×


Televiziune -- Data și ora publicării: 27.05.2021 12:41:39

LINK PRESS TV mai face o pauză până la intrarea în must-carry după ratarea listării de la începutul anuluiBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 mai 2021 / Consiliul Național al Audiovizualului a refuzat la 27 mai intrarea în lista must-carry a televiziunii Link Press TV respingând în unanimitate de voturi cererea, pentru motivul că deși are audiența necesară nu a depus cererea formală de a fi inclusă în listă până la data de 15 ianuarie 2021.

Monica Gubernat, președintele CNA, a prezentat cererea drept o dilemă juridică, ea fiind de părere că "pentru a putea reintra în lista must-carry o televiziune ar trebui să fi fost în listă, iar Link Press TV nu a fost", dar și că intrearea unei televiziuni care nu a fost "ar da toate avizele de retransmisie prin cablu peste cap".

Potrivit Biroului Licențe al CNA în prezent sunt 41 de televiziuni în lista must-carry, Link Press ar intra pe locul 36 conform audienței pe 2020, toate televiziunile se decalează cu o poziție în jos, Emi TV este pe ultimul loc, 41, s-ar duce pe 42.

Televiziunea a fost reprezentată în fața CNA de Alexandru Groșeanu, CEO, și avocatul Shiopu Horațiu, acesta din urmă explicând faptul că audiența dă lista must-carry de drept, este o măsurătoare obiectivă și termenul formal de 15 ianuarie nu scoate o televiziune din această listă.

Răsvan Popescu, membru CNA, a reamintit că must-carry a funcționat fără discuții până ce „un post mare a vrut să iasă în timpul anului, ca să-l vândă. Când au văzut că merge, au vrut și alții. Apoi un alt post mare a vrut să reintre. Dar lista era în funcțiune, a reintrat pe locul de pe care ieșise.

Ramona Sorescu, membru CNA, a spus că nedepunând cererea până la 15 ianuarie, nu poți intra pe o listă pe care nu ai fost.

Palăr Ionel, membru CNA, a spus că dacă nu decidem cu discernământ creăm un precedent, trebuie să urmăm spiritul și litera legii, fără interpretări subiective. Palăr a mai spus că dacă e ceva de modificat în legislație după evoluția pieței, este o altă discuție, „acum trebuie să decidem cu ce avem în față”.

Monica Gubernat, președintele CNA, a spus spre finalul discuției de la acest punct de pe ordinea de zi că este corect ce a spus Palăr Ionel, „și spiritul și litera este ce am susținut eu și domnul Popescu”.

Lucian Mihai, reprezentantul celui mai mare cablist din România, RCS & RDS, a susținut că dacă nu s-a făcut declarația de intrare în termen legal nu se mai poate face intrarea în timpul anului. „Se va deschide o portiță pe care vor veni tot mai mulți, termenul de 15 ianuarie nu va mai avea nicio valoare”.

Președintele CNA, Monica Gubernat, a supus la vot cine este „pentru” aprobarea cererii Link Press de intrare în lista must-carry așa cum a fost formulată și nu a înregistrat niciun vot „pentru”. Mircea Toma, membru CNA, a fost prezent în ședința publică, dar nu are în continuare dreptul de a vota.

Potrivit legislației în vigoare, televiziunile care vor să intre în lista must-carry trebuie să își exprime intenția până la 15 ianuarie al fiecărui an, declarația fiind valabilă timp de un an, iar prin excepție de la stabilirea listei la începutul fiecărui an, dacă radiodifuzorii doresc să devină în regimul must-carry vor notifica CNA cu cel puțin trei luni înainte, iar autoritatea va modifica lista în funcție de indicii de audiență din anul precedent. Prin votul din 27 mai 2021, CNA și-a interpretat propria decizie care stabilește procedura de publicare a listei must-carry.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL