×


Autorităţi -- Data și ora publicării: 27.04.2021 10:38:28

Comisiile de cultură au avizat favorabil patru membri propuși de PNL-USR-PLUS-Guvern-Președinte pentru CNA și nefavorabil pe candidatul propus de PSD - Radu HerjeuBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 apr 2021 / Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat luni, 26 aprilie, într-o şedinţă comună avize favorabile pentru patru din cei cinci candidaţi propuşi de partidele politice, Guvern și Președinte, ca membri titulari pentru cele patru posturi vacante din Consiliul Naţional al Audiovizualului.

După audierea candidaților, singurul care a fost respins, cu doar un vot „pentru”, a fost Radu Herjeu, fost membru CNA, susţinut de PSD.

Cu majoritate de voturi au fost confirmați: Mircea Toma - membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu; Valentin Jucan - membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Rareş Niculescu; Dorina Rusu - membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), avându-o ca supleant pe Oana Mihalache și Ionel Palăr - membru titular (susţinut de PNL), având ca membru supleant pe Valentina Postelnicu;

Proccedura de numire în Parlament prevede ca membrii cu majoritate de voturi "pentru" să fie înaintaţi pentru votul final, în plen, cu avizul comisiilor de cultură reunite. Parlamentul este reunit în Plen în zilele de 26 și 27 aprilie dar numirea membrilor CNA nu figurează pe ordinea de zi.

Potrivit Agerpres, în cadrul audierilor din 26 aprilie, Dorina Rusu a pledat pentru întâlniri periodice ale membrilor CNA cu parlamentarii Comisiilor de Cultură pentru a discuta diverse propuneri legislative.

Valentin Jucan s-a pronunţat pentru reajustarea cuantumului amenzilor, care "nu au fost modificate de mult timp". "CNA este o instituţie pe care o putem considera în mare parte vinovată de stadiul în care se află audiovizualul românesc. Primul lucru care cred că trebuie realizat în cadrul CNA este o reajustare faţă de public, dar şi faţă de legiuitor", a spus Jucan.

Mircea Toma consideră că CNA este "atins de infodemie, care însoţeşte pandemia şi pune în pericol sănătatea publică". "Contaminarea populaţiei cu informaţii false şi cu teorii ale conspiraţiei conduce la un număr mic persoane care se vor vaccina", a spus Mircea Toma.

Ionel Palăr, fost parlamentar, s-a pronunţat pentru o legislaţie a audiovizualului adaptată la condiţiile actuale.

Radu Herjeu a explicat că îşi doreşte să continue ca membru CNA, pentru că "au rămas foarte multe lucruri de făcut".

Din 8 februarie 2021, în urma încheierii mandatelor lui Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu şi după decesul lui Radu Călin Cristea - în octombrie 2020, CNA, cu şapte membri, este în imposibilitatea de a se reuni în şedinţe publice, din cauza lipsei de cvorum – care prevede desfășurarea ședințelor cu 8 din 11 membri.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL