×

Programe TV -- Data și ora publicării: 13.04.2021 12:27:08

"Procesul Christinei Keeler" este difuzat în premieră, începând de miercuri, 14 aprilie la Epic DramaBucurești (MEDIA EXPRES) / 13 apr 2021 / Primul sezon al serialului "Procesul Christinei Keeler" este difuzat în premieră, începând de miercuri, 14 aprilie, de la ora 22:00 la Epic Drama.

Produs de Amanda Coe în anul 2019, primul sezon are 6 episoade de câte 60 de minute și îi are în distribuţie pe actorii Sophie Cookson, James Norton ("Mafia", "War and Peace", "Happy Valley"), Emilia Fox ("Silent Witness"), Ben Miles ("V from Vendetta", "The Crown", "The Last Post"), Ellie Bamber ("Les Miserables", "The Nutcracker", "The Four Realm") și Anthony Welsh.

În 2017, BBC a anunțat că lucrează la o producție care să prezinte faimoasa Afacere Profumo într-o nouă lumină. Au cooptat-o pe Amanda Coe - scenarist și romancier, câștigătoare a unui premiu BAFTA pentru seria Room At The Top - să conducă proiectul. Scriitoarea avea experiență în prezentarea poveștilor diferitelor clase sociale într-un mod specific, adesea plin de umor, fiind potrivită pentru povestea care prezintă războaiele dintre sexe, clase și rase diferite dintr-o nouă perspectivă, extrem de relevantă pentru lumea de astăzi.

Plasată în 1962, povestea se petrece într-un moment în care Războiul Rece a atins noi culmi prin criza rachetelor cubaneze, iar guvernul britanic încă se clătina după o serie de scandaluri sexuale și de spionaj.

În timp ce prim-ministrul de atunci, Harold Macmillan, se lupta pentru a restabili ordinea, zvonurile spuneau că ministrul său de război, John Profumo, căsătorit, împărțise o amantă, pe tânăra Christine, cu un spion rus, în vara anului 1961. O umilință pe care țara nu și-o putea permite. Scandalul nu numai că a distrus cariera lui Profumo, ci a și dărâmat guvernul conservator.

Deși creatorii seriei nu au reușit să intre în contact cu Christine Keeler înainte de moartea ei, în 2017, fostul model a știut de această producție și a cerut să nu fie descrisă doar ca o simplă victimă, cerere pe care echipa a onorat-o, dar i-a înfățișat "neatenția socială" de care dădea dovadă, o parte integrantă a personajului ei.

Nici pe Profumo producătorii nu au vrut să-l prezinte doar ca pe un politician slăbit, beat de putere, ci ca pe un bărbat căruia nu-i păsa de consecințe și care a încercat să profite de moment.

Actrița cunoscută din filmele Kingsman și din "The Huntsman: Winter’s War", Sophie Cookson, joacă în rolul lui Christie Keeler.

Deși mai în vârstă decât fostul model la acea vreme, producătorul executiv al serialului, Kate Triggs, spune despre Cookson că a făcut o portretizare fantastică a personajului principal.

Keeler părea mereu mai în vârstă și mai sofisticată decât era de fapt, iar vârsta lui Cookson a ajutat foarte mult. Producătorul a spus că a fost incredibil să o vadă pe fata din fotografiile vechi prinzând viață datorită lui Cookson, deoarece actrița a reușit să prezinte complexitatea lui Keeler - vulnerabilitatea, inteligența, curajul, dorințele, tinerețea și frumusețea ei.

Serialul este fidel realității și în alte aspecte, nu numai datorită aspectului și atitudinii personajului său principal. Cookson consideră că povestea lui Christine Keeler este încă relevantă, deoarece vedem o mulțime de dosare în justiție prezentate din perspectivă masculină.

Christinei Keeler nu i s-a permis să vorbească, nu a avut niciodată ocazia să-și prezinte cu adevărat povestea. A fost manipulată, i s-au pus cuvinte în gură, iar serialul prezintă punctul ei de vedere și se concentrează asupra cazului ei în întreaga afacere Profumo. Astfel, Keeler a avut în cele din urmă șansa de a-și spune povestea.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL