×


Știri Programe TV -- Data și ora publicării: 23.11.2021 12:05:04

SES va lansa doi noi sateliți de ultimă generație pentru 118 milioane de gospodării din EuropaBucurești (MEDIA EXPRES) / 23 nov 2021 / SES a anunțat că a comandat doi sateliți geostaționari (GEO) în bandă Ku pentru poziția sa orbitală 19,2 grade Est, în vederea consolidării serviciilor premium pe care le furnizează clienților video din Europa și a exploata oportunitățile din regiune. Cei doi sateliți - ASTRA 1P și ASTRA 1Q - vor fi construiți de Thales Alenia Space și urmează să fie lansați în 2024. 

ASTRA 1P, un satelit clasic de fascicul larg, va permite deținătorilor de conținut, radio-difuzorilor privați sau publici din Germania, Franța și Spania să continue să difuzeze posturi TV prin satelit, la cea mai bună calitate a imaginii, într-o manieră eficientă din punct de vedere a costurilor. 

ASTRA 1Q, un satelit de nouă generație, atât cu fascicul larg, cât și cu fascicule spot cu putere mare, va putea susține operațiunile DTH precum ASTRA 1P. Mai mult, flexibilul ASTRA 1Q este personalizabil direct pe orbită și poate fi mutat cu ușurință pe alte poziții orbitale, ceea ce permite SES să adreseze nevoile în schimbare al clienților săi din domeniile video sau date. 

Sateliții operați de SES la poziția orbitală 19,2 grade Est deservesc 118 milioane de gospodării europene sau peste 43% dintre toate gospodăriile cu TV din Europa. Majoritatea gospodăriilor cu televiziune prin satelit din Germania, Franța sau Spania sunt deservite de sateliți ASTRA. Numărul gospodăriilor către care este furnizat conținut HD de la acești sateliți a crescut cu aproape 30% în ultimii 5 ani. Sateliții de la poziția orbitală 19,2 grade Est distribuie peste 1.000 de posturi TV, dintre care 440 în format HD și 15 UHD. Sute de posturi disponibile la 19,2 grade Est sunt gratuite (FTA - Free-to-Air), acoperind toate genurile: de la divertisment, filme, sport și documentare la cultură, copii și shopping, în diferite limbi: germană, engleză, franceză sau spaniolă. 

„Poziția orbitală 19,2 grade Est este unul dintre cele mai importante active ale SES, iar pentru marii radiodifuzori europeni reprezintă instrumentul cheie al creșterii audiențelor TV în ultimii  30 de ani. Acești doi noi sateliți vor avea rezistența, fiabilitatea și redundanța de care clienții noștri video au nevoie și vor oferi servicii premium până în 2040”, a declarat Steve Collar, CEO SES. „De asemenea, grație tehnologiei satelitare avansate ne asigurăm că investiția noastră va răspunde cerințelor viitorului, prin introducerea unui grad înalt de flexibilitate în ASTRA 1Q.”

SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut.

Rețeaua video a SES transmite peste 8.500 de canale și acoperă peste 361 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.
(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs
Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL