×

Timp liber -- Data și ora publicării: 22.09.2021 10:34:10

Opera Comică pentru Copii București va găzdui Clubul de lectură VILLEKULLABucurești (MEDIA EXPRES) / 22 sep 2021 / Clubul de lectură, dezbatere și creație VILLEKULLA va fi găzduit, începând din 25 septembrie, de Opera Comică pentru Copii în Sala Villekulla - un spațiu special amenajat de Ambasada Suediei în România cu sprijinul IKEA România, potrivit unui comunicat difuzat de agenția ShapeOfE.

Ideea proiectului a întârziat să fie pusă în practică din cauza restricțiilor impuse în 2020, an în care personajul seriei literare ce stă la baza conceptului, Pippi Șosețica, a împlinit 75 de ani de la naștere.

Evenimentul de deschidere este programat să aibă loc sâmbătă, 25 septembrie, ora 11:00, în prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România și a doamnei Felicia Filip, directoarea Operei Comice pentru Copii București.

“Suntem încântați să inaugurăm un spațiu dedicat copiilor, construit în jurul lui Pippi Șosețica, un personaj creat de autoarea suedeză Astrid Lindgren. Pippi este iubită de copii și de oameni de toate vârstele pentru libertatea și jovialitatea ei. Ne dorim ca acest spațiu să fie un bun prilej pentru părinți și copii să petreacă timp împreună, în lumea magică a literaturii pentru copii, descoperind că joaca, cititul și învățatul nu sunt lucruri separate ci de o egală însemnătate pe drumul cunoașterii. Spațiul va putea fi folosit pentru ateliere și diverse activitati dedicate copiilor, ca o mini bibliotecă sau loc de joacă unde pot descoperi personaje din literatura universală pentru copii. Până la sfârșitul anului, în fiecare week-end, se va organiza Clubul Villekulla - club de literatură în care copiii vor face cunoștință cu Pippi Șosețica și alte personaje din literatura nordică.” spune Excelența Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România.

Pe 25 septembrie, în prima zi în care noul spațiu își întâlnește publicul, organizatorii au pregătit un program plin din care nu lipsesc proiecțiile de film de scurt metraj sau spectacolul de lectură PIPPI ȘOSEȚICA SE MUTĂ oferit de cinci dintre participanții la clubul de arta actorului din cadrul Operei Comice pentru Copii.

Intrarea este libera iar înscrierile pot fi făcute printr-un mesaj pe pagina de Facebook: https://bit.ly/Vilekulla de unde puteți afla și mai multe informații despre întregul program.

Începând cu 1 octombrie spațiul va găzdui cluburile de lectură, dezbatere și creație, dedicate copiilor cu vârste între 8 și 11 ani. Până la sfârșitul anului vor fi citite și analizate următoarele volume: PIPPI ȘOSEȚICA de Astrid Lindgren, FETIȚA CARE VOIA SĂ SALVEZE CĂRȚILE de Klaus Hagerup, MITOLOGIA NORDICĂ de Neil Gaiman și ULTIMUL TROL; COMETĂ ÎN MOMILANDIA de Tove Jansson. Informații și înscrieri pe : https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist.

“Pippi Șosețica îi inspiră de aproape 8 decenii pe copiii din întreaga lume să fie curajoși, jucăuși și inventivi. De astăzi, are propria sală la Opera Comică pentru Copii, un spațiu în care oricine poate visa în siguranță, captivat de lectură. Suntem bucuroși de colaborarea cu Ambasada Suediei pentru realizarea acestui proiect și avem încredere că va deveni în scurt timp un reper pentru familiile care ne trec pragul”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Clubul de lectură Villekulla este o inițiativă a Ambasadei Suediei în România în colaborare cu Asociația ENKIDU, cu sprijinul: Operei Comice pentru Copii București.

Mulțumiri IKEA România pentru contribuție. Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL