×


Cinema -- Data și ora publicării: 11.02.2022 11:07:51

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea și produsă de Ada Solomon, este de vineri în cinematografeBucurești (MEDIA EXPRES) / 11 feb 2022 / Comedia romantică „Lebensdorf”, un gen mai puțin abordat de regizorii noului val, în regia lui Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, a intrat vineri, 11 februarie, în cinematografele românești.

Filmat în toamna anului 2019, în România şi Germania, lungmetrajul „Lebensdorf”, al doilea al regizorului Vali Hotea, este distribuit de microMULTILATERAL și a avut o vizionare de presă luni, 7 februarie, la Cinema Elvire Popesco din București, prilej cu care regizorul, actrițele din rolurile principale și Ada Solomon au răspuns întrebărilor criticilor și jurnaliștilor.

“Lebensdorf” va rula în 21 de orașe: București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Park Lake, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinema Europa), Bacău (Happy Cinema), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Happy Cinema), Brașov (Centrul Cultural Reduta), Caransebeș (Cinema Luna), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Victoria, Cinema “Florin Piersic”), Constanța (Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”), Făgăraș (Casa de Cultură), Focșani (Sala Balada), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema “Bela Lugosi”), Odobești (Casa de Cultură), Pitești (Cinema Trivale, Cinema București), Petroșani (Cinema Victoria), Reșița (Cinema Dacia), Sfântu-Gheorghe (Cityplex Arta), Sibiu (Cine Gold, Centrul Cultural “Ion Besoiu”), Slobozia (Casa de Cultură), Toplița (Cinema Călimani), Timișoara (Cinema City Shopping City)

Filmul spune povestea lui Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), un scriitor de care soția sa avocată dorește să divorțeze și care intră în criza vârstei mijlocii. El pleacă din București pentru o rezidență de creație la Berlin, unde se revede cu Giulia (Ana Covalciuc), marea lui dragoste din tinerețe, stabilită acum într-un sat ecologic din Germania – Lebensdorf -, care dă și titlul filmului.

În încercarea de a-și reconstrui viața, Ducu trece printr-o serie de întâmplări, unele stranii, altele amuzante.

Soția sa Andra este interpretată de actrița Ioana Flora.

„Divorțul este cu siguranță o experiență neplăcută, câteodată chiar traumatizantă. În această comedie dulce-amară despre imaturitate emoțională, incapacitatea de a lua o decizie și lipsa asumării unei responsabilități, îmi conturez personajul principal cu o ușoară ironie, dar și înțelegere, în timp ce trece prin această etapă a vieții. Filmul nu prezintă numai călătoria sa sentimentală, ci și o descindere în subconștientul său angoasat. Folosind preponderent o stilistică realistă, filmul include inserții de pseudo-documentar, dar și momente de factură onirică, coșmarescă sau poetică”, a declarat regizorul Vali Hotea, care a precizat, la vizionarea de presă, că filmul include și o componentă de "exorcizare autobiografică".

Scenariul „Lebensdorf” este semnat de Ileana Muntean și Vali Hotea, imaginea, de Alexandru Solomon, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. De scenografie s-a ocupat Mălina Ionescu, de costume, Cireșica Cuciuc, responsabilă de machiaj a fost Bianca Boeroiu, iar de coafură Domnica Bodogan. Producătoarele filmului au fost Ada Solomon și Diana Păroiu.

Lungmetrajul este o producție HiFilm Productions, în asociere cu nomada.solo și Visual Walkabout, în coproducție cu Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media și Scharf Film Production.

„Lebensdorf” a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Române. Finanțatori sunt Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, Savini Due, MediaCom, Vitrina Advertising.

Bugetul total al filmului a fost de aproximativ 900.000 de euro, potrivit declarațiilor echipei de la vizionarea de presă din 7 februarie 2022.

Vali Hotea a regizat mai multe scurtmetraje premiate, precum „Marea aventură” (1994) și „Meditația” (1997). A supervizat şi a scris scenariile a numeroase videoclipuri muzicale şi reclame, dar şi documentare şi seriale TV, printre care „Roberta” (2000), „Călătorie de vis” (2004), „Serviciul omoruri” (2007) şi „Fetele marinarului” (2009).

Primul său lungmetraj, „Roxanne”, a avut premiera la Festivalul de la Locarno în 2013, fiind selecționat la numeroase festivaluri internaţionale de film (printre care Cottbus, Praga, Luxor), şi a primit două nominalizări la Premiile Gopo. În prezent, Valentin Hotea se află în dezvoltare cu un nou proiect de lungmetraj - „Apa”.

Trailerul filmului este dispobibil online la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=vX0Cw3dmpnE

Parteneri media ai filmului sunt Music Channel, Radio Romania Cultural, FILM, Ziarul Metropolis, Cineghid.ro, MovieNews.ro, Divanul Imaginar, All About Romanian Cinema, Cinefan, Rollercoaster PR.
C(MEDIA EXPRES)

Dacă tot ați ajuns aiciAbonamentele vă oferă acces la News Alerts pe e-mail, Anuarul gratuit online, și zilnic la REVISTA PRESEI, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știrile la liber, accesibile și pentru cei cu mai puține mijloace materiale interesați de comunicații, audiovizual și cinematografie. Dacă aceia dintre Dvs. care citesc știrile noastre și găsesc un folos în ele ne-ar ajuta, existența noastră nu ar mai fi pusă sub semnul nesiguranței zilei de mâine. Abonament click aici
Revista MEDIA EXPRES ediția curentă
Gratuit online, doar un click: Most recent issue of monthly Media Expres 1st Cover

Anuarul MEDIA EXPRES cu ediția 2021-2022 este online!
Gratuit online, doar un click: Latest issue Media Expres YEARBOOK 1st Cover


Abonamentele la știrile MEDIA EXPRES va oferă acces la Alerta Știri! pe e-mail, Anuarul Media Expres și zilnic la REVISTA PRESEI, cu ultimele știri media, tv și comunicații, iar mai important pentru noi, ne ajută să publicăm știri verificate, la liber, pentru toți cei interesați de programe TV, radio, conținut online, cablu, comunicații, audiovizual și film (cinematografie). Noi ținem în arhivă istoria audiovizualului. Nu e nevoie să ne credeți, dar citiți aici probabil prima știre online publicată de mediaexpres.ro în anul 2001: Click aici pentru prima nostră știre online, când foarte puține dintre marile ziare și reviste nici nu se gândeau la versiuni digitale și la prezența pe web.
Pentru abonamente click aici© 2001 -  Media Expres SRL