×


Programe TV -- Data și ora publicării: 09.11.2021 12:35:30

Bucătăria italiană este felul principal al lunii noiembrie la TV PaprikaBucurești (MEDIA EXPRES) / 9 nov 2021 / TV Paprika difuzează în fiecare weekend din noiembrie, de la ora 16:30, o călătorie culinară savuroasă cu un bloc tematic de trei emisiuni despre preparate din Italia, țara cu una dintre cele mai îndrăgite gastronomii din lume: „Silvia Colloca: Gătind italienește”, „Doi italieni cu bun gust” și „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”.

Emisiunea „Silvia Colloca: Gătind italienește” este difuzată în fiecare sâmbătă și duminică, de la orele 10:30 și 16:30. Silvia este o gospodină extrem de îndrăgită, născută și crescută în Italia și, deci, pentru ea mâncărurile italiene nu înseamnă doar o listă de ingrediente și apoi o listă de pași de urmărit în rețetă. Și asta pentru că în Italia, majoritatea bucătarilor au în sânge rețetele și învață să le gătească în familie și nu din cărți. Bucătăria este o tradiție extrem de gustoasă dusă mai departe din generație în generație.

Învață de la Silvia Collocca secretele frământării aluatului, cum să te folosești de diverse tipuri de făină, află de ce pastele uscate sunt mai potrivite decât cele proaspete atunci când gătești sos Vongole. Silvia, ca blogger culinar și bucătar amator, este un ghid carismatic printre paste, sosuri și arome complexe de toate felurile.

În al doilea weekend din noiembrie, Silvia Collocca revine cu o nouă emisiune, sâmbătă și duminică, de la orele 11:00 și 17:00: „Silvia Collocca: Din Italia cu dragoste”. De această dată, Silvia vrea să împărtășească cu publicul profunzimea a ceea ce italienii numesc „cucina povera”, adică „bucătăria țărănească”. Și cum să prezinte mai bine bucatele rustice care înmoaie sufletul oricărui gurmand înfocat, decât mergând într-o călătorie în acele regiuni din Italia care denotă un farmec aparte pentru ea: Abruzzo, Marche şi Molise.

Acolo, Silvia redescoperă această bucătărie rustică și gătește sănătos împreună cu localnicii, în bucătăriile acestora, oferind telespectatorilor o privire autentică asupra a ce înseamnă de fapt „dolce vita”. Momentele de emoții maxime sunt chiar cele în care Silvia gătește în bucătăria familiei sale din Abruzzo, acolo unde ea împărtășește momente intime petrecute cu familia, în timp ce gătesc, mănâncă şi râd, și le arată telespectatorilor că adevărata artă culinară italienească nu se rezumă doar la mâncare.

Blocul tematic italian se încheie cu emisiunea „Doi italieni cu bun gust”, de la ora 17:00 (difuzată de asemenea și la 07:30, și la 00:30), sâmbătă și duminică. Serialul îi are în prim-plan pe doi bucătari italieni care au făcut senzație în lumea întreagă: Antonio Carluccio și Gennaro Contaldo (acesta din urmă a fost mentorul lui Jamie Oliver). Aceștia se întorc în țara lor natală, Italia, la 40 de ani după ce au plecat pentru a-și construi cariere internaționale.

Ei vor descoperi schimbările prin care a cultura italiană în ultima jumătate de secol şi modul în care acestea au influenţat tot ceea ce pun italienii pe masă.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL