Media Expres
×


Comunicaţii -- Data și ora publicării: 30.07.2021 14:17:54

Orange România se laudă cu cea mai bună rețea din România conform unei statistici Speedtest Intelligence® furnizată de site-ul care măsoară vitezele de internet Ookla®București (MEDIA EXPRES) / 30 iul 2021 / Pentru al patrulea an consecutiv, Orange România este desemnată de către Ookla ca având „Cea mai rapidă rețea fixă”, „Cea mai rapidă rețea mobilă”, „Cea mai mare acoperire mobilă” și „Cea mai bună rețea mobilă”, în cadrul Speedtest Awards™*, în care Vodafone este pe locul al doilea,Telekom pe locul al treilea și Digi pe locul al patrulea, cu excepția rețelelor fixe și acoperirii cu rețeaua mobilă, unde Digi este pe locul al doilea.

UPC încă mai apare pe locul al treilea la viteza pe rețelele fixe, deasupra rețelelor proprii fixe ale Vodafone, care deține în prezent UPC.

Premiile acordate se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest® din prima jumătate a anului 2021 pentru operatorii telecom din România, se arată în comunicatul Orange care anunță premiile, acestea fiind considerate "un bun barometru, independent și obiectiv, al calității serviciilor de internet mobil și fix, dar și al experienței pe care utilizatorii români o au în condiții reale de utilizare".

Pentru rețelele mobile, Orange România a obținut o viteză de download cu aproape 30% mai mare decât următorul operator clasat, Telekom, în timp ce viteza de upload a fost cu 20% mai mare față de cel de-al doilea operator clasat. Aceste date includ măsurători ale testelor de rețea mobilă efectuate prin intermediul aplicației Speedtest® de la toți operatorii telecom din România, la nivel național, regional și de oraș, în rețelele 2G, 3G, 4G și 5G.

În cazul testelor de acoperire mobilă, Orange a obţinut un scor de 631 puncte, cu 66 de puncte mai mare decât operatorul care se clasează pe locul al doilea, care este Digi.

În cazul măsurătorilor pentru rețelele fixe, Ookla a comparat peste 3.5 miloane de teste inițiate de pe întreg teritoriul României de către utilizatori ai aplicației Speedtest®, conectați la o rețea fixă sau de pe telefoane mobile ce utilizează o conexiune Wi-Fi. În urma acestor măsurători, Orange România a ocupat prima poziție, înregistrând viteze de top de 655 Mbps pentru download și 401 Mbps pentru upload.

La doi ani de la inaugurarea rețelei 5G, Orange oferă viteze de acest calibru în 20 de orașe, printre care se numără recenta extindere din luna iulie 2021 în Craiova, dar și în municipiul București, care are o acoperire în proporție de 100%.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă. În egală măsură, investițiile Orange s-au concentrat atât pe extiderea rețelei 5G, cât și pe performanțele ei, aceasta fiind capabilă să ofere viteze similare celor oferite de serviciul de internet prin fibră optică, se arată în comunicatul Orange.

Măsurătorile Ookla au recunoscut Orange drept “Cea mai rapidă rețea 5G din România’’.
"Prioritatea noastră rămâne aceea de a oferi unui număr cât mai mare de clienţi acces la internet de mare viteză, la conectivitate neîntreruptă, dar și la cele mai noi tehnologii precum 5G și arhitectură de ultimă generație pentru fibră la domiciliu”, a declarat, printre altele, Emmanuel Chautard, Orange Chief Technology Officer.

„Premiile Speedtest®, prezentate de Ookla, sunt oferite operatorilor telecom de top, care au oferit performanță și acoperire de internet excepționale pe piața pe care operează. Este plăcerea noastră să oferim Orange cu premiile pentru cea mai bună rețea mobilă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai bună acoperire mobilă și cea mai rapidă rețea fixă din România. Această recunoaștere este o dovadă a performanței lor excepționale în Q1-Q2 2021, pe baza testelor riguroase Ookla inițiate de utilizatorii aplicației Speedtest." a declarat Doug Suttles, CEO Ookla.

Mai multe date sunt disponibile pe: orange.ro/noutati/certificare/ și speedtest.net/awards/romania/.

Premiile pentru cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai rapidă rețea fixă, cea mai bună rețea mobilă și cea mai bună acoperire mobilă au fost obținute pe baza analizei de către Ookla® a datelor Speedtest Intelligence® pentru Q1-Q2 2021. Orange România a fost verificată ca având cea mai rapidă rețea 5G în baza analizei Ookla® a datelor Speedtest Intelligence® pentru viteze medii de descărcare 5G în România în Q2 2021.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs

NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENtAbonamentele la MEDIA EXPRES vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la digital și web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL