Media Expres
×


ECO -- Data și ora publicării: 01.07.2021 10:22:25

BASF și AHK România anunță deschiderea înscrierilor la concursul de soluții inovatoare pentru energie curată, agricultură sustenabilă și economie circularăEtapa locală a concursului începe la 30 iunie și durează până în 15 septembrie 2021. Concursul se desfășoară în 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care și România. Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 EURO brut, iar cea mai bună idee din etapa regională cu 5.000 EURO brut.
București (MEDIA EXPRES) / 1 iul 2021 / BASF, liderul european în cercetare și dezvoltare și cea mai mare companie chimică din lume, în parteneriat cu AHK România, a anunțat deschiderea proiectului BASF Innovation Hub care va reuni start-up-uri și companii inovatoare din 11 țări din Europa Centrală și de Sud, printre care şi România.

Aplicațiile pentru concursul BASF Innovation Hub pot fi transmise până în 15 septembrie. Într-o primă etapă a concursului, comisia de jurizare va alege cea mai bună idee din România, iar în noiembrie 2021, aceasta va fi prezentată în marea finală BASF Innovation Hub, alături de cele mai reuşite soluții din alte țări.

Câștigătorul concursului local va fi premiat cu 2.500 EURO brut, iar cea mai bună idee din etapa regională cu 5.000 EURO brut.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-upurilor cu max. cinci membri, iar condiţia de bază pentru participare este ca ideea aplicată să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru o energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară.

Informații suplimentare legate de concurs, condiţii și modalitatea de aplicare sunt disponibile pe pagina web http://www.join-innovationhub.com/.

„Efectele dăunătoare asupra mediului și schimbările climatice din ultimele decenii au devenit o provocare pentru întreaga lume. Acest lucru a determinat țările europene să își stabilească obiectivul de a deveni primul grup de țări neutre din punct de vedere climatic. Printre altele, Comisia Europeană a adoptat Pactul Verde care cuprinde o serie de măsuri ce au ca scop dezvoltarea unei economii durabile și este de datoria noastră să sprijinim soluțiile care vor facilita acest proiect. Concursul Innovation Hub este doar una dintre modalitățile de a sprijini Pactul Verde”, a declarat Andreas Lier, director general al BASF România.

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, a adăugat adaugă: „AHK România susține demersurile UE privind pachetul economiei circulare și Pactul Verde European. Acest lucru nu este întâmplător, Germania fiind lider de piață în domeniul tehnologiilor pentru energii regenerabile și un mediu mai curat”.

Grupul BASF www.basf.com are aproximativ 110.000 de angajați și activează în șase categorii industriale și agricole: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și sănătate și soluții agricole. În 2020, BASF a generat vânzări în valoare de 59 miliarde de EURO. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la Bursa de Valori din Frankfurt (BAS) şi la cea din Statele Unite ale Americii (BASFY).

AHK România www.ahkrumaenien.ro este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL