×

ONG -- Data și ora publicării: 18.05.2021 11:40:55

Proiectul “EduDOC” cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional sesiunea I 2021 se desfășoară în iunie în Giurgiu incluzând proiecția documentarelor “Maria, Inima României” și „Războiul Regelui”



București (MEDIA EXPRES) / 18 mai 2021 / Proiectul “EduDOC” cofinanțat de AFCN sesiunea I 2021 se va desfășura în iunie în municipiul Giurgiu având ca grup țintă liceenii și include proiecția documentarelor istorice “Maria, Inima României” și „Războiul Regelui”, producător executiv John Florescu, producător asociat Dan Drăghicescu, o producție Chainsaw Film Productions, potrivit unui comunicat difuzat de organizatori.

Premisele proiectului pleacă de la două fapte: acum 5 ani, zeci de tineri, elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Cartojan” din Giurgiu, au atras atenția cetățenilor orașului și autorităților locale asupra nevoii lor de a avea un cinema în oraș, prin organizarea unui flashmob în fața cinema-ului închis din oraș. Evenimentul a fost relatat de presă; Giurgiu este al doilea județ din țară cu rată de promovabilitate sub 50% la sesiunea 2020 a examenului de Bacalaureat (42,4&)

EduDOC va aduce în orașul Giurgiu, un program de educație vizuală pentru liceeni timp de o săptămână. 20 de elevi din clasele X-XI de la liceul Tudor Vianu sunt selectați pentru a participa la un workshop de storytelling vizual care le va provoca creativitatea și un atelier de fakenews care le va antrena gândirea critică.

Atelierul de film va fi susținut de Cristina Haneș,regizoare de film (premiu pentru cel mai bun scurtmetraj, Locano 2017), și Dragoș Apetri, monteur de film (nominalizare cel mai bun montaj, premiile GOPO 2019). Ionuț Codreanu, jurnalist și analist media ActiveWatch, va ghida elevii în depistarea știrilor false.

Pe lîngă atelierele organizate, în fiecare zi a săptămânii vor fi proiectate calupuri de scurtmetraje documentare realizate de tineri cineaști români. O parte din filme sunt produse în cadrul workshopului de film documentar Aristoteles Workshop creat în 2006, ajuns la cea de-a 14-a ediție.

O altă parte a filmelor va fi selectată în urma unui concurs adresat studenților de la facultățile de profil cinematografic din țară.

Apelul concursului va fi lansat în luna Mai, iar căștigătorii vor fi invitați la Giugiu să își prezinte filmele și să discute cu publicul. Discuțiile vor fi transmise prin live streaming pe mai multe canale de social media ale partenerilor implicați în proiect.

Detalii despre call-ul de proiecte pe www.facebook/EduDOC2021.

Printre filmele documentare românești de lung metraj care vor fi proiectate, se află și documentarele istorice “Maria, Inima României” și „Războiul Regelui”, producător executiv John Florescu, producător asociat Dan Drăghicescu, o producție Chainsaw Film Productions.

Alegerea a fost făcută cu ocazia anului Centenar de la nașterea MS Regele Mihai 1921-2021.

Filmul “Maria, Inima României” a fost ales cel mai bun documentar istoric independent de către Uniunea producătorilor Independenți UpfarArgoa în 2019. “Războiul Regelui” a primit premiul pentru cel mai bun documentar istoric la Cinepolitica, oferit de ICR în 2017.

La proiecțiile de film, accesul pentru liceenii din oraș este gratuit în limita locurilor disponibile, în funcție de situația pandemică și crestricțiile în vigoare.

Proiectul se va desfășura în iunie 2021 imediat după încheierea anului școlar. Activitățile for fi documentate foto/video, iar la final se va realiza un film de prezentare al programului și o expozitie foto. În cadrul expoziției vor fi proiectate și minidocumentarele realizate de elevii participanți la ateliere. Fotografiile vor fi donate liceului, împreună cu numeroase colecții de reviste de știință și artă pentru biblioteca liceului.

Proiectul este conceput și implementat de The L Studio, co-finanțat de AFCN sesiunea I 2021. Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Aristoteles Workshop, Chainsaw Film Productions, ActiweWatch, Giurgiuonline.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL