×


Cinema -- Data și ora publicării: 20.09.2021 11:49:48

Sergiu Celibidache va fi interpretat de John Malkovich în „Cravata galbenă”București (MEDIA EXPRES) / 20 sep 2021 / Variety a anunțat la 17 septembrie că actorul John Malkovich va interpreta rolul dirijorului român Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat „Cravata galbenă”, o coproducție internațională inițiată de Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.

Scenariul a fost scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și de James Olivier („Octav”), filmul biografic prezentând viața lui Celibidache -unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat atât geniu cât și nebun în lumea muzicii clasice convenționale.

„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich, citat de Variety. „Un talent unic și singular, este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii ani ai vieții va fi o călătorie provocatoare și fascinantă."

Celibidache s-a născut în România și a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a spus că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După perioade fără adăpost, a câștigat în cele din urmă un concurs devenind cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și a devenit unul dintre cei mai celebri dirijori ai secolului XX. Era renumit pentru că refuza să publice discuri cu înregistrări ale muzicii sale, despre care pretindea că nu au același efect în afara unei săli de concert.

Filmul urmează să fie filmat în România în primăvara - vara anului viitor.

Malkovich îl va portretiza pe Celibidache în ultimii ani ai veții, în vreme ce castingul caută un actor pentru tânărul muzician. Șeful castingului este Des Hamilton (“JoJo Rabbit”).

Producătorii filmului sunt Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie și James Olivier.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL