×

Cinema -- Data și ora publicării: 26.08.2021 19:07:17

Filmul "Otto Barbarul” derulează o campanie de conștientizare și implicare socială odată cu anunțul premierei din cinematografe la 24 septembrie



București (MEDIA EXPRES) / 26 aug 2021 / Filmul de debut al Ruxandrei Ghițescu „Otto Barbarul" este un pretext pentru a declanșa întrebări și discuții despre perioadele prin care trec toți adolescenții, de încercări, căutări, confuzie și alegeri, potrivit comunicatului care anunță premiera în cinematografe pentru 24 septembrie.

Campania de lansare a filmului va fi secondată de una de conștientizare și implicare socială la nivel național „prin care ne dorim să atragem atenția publicului în legătură cu particularitatea frământărilor și visurilor adolescenților care uneori ajung în imposibilitatea de a traversa perioade dificile. Ele pot fi preîntâmpinate de multe ori dacă ‚nu dăm doar cu SEEN’, ci suntem atenți la semnele premergătoare și oferim sprijin necondiționat copiilor noștri. Scopul campaniei este de a crește conștientizarea privind gravitatea subiectului ‚depresia la adolescenți’ și a modului în care cei implicați - părinți, copii, cadre didactice – pot oferi sau cere suport psihologic.” – The Public Advisors

„Otto Barbarul”, recent distins la TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția într-un film coming-of-age ce se „desprinde de debuturile româneşti din ultimii ani” (Ziarul Metropolis).

Filmul al cărui trailer poate fi urmărit pe: https://youtu.be/xTca8PqB83g îi are în distribuție pe: Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Mihaela Sîrbu, Ana Radu, Constantin Drăgănescu iar scenariul și regia sunt semnate de Ruxandra Ghițescu. Producătorii sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, Ana Drăghici semnează imaginea și Dana Bunescu montajul.

Produs de Alien Film în co-producție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment, Otto Barbarul a beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Eurimages, co-finanțat de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, co-finantat de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est și sponsorizat de R Systems, Tremed Software Consulting și Krautz Production.

Filmul este promovat pe rețelele de socializare pe https://www.facebook.com/OttoBarbarul sau https://www.instagram.com/otto.barbarul.

Parteneri: Dacin Sara, Radio Guerrilla, Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, IQ Ads, Smark, Movie News, Liternet, All About Romanian Cinema, Munteanu, CineGhid, Films in Frame, Radio România Cultural.
Filmul este distribuit de Freealize.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL