×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 25.11.2021 16:48:15

Cutremur în fruntea Orange: Stéphane Richard, CEO, demisionează în urma unei condamnări pentru fraudăBucurești (MEDIA EXPRES) / 25 nov 2021 / Stéphane Richard, CEO-ul Orange, și-a anunțat demisia la 25 noiembrie, după ce a fost condamnat pentru implicare într-un caz de fraudă de 400 de milioane de euro, potrivit unui comunicat difuzat de companie la nivel internațional.

Stéphane Richard a fost condamnat pentru complicitate la fraudă și abuz de fonduri publice, în legătură cu o plată de 403 milioane de euro către regretatul Bernard Tapie, în anul 2008, pe vremea când actualul director al Orange era șeful de cabinet al ministrului de finanțe din Franța, Christine Lagarde, care a primit la rândul său o condamnare pentru neglijență în același caz, în anul 2016. În prezent Lagarde este directoarea Băncii Centrale Europene.

Stéphane Richard a fost amendat cu 50.000 de euro și condamnat la un an de închisoare cu suspendare, acesta anunțând că va face apel la Curtea de Casație a Franței, dând în continuare vina pe Lagarde.

În ciuda faptului că a evitat pedeapsa cu închisoarea, poziția lui Richard la conducerea Orange a devenit inoportună, având în vedere că ministrul economiei din Franța, Bruno Le Maire, a spus că șefii de companii deținute în întregime sau parțial de stat nu pot rămâne în funcție dacă au orice fel de condamnare penală. Guvernul francez deține un pachet de 23% din acțiunile Orange.

Orange a confirmat că a acceptat demisia lui Richard. Compania a declarat: „În urma verdictului dat de Curtea de Apel din Paris, Consiliul de Administrație al grupului Orange s-a reunit astăzi și a luat act de decizia lui Stéphane Richard de a-și preda mandatul de Președinte și CEO. Consiliul de administrație și-a acceptat demisia. Aceasta va intra în vigoare odată cu desemnarea noii structuri de guvernanță, cel târziu până la 31 ianuarie 2022, iar Stéphane Richard își va continua rolul până la această dată”.

„Consiliul de administrație dorește să sublinieze dorința lui Stéphane Richard de a se asigura că guvernanța Grupului este păstrată. Consiliul îi mulțumește pentru angajamentul său la cârma Orange în ultimii 11 ani, de la restabilirea unui mediu de lucru liniștit după criza socială până la transformarea Orange într-un operator de servicii multiple lider în Europa și Africa. Stephane a contribuit în mod semnificativ la istoria Grupului în vremuri uneori tumultoase și a lucrat mereu în interesul companiei”.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL