×

Comunicaţii -- Data și ora publicării: 10.12.2021 12:43:38

Piața de distribuție TV din România avea 7,8 milioane de abonați la jumătatea anului 2021București (MEDIA EXPRES) / 10 dec 2021 / Numărul de abonați la televiziune este în declin din cauza scăderii DTH și a IPTV-ului, în vreme ce abonații la cablu sunt în creștere, potrivit unui raport statistic la jumătatea anului 2021, dat publicității de ANCOM.

Cifrele ANCOM arată că sunt 7,8 milioane de abonaţi la servicii TV (-0,1%), dintre care 6 milioane prin cablu (77%, în creștere semestrială cu +3%), 1,6 milioane prin satelit - DTH (-9%) și 0,1 milioane (-3%) prin IPTV.

În funcție de numărul de abonați, primii trei furnizori erau RCS&RDS (63%), grupul Telekom (14%) şi Vodafone (11%).

Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o ușoară scădere (-1%) în prima jumătate a anului 2021, totalizând 8,4 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), din care telefonia mobilă a generat 36% din totalul veniturilor, internetul fix și mobil 33%, retransmisia programelor TV 14%, telefonia fixă 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii 8%.

În funcție de veniturile obținute din comunicaţii electronice, primii trei furnizori erau: Orange (25%), Vodafone (24%) și grupul Telekom (24%).


Raportul de date statistice privind piața de comunicații electronice din România pentru semestrul I 2021 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligația de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 și este disponibil online la adresa https://statistica.ancom.ro/sscpds/public/alldocuments/report.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro.


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover


Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2023-2024 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover
Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.

Pentru abonamente click aici
© 2001 -  Media Expres SRL