×

Cinema -- Data și ora publicării: 25.10.2021 13:32:27

Click aici pentru lista proiectelor de film care și-au început parcursul de dezvoltare la NEW DRAFT



București (MEDIA EXPRES) / 25 oct 2021 / New Draft, prima rezidență online de dezvoltare de scenarii de lungă durată din România, s-a desfășurat în perioada iulie - octombrie, 2021 și Media Expres a obținut de la organizatori, Zbang Film și Asociația Culturală Control N, lista proiectelor prezentate în fața producătorilor și care și-au început parcursul de dezvoltare.

Prezentăm în continuare titlurile lor, dar pentru că sunt works in progress, organizatorii nu au furnizat mai multe informații:

Lavinia Braniște – Copitele calului
Bogdan Drumea – Aproape eroi
Răzvan Dutchevici – Mai mult ca perfect
Andrei Gruzsniczki – Panopticon
Bogdan Ilieșiu – The Man Who Walks Alone
Adrian Ionescu – Sushi
Sergiu Lupșe – Superluminal
Ștefan Mako – #trending
Anca Oproiu – La hotar
Adina Ștețcu - Avalanșa
Emil Vasilache – Shaved Heads
Doru Vatavului – Disco regret

Dedicată regizorilor și scenariștilor din toată țara, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe (literatură, teatru, arte vizuale, etc.), cu proiecte în faza de început, prima ediție New Draft a dezvoltat 12 proiecte de lung-metraj, totul finalizând cu o sesiune de pitch online în fața unei audiențe formate din producători și regizori români.

Pe parcursul primei ediții a rezidenței New Draft, sesiunile de lucru s-au desfășurat exclusiv online. Cele 12 proiecte au format trei grupe, fiecare cu câte un trainer atașat. Trainerii New Draft au fost Oana Răsuceanu (scenaristă), Ana Agopian (scenaristă, regizoare) și Crăița Nanu (scenaristă, selecționeră de filme), iar sesiunile de lucru s-au petrecut lunar, atât one-on-one cât și în echipă. Pe parcursul programului, participanții au rescris și au participat la sesiuni comune de feedback, totul pentru a-și dezvolta propriul proiect, dar și capacitatea de lectură și de analiză a unui scenariu.

Participanții au fost studenți sau absolvenți de facultăți de profil: Adina Ștețcu, Emil Vasilache, Adrian Ionescu, Răzvan Dutchevici, Bogdan Drumea, Anca Oproiu, Sergiu Lupșe, scenariști și regizori independenți: Bogdan Ilieșiu, Doru Vatavului, regizori consacrați: Andrei Gruzsniczki, și autori din medii conexe: Ștefan Mako și Lavinia Braniște. Invitații speciali ai acestei ediții au fost producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Iuliana Tarnovețchi, care au oferit feedback pe proiecte pe parcursul celei de-a doua sesiuni de lucru.

”Au fost patru luni, fără să punem la socoteală lunile pe care le-am petrecut gândind programul și făcând selecția proiectelor, în care am trăit în filmele lor. Am stat la volanul unei mașini, pe frig și întuneric, privind doi prieteni pe care un accident fatal îi pune în situația de a-și recalibra relația. Am urmărit o goană după avere în contextul unui testament interactiv cu efecte mortale. Am călătorit în timp și-am aterizat într-un garaj pe vremea când genurile muzicale dictau prieteniile. Am bătut Iașiul în lung și-n lat pe urma a doi frați cu fixații neonaziste. Am râs și am plâns cot la cot cu doi prieteni artiști care încearcă să-și salveze pisica. Am petrecut un majorat înconjurați de golani cu suflet mare, dar perspective mici. Am tăcut și ne-am ținut respirația de teama unei avalanșe. Am luat masa, ani la rând, în mijlocul unei familii mixte, de maghiari și români. Am stat la afterschool, peste program, cu o educatoare pusă în fața unei decizii majore. Am ascultat trap într-un apartament din Șerpărie, Târgoviște. Am plonjat într-o fotografie care dă dependență. Și am urmărit cu sufletul la gură cum lucrul la un proiect de film destabilizează o familie. La final, când pitchul se derula deja, am realizat că am adunat emoții și speranțe pentru fiecare proiect în parte. Sunt voci noi, viziuni fresh și stiluri diverse, pe care ne bucurăm că am reușit să le ghidăm și susținem până în punctul acesta.”, declară organizatoarele și trainerele Crăița Nanu, Oana Răsuceanu și Ana Agopian.

New Draft – rezidență online de dezvoltare de scenarii este un proiect co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN)*, inițiat și dezvoltat de Zbang Film în parteneriat cu Asociația Culturală Control N.

Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri: UNATC, Films in Frame, Liternet, IQads, Smark.
*Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici




Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover




Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici




© 2001 -  Media Expres SRL