×Comunicaţii -- Data și ora publicării: 30.09.2021 13:07:09

Digi a lansat internetul prin fibră optică de 2.4G și 10GBucurești (MEDIA EXPRES) / 30 sep 2021 / Digi a anunțat la 30 septembrie lansarea serviciilor de internet pe fibră optică Fiberlink 2.5G și Fiberlink 10G, în cadrul unei conferințe de presă online prin intermediul aplicației Zoom, susținută de Valentin Popoviciu, vicpreședinte al Grupului Digi.

"Este un nou progres tehnologic, este un salt, venit cu progresul tehnologic al rețelelor Pon din ultima vreme și pentru care rețeaua noastră este deja pregătită. Trecem la o nouă tehnologie de acces care necesită schimbarea echipamentelor la noi, dar și la clienți", a precizat vicepreședintele Digi.

Prețurile noilor servicii sunt de 45 de lei cu TVA inclus pentru 2.5G și 50 de lei cu TVA inclus pentru serviciul de 10G.

Disponibilitatea serviciului este graduală, începând cu 1 octombrie fiind ferite noile viteze în nordul Bucureștiului, din decembrie va fi acoperit tot Bucureștiul și din martie 2022 în principalele orașe mari, iar la finalul anului viitor noile vitezee vor acoperi tot urbanul, la nivel național.

În cadrul conferinței din 30 septembrie, Silviu Georgescu, director tehnic Digi, a realizat o demonstrație tehnică a noului serviciu Fiberlink 10G prin realizarea unor teste de viteze cu un laptop conectat prin fir, Wifi6 și cu un telefon mobil 5G.

Digi nu a anunțat încă prețurile la care vor fi oferite noile echipamente de acces care trebuie cumpărate de către clienții ce optează pentru noile viteze de internet prin fibră optică, acestea urmând să fie comunicate în perioada următoare.

Prima lansare Digi Fiberlink 10G prin fibră optică la nivelul grupului a avut loc recent în Spania, a mai spus Valentin Popoviciu în cadrul conferinței online.
(MEDIA EXPRES)
Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
IBC2022 advertising for the live event in Amsterdam Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL