×


Știri Programe TV -- Data și ora publicării: 29.12.2021 12:02:40

Concertul de Anul Nou de la Viena este transmis în direct la Televiziunea RomânăBucurești (MEDIA EXPRES) / 29 dec 2021 / Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în Sala de Aur de la Musikverein, cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor potrivit unui comunicat al televiziunii române, este şi anul acesta transmis în direct la TVR 1, de la ora 12.15, în prima zi a anului 2022.

Nostalgică și în același timp plină de vivacitate, muzica familiei Strauss și a contemporanilor ei va fi din nou la TVR 1, în prima zi a lui 2022, de această dată, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim.

Celebrul șef de orchestră se va afla pentru a treia oară la pupitrul Filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an, într-o relație de colaborare care a început în 1956, atunci când copilul minune debuta ca pianist, la vârsta de doar 14 ani.

În iunie 2020, Barenboim a dirijat primul concert al vienezilor, la revenirea din carantina provocată de pandemia Covid-19. După edițiile de success din 2009 și 2014 ale Concertului de Anul Nou, muzicianul de origine israeliano-argentiniană a ales pentru 2022 un program eminamente vienez, cu creații semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și compoziții de Joseph Hellmesberger Jr., Eduard Straus sau Carl Michael Ziehrer.

Pe 1 ianuarie 2022 nu mai puțin de șase valsuri și polci din impresionantul repertoriu al dinastiei Strauss se vor auzi în premieră la Musikverein într-un concert de Anul Nou.

Pentru că în 2022 se vor împlini 50 de ani de la Convenția Patrimoniului Mondial Unesco, momentele de balet ce vor încânta telespectatorii din întreaga lume sunt filmate în edificii de pe Lista Patrimoniului Mondial. În impunătorul Palat Schönbrunn, membrii Baletului de Stat vienez vor interpreta valsul „O mie și una de nopți” op.364 de Johann Strauss fiul, în coregrafia lui Martin Schläpfer, directorul de balet al Operei de Stat din Viena, pentru prima dată invitat la un concert de Anul Nou.

Costumele sunt concepute de Arthur Arbesser, un tânăr, dar celebru designer vienez stabilit la Milano. Un moment special va putea fi văzut în Palatul Hofburg, la arena de călărie de iarnă a Școlii Spaniole de Echitație din Viena, recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial din 2015. Aici nu va fi rândul balerinilor, ci al unor personaje cu greutate: opt superbi armăsari albi lipițani și călăreții lor ne vor impresiona pe acordurile din „Nymphen Polka” op.50 de Josef Strauss.

Regizorul Michael Beyer va coordona pentru a noua oară imaginea spectacolui filmat cu 17 camere și televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori.

În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR de muzicologul și jurnalistul Cătălin Sava.
(MEDIA EXPRES)


Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Da Vinci advertising for educational programs
Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL