Media Expres
×


Cinema -- Data și ora publicării: 28.05.2021 16:14:38

Secțiunea istorică din cadrul Bucharest International Film Festival este dedicată anului Centenar Regele MihaiBucurești (MEDIA EXPRES) / 28 mai 2021 / Cea de-a XVII-a editie a Bucharest International Film Festival, care va avea loc intre 3 - 12 septembrie 2021 inaugurează o secțiune istorică pe care o dedică celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Casei Regale Române.

Documentarul istoric "Razboiul Regelui" deschide programul aniversar

Dan Drăghicescu, producător asociat al Bucharest Internațional Film Festival 2021, împreună cu Dana Dimitriu-Chelba, initiatoarea și directorul BIFF, au inițiat în acest an aniversar secțiunea istorică dedicată Regelui Mihai iar în cadrul festivalului va putea fi vizionat filmul cap de afiș al acestui centenar, "Războiul Regelui". Această producție istorică este filmată în cinci țări, în regia lui Trevor Poots, avându-i că producător executiv pe John Florescu, producător senior pe Viorel Chesaru și producător asociat pe Dan Drăghicescu.

“Filmul “Războiul Regelui” vine precum ploaia după o lungă seceta. După ani de propagandă comunistă și necunoaștere, documentarul arată modestia, loialitatea și curajul Regelui Mihai. Era timpul că acest film să apară, o dovedește și felul în care este primit de oameni. Filmul are calități remarcabile. Este documentat atent. Are vivacitate, culoare, inedit și este veridic și convingător în fiecare clipă.” - M.S.R. Margareta, Custodele Coroanei României

Filmul aduce în prim-plan perioada celui de-al doilea Război Mondial prin ochii Regelui Mihai, ca pe o lecție de istorie. Alături de "Maria, inima României", documentar despre Regina Maria și Primul Război Mondial, "Războiul Regelui" a fost inclus într-un program educațional prin primul turneu istoric național iar aceste două filme documentare acoperă perioada istoriei moderne a României până în anii '47 și începutul erei comuniste în România.

"Regele Mihai a avut o viață plină de provocări. "Războiul Regelui" surprinde curajul acțiunilor Regelui Mihai la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Documentarul vine cu explicații la suferințele de durată ale poporului român din acele vremuri tulburi până la sfârșitul zilelor Regelui Mihai, în 2017. Acest an 2021 Centenar ne da șansă de a reflectă la contribuția să către nație și popor", a declarat John Florescu, Executive Producer "Războiul Regelui".

Acest an unic, ce aniversează centenarul nașterii Regelui Mihai, își propune să ofere publicului timpul necesar pentru a înțelege istoria, lucru care ajută la reflectarea în viitorul apropiat.

“Cum se spune, a înțelege istoria ne ajută să nu repetăm greșeli din trecut și să onorăm eroii. Modele pentru tinerele generații sunt greu de găsit în aceste zile și ne bucurăm cu atât mai mult pentru audiență BIFF căci în această toamna, pe lângă filme bune din festivaluri internaționale, vom pune pe ecran și istoria noastră, mai ales pentru publicul tânăr”, a spus Dan Drăghicescu, producător asociat al Bucharest Internațional Film Festival.

Bucharest Internațional Film Festival este prima mare competiție cinematograficӑ de film de lung metraj organizatӑ în capitală și a fost conceput că un festival deschis cinematografului de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film.

În 2021 este organizat de către Fundația CHARTA, în colaborare cu Asociația Culturală “Grigore Vasiliu Birlic”, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Cele 16 ediții anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenței unui asemenea eveniment ṣi recunoaṣterea să pe plan național și internațional prin prezența publicului ṣi prin invitați de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.

Pentru cea de-a XVII-a ediție, festivalul va organiza atât proiecții în săli, cât și în aer liber, respectând toate măsurile de protecție sanitară și normele prevăzute de contextul epidemiologic actual.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Catavencii, Spotmedia, IQads, Romania Journal, Zile si Nopti, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, The Institute, Cinemap, dinfilme.ro, AARC, filme-carti.ro, MovieNews, Iqool.

PR si Comunicare Bucharest International Film Festival: Anca Spiridon: anca@creativearts.ro
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL