Media Expres
×


ONLINE / VOD / OTT -- Data și ora publicării: 05.04.2021 17:09:00

SVOD în Europa de Est previziuni până în 2026București (MEDIA EXPRES) / 5 apr 2021 / Serviciile online de video on demand cu plată (SVOD) din Europa de Est (inclusiv Rusia) vor cunoaște o dezvoltare semnificativă în principal după lansarea în regiune a platformelor globale precum Disney+ și HBO Max, potrivit unui raport realizat de compania britanică Digital TV Research.

Digital TV Research estimează că vor exista 40 de milioane de abonamente SVOD până în 2026, pornind de la 15 milioane la sfârșitul anului trecut. Din cele 25 de milioane de abonamente noi, Rusia va genera 10 milioane și Polonia 6 milioane. Comunicatul de lansare al raportului nu menționează nimic despre România.

Simon Murray, analistul principal la Digital TV Research, a declarat că „Va fi încă mult loc pentru creștere dincolo de perioada de prognoză, deoarece doar 17% din gospodăriile TV din regiune se vor abona la cel puțin o platformă SVOD până în 2026”.

Netflix va avea 12,29 milioane de abonați până în 2026, mai mult decât dublul totalului din 2020. Baza sa de abonați din Rusia va crește semnificativ după parteneriatul recent semnat cu National Media Group. Disney + va avea 5,8 milioane de abonați până în 2026, în ciuda faptului că va oferi servicii doar de la mijlocul anului 2021.

De asemenea, WarnerMedia va lansa HBO Max în Europa de Est în a doua jumătate a anului 2021. Digital TV Research estimează în acest caz că vor exista 1,22 milioane de abonați plătitori până în 2026, mulți alții continuând însă să primească HBO online ca parte a abonamentului la cablu sau prin operatorii de comunicații.

Publicat în aprilie 2021, raportul în format PDF, PowerPoint și Excel de 182 de pagini acoperă 22 de țări inclusiv România, pentru care sunt luate în considerare dor 5 servicii SVOD: Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Voyo și HBO, fiind structurat în trei părți:
• Insight: Analiză regională pe țări, într-un document PDF de 74 de pagini.
• Perspectivă: prognoze pentru 22 de țări într-un document PDF de 49 de pagini cu diagrame, grafice și puncte;
• Caiet de lucru în Excel care acoperă fiecare an din 2010 până în 2026 pentru 22 de țări, în funcție de penetrarea în gospodării, abonații SVOD și veniturile OTT pentru filme și episoade TV, tabelele rezumat pe țări și pe platforme.

Raportul costă 1.200 de lire sterline.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL