×


Televiziune -- Data și ora publicării: 19.05.2021 16:56:37

Moldova Film Festival a anunțat finaliștii competiției de scurtmetrajeBucurești (MEDIA EXPRES) / 19 mai 2021 / Moldova Film Festival (2-6 iunie 2021) a anunțat programul ce inculde trei calupuri, două competiționale și unul ne-, cu un total de 16 scurtmetraje, la care se adaugă două – “Contraindicații” al Luciei Chicoș (premiat la Cinéfondation, Cannes 2020) și “Amar” al Sarrei Tsorakidis (Cel mai bun scurtmetraj la TIFF 2020), ce vor veni în deschiderea “No Data Plan” (r. Miko Revereza, 2019), respectiv “Fourteen” (r. Dan Salitt, 2020).

Competiția cuprinde 11 filme, împărțite în două, calupul „Pur și simplu m-a luat viața”, care citează o replică din “Laila” al Rayei al Souliman, urmărește fix asta – cam cum ia viața pe cineva dintr-o parte într-alta și ce se petrece cu aceia lăsați în urmă.

„Strigător la cer!”, cel de-al doilea calup, e mai puțin grav; împărați goi licitează pentru șevalete, la tot colțul găsești pitiți homosexuali, iar toate astea aduc femeile în pragul unor crize de nervi. Nimeni nu mustăcește, e doar dorința de a sărbători ambițiile iconoclaste, așa obraznice cum sunt ele, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Cinci non-ficțiuni „found footage” formează calupul „Ce-am găsit al meu să fie”, unde se regăsesc inclusiv „colectiv” (r. Alexander Nanau, 2019) și “Acasă” (r. Radu Ciorniciuc, 2020).

Selecția este realizată de criticul de film Călin Boto, cu participarea directorului artistic al festivalului, Flavia Dima.

Moldova Film Festival este organizat de Asociația EchitArt și Common Ground și se va alătura celorlalte industrii creative prezente la “Romanian Creative Week”, care va avea loc la Iași în aceeași perioadă, 2-6 iunie 2021.

Prezentăm în continuare selecția Festivalului:

C.1 – Pur și simplu m-a luat viața
Laila (r. Raya al Souliman, 2020) – 26 min, ficțiune
Mă uit înapoi și dispare (r. Teona Galgoțiu, 2019) – 16 min, ficțiune
Fotbal ( r. Bogdan Alexandru, 2020) – 8 min, ficțiune
Influencer (r. Alex Petrican) – 1 min, animație
Ziua în care Vali și-a mutat televizorul (r. Vlăduț Iosef, 2020) – 8 min, ficțiune
Miroir (r. Laura Pop, 2020) – 3 min, animație
Margini (r. Bogdan Balla, 2019) – 8 min, ficțiune

C. 2 – Strigător la cer!
Vânătoare de hipopotami și crocodili (r. Germain Kanda, 2019) – 20 min, ficțiune
Sașa și Petre (r. Luca Istodor, 2020) – 10 min, animație
Colors (r. Ana Breten) – 17 min, ficțiune
Kookie (r. Iulia Necșulescu, 2018-2020) – 9 min, ficțiune

Ce-am găsit al meu să fie (necompetițional)
THEY SAY KIDS ARE HAPPY (r. Miruna Nica, 2020) – 4 min, documentar (video-poem)
Temnițe și alte note despre ascunziș (r. Bogdan Balla, 2019) – 13 min, documentar
Kiss Kiss through history (r. Diana Smeu, 2020) – 7 min, documentar (video-eseu)
Elefant departe (r. Teona Galgoțiu, 2020) – 12 min, docuficțiune
Sunt aici (r. Alina Manolache, 2020) – 15 min, documentar

Contraindicații – 18, ficțiune
Amar – 28 min, ficțiune

(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL