×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 30.09.2021 18:45:41

Orange România și OTE au anunțat finalizarea tranzacției prin care a fost transferat pachetul majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications. Directorul ceh al companiei a fost înlocuit cu un român.



București (MEDIA EXPRES) / 30 sep 2021 / Orange Romania și OTE au anunțat în două comunicate separate finalizarea tranzacției care a dus la vânzarea rețelelor fixe Telekom către Orange, statul român continuând să dețină 46% din acțiuni. Suma încasată de OTE este de 295,6 milioane de euro, potrivit comunicatului OTE.

Potrivit Orange, Orange România are o nouă subsidiară de servicii fixe începând din data de 30 septembrie, după ce Telekom Romania Communications a devenit o parte a grupului Orange, funcționând în continuare ca o companie de sine stătătoare, ca subsidiară a Orange România.

Liudmila Climoc este în continuare CEO al Orange România și tot la 30 septembrie, Consiliul de administrație al Telekom Romania Communications l-a numit pe Andrei Popovici în funcția de CEO al Telekom Romania Communications.

Andrei Popovici lucrează de șase ani la Telekom România, ocupând în ultimii patru ani poziția de Director executiv de vânzări locale și operațiuni clienți.

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistență, cât și servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă și televiziune pentru aproximativ cinci milioane de clienți. De asemenea, va gestiona infrastructura de rețea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică și ce conectează în jur de trei milioane de gospodării la nivel național.

Aproximativ 916.000 de clienți cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în rețeaua Orange.

Serviciile mobile pentru acești clienți sunt furnizate în prezent de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications.

Transferul între cele două rețele mobile se va petrece gradual și toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienți, se mai arată în comunicatul Orange Romania.

Clienții Telekom Romania Communications pot accesa pagina www.HelloFix.ro pentru mai multe detalii în contextul apariției unui nou acționar majoritar al rețelei.

Liudmila Climoc, CEO Orange România, a declarat: “Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii piețe de telecomunicații din România și sunt extrem de mândră de efortul și realizările tuturor celor implicați în acest proces. Pornim împreună, Orange și Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piața serviciilor convergente din România. Vom continua să oferim cele mai înalte standarde de calitate clienților și să fim un partener de încredere pentru afaceri și administrația publică. Mai departe, vom lucra la consolidarea unei oferte complete pentru clienții noștri, cu acoperire extinsă de servicii fixe, cele mai bune servicii mobile în rețeaua Orange, inclusiv acoperire 5G în expansiune, un conținut TV mai diversificat și soluții IT&C care să susțină transformarea digitală”.

Comunicatul companiei grecești prin intermediul căreia brandul german Telekom a intrat în România se intitulează "OTE încheie vânzarea Telekom Romania Communications S.A. (Fix)" și începe cu fraza: "Hellenic Telecommunications Organization S.A. (“OTE”) anunță că vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange România s-a finalizat astăzi cu succes. Valoarea finală a fost de 295,6 milioane euro."

OTE mai estimează că va distribui către acționari suma de aproximativ 174 de milioane de euro, sub formă de dividende extraordinare și răscumpărări adiționale de acțiuni, plata efectivă fiind programată în cursul anului 2021.

De asemenea, Michael Tsamaz, Președinte al Consiliului de Administrație și Director General al OTE, a precizat că: “Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia și îmbunătățește viziunea pe termen lung privind creșterea și valoarea pentru acționari. În România, aceasta va sprijini creșterea Telekom Romania Communications și competitivității în piață, în beneficiul clienților și al societății românești.

OTE rămâne pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piață. Doresc să mulțumesc echipei de management și angajaților Telekom Romania pentru toate realizările obținute până acum și le doresc un viitor prosper”.

În e-mail-ul care însoțește anunțul OTE se mai menținonează că, începând de la 30 septembrie 2021, mandatul lui Vladan Pekovic, Director General al Telekom Romania Communications S.A., "se încheie cu succes". În continuare, Vladan Pekovic preia rolul de Director Executiv Tehnologie și IT la T-Mobile Czech Republic și Slovak Telekom.
(MEDIA EXPRES)





Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL