×


Televiziune -- Data și ora publicării: 27.09.2021 14:43:44

Cartoon Network și Proiectul Acțiunea Climatică își unesc forțele pentru a motiva elevii să lupte împotriva schimbărilor climaticeBucurești (MEDIA EXPRES) / 27 sep 2021 / Cartoon Network EMEA își unește forțele cu Proiectul Acțiunea Climatică, lansând un program de șase săptămâni privind schimbările climatice, care va ajunge la 1,2 milioane de studenți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Lansat luni, 27 septembrie, ediția din 2021 a programului marchează începutul unui parteneriat cu proiectul „Campionii Climei” și încurajează profesorii să se implice în acțiuni de combatere a schimbărilor climatice.

Proiectul Acțiunea Climatică se încheie pe 4 noiembrie, odată cu Ziua Acțiunii Climatice, o sărbătoare globală online a participanților la Proiectul Acțiunea Climatică, susținută cu programe și resurse bazate pe cercetare, dezvoltare profesională și acreditare a profesorilor și utilizarea noii aplicații EarthProject. Proiectul Acțiunea Climatică este gratuit și deschis tuturor. Profesorii sunt încurajați să afle mai multe și să se înregistreze la: http://cartoonnetwork.climate-action.info.

Școlile participante vor fi eligibile pentru a aplica pentru titlul de „Școli de Excelență pentru Acțiune Climatică”, primind astfel recunoaștere formală pentru eforturile lor.

Dezvoltat de Cartoon Network și susținut de organizația globală de mediu WWF, Campionii Climei este o inițiativă de conștientizare a schimbărilor climatice. Acest proiect își propune să inspire copiii să rezolve provocările zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferență pentru sănătatea planetei noastre.

Proiectul Acțiunea Climatică este o inițiativă anuală, axată pe elevi, care le permite atât acestora, cât și profesorilor să colaboreze în proiecte legate de schimbările climatice. De asemenea, este susținut de WWF și de alte organizații precum NASA, Premiul Earthshot de Fundația Regală și Fundația Jane Goodall.

Lecțiile și șabloanele de activitate îi ghidează pe elevi să cerceteze subiecte climatice și să se conecteze cu colegii din întreaga lume într-o misiune comună pentru a face o diferență pozitivă pentru planetă.

Vanessa Brookman, Head of Kids, WarnerMedia EMEA, a declarat: „Suntem incredibil de încântați să facem echipă cu Proiectul Acțiunea Climatică. Proiectul „Campionii Climei” a angajat deja copiii în peste 600 000 de acțiuni pozitive și această colaborare ne permite să motivăm publicul în continuare. Cercetările noastre arată dorința copiilor de a juca un rol activ în crearea unei lumi mai verzi și acest proiect le oferă o mare oportunitate de a se implica. „Campionii Climei” îi poate îndruma pe copii cu privire la modul de a-și influența propriul viitor prin idei și acțiuni care pot fi puse în aplicare în viața lor de zi cu zi.”

Proiectul de acțiune climatică, directorul co-executiv, dr. Jennifer Williams, a declarat: „Parteneriatul nostru cu proiectul Cartoon Network, „Campionii Climei” pune accent nu numai pe importanța colaborării între organizațiile globale pentru binele social, ci și pe nevoia urgentă de a motiva tinerii să se implice în dezvoltarea unor soluții creative la problemele cu care ne confruntăm din cauza schimbărilor climatice și să acționăm în moduri semnificative. Acum este momentul pentru a construi rezistența climatică pe toată planeta cu toți oamenii; suntem încântați să facem echipă cu Cartoon Network Climate Champions în angajamentul nostru comun de educație climatică pentru toți.”

Cartoon Network este o divizie WarnerMedia și televiziunea de desene animate numărul 1 la nivel mondial, oferind cel mai bun conținut original pentru copii și familii, cu seriale precum Ben 10, Craig și dumbrava, Steven Univers, Uimitoarea lume a lui Gumball, Fetițele Powerpuff sau Aventurile fraților urși. Urmărit în 187 de țări, în peste 450 de milioane de case și în 33 de limbi, Cartoon Network inspiră următoarea generație de creatori și inovatori prin implicarea publicului său la granița dintre creativitate și tehnologie. Inițiativele sale sociale premiate, cum ar fi Cartoon Network Clubul Prieteniei, sunt resurse recunoscute și deseori utilizate de copii și adulți care caută ajutor în rezolvarea problemelor de bullying.
Despre Take Action Global

Take Action Global are misiunea de a motiva un miliard de elevi să ia măsuri pentru un mediu mai curat până în anul 2030 prin programe, inclusiv Proiectul Acțiunea Climatică. Cu o viziune a educației climatice pentru toți, Take Action Global combină programele de mediu cu proiecte conduse de studenți, schimbul de idei și experiențe cu comunitățile locale și globale, liderii din educație și organizațiile partenere. Printre parteneri se numără Fundația ONU, NASA, WWF, Cartoon Network, LEGO Education și Premiul Earthshot, oferit de Royal Foundation.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programsAbonamentele la MEDIA EXPRES va oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale dar interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici


© 2001 -  Media Expres SRL