×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 08.12.2021 14:11:01

Telenor a trecut la cea mai recentă tehnologie QAM cu Teleste Luminato 4X4București (MEDIA EXPRES) / 8 decembrie 2021 / Telenor, al doilea cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Suedia, și-a modernizat platforma QAM utilizând headend-ul Teleste Luminato 4X4, potrivit unui comunicat difuzat de furnizorul de echipamente pentru telecomunicații. (QAM este un acronim de la utilizate eng. Quadrature Amplitude Modulation, o modulare de frecvență pentru a transmite 9.600 de biți pe secundă (bps) pe o linie de 2.400 de baud, n. red. Media Expres).

Telenor Sweden este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu pe piața de consum din Suedia. Compania furnizează servicii de televiziune analogică și digitală prin rețelele sale CATV pentru aproximativ 250.000 de gospodării și își propune să ofere abonaților săi o experiență excelentă pentru clienți prin servicii fără întreruperi.

După sfârșitul duratei de viață a platformei QAM a companiei, Telenor avea nevoie de un headend digital pentru viitor pentru livrarea de televiziune prin intermediul rețelei sale naționale.

Platforma headend Teleste Luminato 4X4 a fost selectată pentru implementare pentru caracteristicile sale versatile și pentru a asigura continuitatea platformei, iar Teleste a oferit, de asemenea, instruire completă pentru tehnicienii Telenor înainte de lansare, pentru a se asigura că posibilele aspecte tehnice, de operare, de întreținere și de depanare au fost acoperite cu mult timp înaintea implementării în teren.

"Cooperarea dintre Telenor și Teleste a fost superbă pe tot parcursul călătoriei. Sprijin și antrenament foarte bun. Proiectul merge bine și depășește așteptările noastre. Am avut un impact minim asupra clienților, în principiu deloc. Faptul că am avut proiectul planificat, achiziționat, instruit, configurat, implementat și migrat în doar un an este uimitor”, a declarat Thomas Nordh, Project leader TV Services la Telenor.

"Luminato 4X4 reprezintă angajamentul Teleste de a oferi cea mai bună platformă pentru operatorii care doresc să ofere clienților servicii de difuzare TV de înaltă calitate, ca parte a portofoliului lor de servicii. Televiziunea liniară încă deține o poziție dominantă a petrecerii timpului liber al consumatorilor și aceștia se așteaptă la aceeași experiență de vizionare neîntreruptă, de calitate excelentă, cu care sunt obișnuiți. Suntem încântați să lucrăm cu Telenor pentru a ne asigura că soluțiile lor QAM de vârf îndeplinesc cererea nu numai astăzi, ci și pentru anii următori”, a declarat Julius Tikkanen, vicepreședinte al Platformelor de servicii video la Teleste.

Teleste oferă un portofoliu integrat de produse și servicii care face posibilă construirea și conducerea unei societăți mai bine conectate în rețea. Soluțiile companiei se adresează furnizorilor de servicii de televiziune și de bandă largă, siguranță în locurile publice și informarea utilizatorilor transportului public.

Teleste are o rețea globală de birouri și de parteneri. În 2020, vânzările nete ale Teleste au ajuns la 145 milioane de euro și avea 858 de angajați. Teleste este listată la bursa Nasdaq Helsinki. Pentru mai multe informații, accesați www.teleste.com și urmăriți @telestecorp pe Twitter.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL