatoare care, odată finalizată, va face legătura între Europa și Asia, devenind cel mai lung pod suspendat de lungime medie din lume. De sus, echipa de producție se alătură inginerilor care lucrează la cel mai ambițios proiect de construcție din istorie și asistă la construirea unuia dintre turnurile uriașe de susținere pentru a fi poziționat la înălțimea de 300 de metri.

Echipa se alătură apoi arheologilor în încercarea acestora de a descoperi secretele orașului antic grec, Hierapolis, care de sus pare a fi împărțit în două, nu de pământul acoperit cu zăpadă, ci de depozitele de minerale formate de izvoarele naturale. Imaginea panoramică va dezvălui terase de cristal alb pline cu apă caldă și cascade.

National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture dintre Disney și National Geographic Society, își propune să ofere publicului din întreaga lume conținut premium din domeniile știință, aventură și explorare, prin intermediul unui portofoliu inegalabil de instrumente media.

NGP combină televiziunile National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo) prezente la nivel global cu instrumentele media și cele destinate consumatorilor ale National Geographic: revistele National Geographic, studiourile National Geographic, platformele digitale și social media, cărți, hărți, media pentru copii, activități auxiliare ce includ călătorii, experiențe și evenimente, vânzări, licențe și activități e-commerce.

Extinderea cunoașterii și înțelegerii lumii au reprezentat obiectivul central al National Geographic timp de 132 de ani, iar acum se dedică aprofundării, depășirii frontierelor, și explorării mai departe, fiind prezenți în 172 de țări, în 43 de limbi, în fiecare lună. NGP alocă 27% din câștigurile sale societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educației. Pentru mai multe informații: www.natgeotv.com și www.nationalgrographic.com.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL