×

MUZICĂ -- Data și ora publicării: 22.07.2021 10:07:54

EUROPAfest - Seri de jazz la Palatul Regal se încheie la 24 iulieBucurești (MEDIA EXPRES) / 22 iul 2021 / EUROPAfest sărbătorește vara între 16 și 24 iulie cu o ediție bogată în jazz, diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări programate zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal - Muzeul Național de Artă al României, potrivit unui comunicat difuzat de jmEvents.ro.

Concertul de deschidere a fost gândit sub forma unui jam session, când scena a devenit teren de joacă pentru muzicieni din șase țări. Aceștia au interpretat piese de jazz standard într-un mod autentic, s-au provocat, au comunicat și au improvizat spre deliciul publicului. Spectatorii au apreciat la scenă deschisă reacții spontane, sunete noi, proaspete, totul s-a creat sub ochii publicului pentru că muzicienii se întâlneau pentru prima oară.

Au urmat concertele Summertime Jazz și Sunday Mood Jazz, care au oferit spectatorilor o experiență jazzistică autentică cu trupe din Italia, SUA, Polonia, Germania și Austria.

Ultimele cinci zile de EUROPAfest - concerte, exuberanță, emoții și atmosferă electrizantă - au următorul program, de la ora 20:00 la Sala Auditorium: pe 20 iulie - Nothing but Jazz, 21 iulie - It’s Jazz Time, 22 iulie - Jazz a Perfect Day, 23 iulie - Best of Jazz.

Punctul culminant îl reprezintă Gala EUROPAfest de pe 24 iulie care reunește cei mai buni artiști ai ediției 2021, trupe ale noului val de jazz mondial.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest: “Ne doream ca această ediție să fie un succes, am muncit mult în acest sens, dar cu adevărat nu știam la ce să ne așteptăm. După primele evenimente din cadrul EUROPAfest 28 pot spune cu certitudine că direcția e cea bună, atât muzicienii, cât și publicul fiind nerăbdători să trăiască emoția concertelor live. În sala de spectacole se simte bucuria de a fi acolo și de o parte și de alta, se face și se trăiește muzică, e o energie creatoare care circulă între artiști și spectatori, dar și invers, aplauzele sincere, laudative încurajează și provoacă artiștii în același timp. E o vibrație pozitivă care ne conectează pe toți, de la organizatori la artiști, de la echipa video la sunetiști și tehnicieni, la fiecare persoană care intră în sala de concerte. E o comunicare dincolo de cuvinte, e bucuria pură a faptului că putem fi din nou împreună, că putem face iar lucruri pe care le iubim, care ne încarcă sufletește”.

EUROPAfest este singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Sub sloganul “Return to live music! No limits, just hope!”, jmEvents, organizatorul festivalului a decis ca 2021 să fie dedicat cu precădere jazz-ului, care înseamnă libertate, spontaneitate, energie. Bucureștiul răsună pentru 9 zile în acordurile muzicienilor din 20 de țări prin concerte, jam session, concursuri, workshop-uri. EUROPAfest a primit în 2015 titulatura de festival EFFE - Europe’s Finest Festivals, iar de 16 ani se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Mai multe detalii pe www.EUROPAfest.ro. Bilete se pot achiziționa online prin rețeaua www.iabilet.ro. Proiectul cultural este cofinanțat de Ministerul Culturii.

Informații suplimentare și fotografii: jmEvents : 0740.75.95.66 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro, Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL